معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک توصیههایی برای محافظت در برابر گرمای شدید ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزی؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به افزایش موارد گرمازدگی در فصل تابستان، نسبت به خطرات این عارضه هشدار داد و توصیههایی برای محافظت از افراد در برابر آسیبهای ناشی از گرمای شدید ارائه داد.
دکتر جواد جواهری با اشاره به افزایش دمای هوا و خطر جدی گرمازدگی در ماههای گرم سال، افزود: قرار گرفتن طولانیمدت در دمای بالای ۳۵ درجه به ویژه برای افرادی که به این شرایط عادت ندارند، میتواند بسیار خطرناک باشد.
زمانی که بدن نتواند حرارت ورودی را دفع کند، دمای داخلی بالا رفته و زمینه برای بروز علائم گرمازدگی فراهم میشود.
در وضعیت گرمازدگی، عروق بدن شل شده و کارایی خونرسانی برای دفع حرارت کاهش مییابد؛ در نتیجه داغی شدید بدن، سرگیجه، سردرد، حالت تهوع، اختلال در تمرکز، گرفتگی عضلات، کاهش سطح هوشیاری، گیجی، منگی و حتی اغما به وجود میآید که در برخی موارد ممکن است منجر به مرگ بیمار شود.
گرمازدگی دارای درجات مختلفی است؛ در زمان اوج گرما، بهخصوص بین ساعت ۱۰ صبح تا ۵ عصر، افراد از تردد غیرضروری خودداری کنند؛ مصرف مایعات خنک باید افزایش یابد و بهتر است افراد در محیطهای سایهدار و خنک حضور داشته باشند.
گروههای حساس مانند کودکان، زنان باردار و سالمندان باید بیش از دیگران مراقب باشند و توصیههای بهداشتی را با دقت رعایت کنند.
بهترین زمان برای ورزش در فصل گرما، ساعات ابتدایی صبح یا نزدیکی غروب خورشید است.
در صورت بروز علائم گرمازدگی، مصرف مایعات، دوش آب سرد، قرار گرفتن در محیط خنک بهصورت خوابیده و بالابردن پاها میتواند کمککننده باشد.
در صورت مشاهده علائم شدید نظیر سرگیجه، تهوع یا کاهش سطح هوشیاری، مراجعه فوری به پزشک الزامی است.