پخش زنده
امروز: -
مستند «مرگ پشت دیوارهای سبز»، با نگاهی پژوهشی ابعاد مختلف بحران زباله و آلودگی منابع آب زیرزمینی در استانهای شمالی را بررسی کرده و با اشاره به آثار منفی آن بر سلامت مردم، زنگ خطری جدی را به صدا درمیآورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، مجموعه ۱۳ قسمتی «مرگ پشت دیوارهای سبز»، با بهرهگیری از تحقیقات میدانی و بررسی تجربیات موفق کشورهای دیگر، راهکارهایی برای مهار بحران زباله در شمال ایران ارائه میدهد.
آقای مهدی زمانپور کیاسری پژوهشگر، نویسنده و کارگردان این مجموعه با حضور در استودیو شبکه خبر گفت: به واسطه زباله استانهای شمالی دارند دفن میشوند و چیزی تا مرگ نمانده من باید کاری انجام دهم و قدمی بردارم، این مستند که بیش از سه سال برای تصویر برداری آن زمان برد، به این موضوع میپردازد که چه بر سر شمال ایران دارد میآید و
مهمترین کاری که ما داریم انجام میدهیم این است که با تولید زباله کره زمین را گرم میکنیم و اگربه واسطه زبالههایی که ما تولید و دفن میکنیم کره زمین گرم شود و همه چیز نابود میشود، اگر مردم و مسئولین زودتر به فکر چاره جویی میافتادند الان این اتفاقها نمیافتاد.
زمانپور افزود: کلیت این مستند، مستند محض است و نقش مردم در آن دیده شده است مثلا شخص من که موافق زباله سوزی هستم سوزاندن زبالهها گاز co۲ تولید میکند که انتشار همان گازهای گلخانهای است و آلودگی و گرمای آن قابل مقایسه با گاز متان نیست.
یعنی موقعی که ما حجم زباله را در طبیعت رها میکنیم هزاران برابر این گاز گلخانهای است؛ اما من خیلی صریح به این قضیه نپرداختم و کسی که به زباله سوزی اعتراض میکند و ... انها را در مستند میگذارم تا مردم و مسئولین ببینند و تشخیص دهند و تصمیم گیری کنند و من یک جورایی راهکار ارائه دادهام و بدون این که پیش داوری کنم و تا جایی که ممکن است مردم را آگاه میکنم.
وی درخصوص پژوهش کار هم گفت: من از چندین سال گذشته راجع به این قضیه پژوهش میکردم و طی همه این سالها توانستم این تصاویر را ثبت و ضبط کنم.
کارگردان این مجموعه مستند درباره ارائه راهکارها گفت: اولین راهکار این است که ما منتظر مسئولین نباشیم، همچنین مردم باید زبالههای خود را مثل همه جای دنیا تفکیک کنند.
زمانپور در پایان درباره تاثیر گذار بودن این مجموعه مستند هم گفت: من وقتی چند سال پیش در خصوص زباله صحبت کردم اتفاقات خوبی افتاد مثلا همان فردای آن روز استانداری و فرمانداری به سمت شمال کشور رفتند و زبالهها را جمع آوری کردند، در همین ۶ روزی که برنامه پخش شد مردم طی یک کمپین شروع به جمع آوری زبالهها و تفکیک زبالهها کردند.