پخش زنده
امروز: -
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: برای جلوگیری از دست دادن مرجعیت آموزشی و تربیتی ناچار به انجام تحول اساسی در نظام آموزشی هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، رضوان حکیمزاده در افتتاحیه دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی آموزش و پرورش با تاکید بر اهمیت تحول در نظام آموزشی به چالشهای جدید معلمان نیز اشاره و افزود: در گذشته معلم از اعتبار علمی بالایی برخوردار بود، اما با ظهور رقبای جدی مانند هوش مصنوعی نیاز به بازنگری و تحول جدی است.
وی گفت: اگر تحول لازم ایجاد نشود مرجعیت آموزشی و تربیتی و اثربخشی تضعیف خواهد شد و هر چند از دست دادن مرجعیت آموزشی مهم است، اما از دست دادن مرجعیت تربیتی میتواند به کاهش تأثیر بر دانشآموزان منجر شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش به نقش کلیدی معلمان در تحقق تغییرات اشاره کرد و گفت: کارکرد معلم باید از حالت سنتی به سمت رویکردهای نوین و مشارکتی حرکت کند.
حکیمزاده افزود: مبنای ما برای تحول، مدرسه تراز سند تحول بنیادین است و این سند باید به عنوان راهنما و ملاک اصلی عملگرایی قرار گیرد تا دانشآموزان و والدین با ورود به مدرسه تغییرات و کیفیت جدید آموزش را احساس کنند.
وی همچنین اهداف محوری تحول در آموزش و پرورش ابتدایی را توسعه عدالت آموزشی، ارتقای کیفیت آموزشی و تقویت هویت و احساس تعلق دانشآموزان به محیط مدرسه و جامعه اعلام کرد و افزود: تلاش ما این است که دانشآموزان حس تعلق عمیق به مدرسه داشته باشند و بتوانند از امکانات آموزشی بهرهمند شوند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: هر چقدر برنامهریزی را با مشارکت همکاران انجام دهیم و برنامهها را از بالا به پایین طراحی نکنیم، به نتایج مثبت و بهتری دست خواهیم یافت.
حکیمزاده با یادآوری آنچه که توجه ویژه یک رییسجمهور به آموزش و پرورش نامید، گفت: اولین بار است که یک رییسجمهور اعلام میکند آموزش و پرورش اولویت اصلی کشور است.
وی گفت: ما باید از این تجربیات درس بگیریم و تمرکز خود را بر روی ارزشهای انسانی و تربیتی بگذاریم؛ حفظ کرامت کودکان، مشارکت خانواده، نقش الگویی معلم و استفاده از روشهای نوین آموزشی باید در محیطهای یادگیری پویا و خلاق مورد توجه ویژه قرار گیرد.