پخش زنده
امروز: -
رژیم غذایی تاثیر بسیاری در پیشگیری از انواع سرطانها دارد. برای جلوگیری از سرطان میتوانید از مواد غذایی ضد سرطان مانند روغن زیتون، زردچوبه و ماهی استفاده کنید.
گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز سمنان ، پیروی از رژیمی ضد سرطان برای پیشگیری از خطر ابتلا به آن مهم است. به عنوان مثال، خوردن حداقل وعده میوه و سبزیجات در روز به علاوه غذایی سالم و مناسب به پیشگیری از سرطان کمک بزرگی خواهد کرد.
اگر چه در انتخاب غذاهایی تحت عنوان {غذای ضد سرطان} تضمینی وجود ندارد، اما انتخاب مواد غذایی مناسب میتواند به کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند. برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان دستورالعملهایی وجود دارد
۱. مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف کنید:
میوهها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و ویتامینها هستند که تصور میشود میتوانند خطر ابتلا به برخی سرطانها را کاهش دهد. همچنین مصرف غذای گیاهی باعث احساس سیری شده و فرصت را به مصرف محصولات قندی نخواهد داد.
پیروی از رژیم مدیترانهای برای پیشگیری از سرطان رژیمی مناسب میباشد، زیرا بر مصرف غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات، غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل تمرکز دارد.
۲. چای سبز:
چای سبز یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که میتواند در پیشگیری از سرطان کبد، پستان، لوزالمعده، ریه، مری و پوست موثر واقع شود. محققان همچنین گزارش میدهند که وجود یک ماده شیمیایی غیرسمی در چای سبز به نام اپی گالوکاتچین سه گالات علیه اوروکیناز (آنزیمی که برای رشد سرطان مهم است) عمل میکند. یک فنجان چای سبز حاوی ۱۰۰-۲۰۰ میلی گرم ازاین ماده ضد سرطان است.
۳. گوجه فرنگی:
براساس تحقیقات وجود آنتی اکسیدان لیکوپن در گوجه فرنگی به همراه بتاکاروتن، آلفاکاروتن و ویتامین E میتواند در پیشگیری از برخی سرطانها مانند سرطان پروستات در مردان و ریه به خوبی عمل کند. گوجه فرنگی پخته خواص بسیاری دارد، زیرا به این روش لیکوپن آزاد و در دسترس بدن قرار میگیرد.
۴. روغن زیتون:
در کشورهای مدیترانهای از روغن زیتون برای پخت و پز و تهیه سالاد استفاده میشود و ممکن است یک ماده غذایی ضد سرطان محسوب شود و برخی بررسیها نشان میدهد که میزان سرطان پستان در کشورهای مدیترانهای بسیار کمتر از سایر کشورها میباشد.
۵. انگور:
انگور قرمز سرشار از آنتی اکسیدانی بنام رسوراترول است و میتواند با سرطان مبارزه کند. این ماده در آب انگور قرمز فراوان بوده و رشد سلولهای سرطانی را محدود میکند.
۶. سیر و پیاز:
براساس تحقیقات انجام شده، سیر و پیاز با تشکیل نیتروسامینها میتواند بدن را در مقابل سرطان روده بزرگ، کبد، سینه و معده حفظ کند. در واقع هرچه سیر و پیاز تندتر باشد ترکیبات شیمیایی فعال گوگردی فراوانی دارد که میتواند از بروز سرطان پیشگیری کند. به همین دلیل مصرف روزانه یک حبه سیر توصیه میشود.
۷. ماهی:
ماهیهای چرب مانند سالمون و ماهی تن حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط است. چنانچه به دنبال جایگزینی برای ماهی هستید مصرف دانه کتان نیز توصیه میشود.
۸. انواع توتها:
توتها حاوی آنتی اکسیدانهایی هستند که با متوقف کردن رادیکالهای آزاد با سلولهای سرطانی مبارزه میکنند. ترکیبات موجود در توت همچنین رشد و گسترش سلولهای سرطانی را متوقف خواهد کرد. پس بلوبری، تمشک و توت فرنگی را در رژیم روزانه خود بگنجانید.
۹. سبزیجات صلیبی:
سبزیجات صلیبی از قبیل بروکلی، کلم پیچ و گل کلم در مقابله با سرطان عالی هستند. محققان دریافتند که اجزای موجود دراین سبزیجات میتواند بدن شما را از رادیکالهای آزادی که به DNA سلولها آسیب میرساند محافظت کند. این سبزیجات همچنین میتواند رشد تومورها را آهسته و در حقیقت آنها را ازبین ببرد.
۱۰. زردچوبه:
زردچوبه ادویهای نارنجی رنگ و متعلق به هندوستان است. این ادویه حاوی مادهای به نام کورکومین است که در کاهش خطر سرطان مفید واقع میشود.
کورکومین سلولهای سرطانی را مهار و به کوچک شدن آنها کمک میکند.
۱۱. غلات کامل:
غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی فیبر و آنتی اکسیدان هستند که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهند. مصرف غلات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش خواهد داد. جو دوسر، برنج قهوهای و نان گندم سبوس دار و پاستا نمونههای از این غلات سبوس دار هستند.
۱۲. سبزیجات دارای برگ سبز:
سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی، چون بتاکاروتن و لوتئین هستند. مواد شیمیایی موجود در این سبزیجات با سرطان مبارزه کرده و رشد برخی سلولهای سرطانی را محدود میکند.
۱۳. لوبیا:
لوبیاها به ویژه لوبیا چیتی و لوبیا قرمز منابع بسیار خوب و غنی از آنتی اکسیدان هستند و باید در رژیم ضد سرطان گنجانده شوند. لوبیاها همچنین حاوی فیبر هستند که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش خواهند داد.