پیش بینی برداشت حدود ۴۸ هزار تن گندم از مزارع خراسان جنوبی
پیش بینی میشود امسال ۴۷ تا ۴۸ هزار تن گندم از مزارع خراسان جنوبی برداشت شود .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: ۱۷هزار و ۳۲۰ هکتار سطح زیرکشت گندم در استان وجود دارد که پیش بینی میکنیم۴۷ تا ۴۸ هزار تن گندم برداشت شود .
اکبری افزود: بیشترین سطح زیر کشت گندم در استان به قائنات با ۳۲۰۰ هکتار اختصاص دارد و نهبندان با ۲۷۰۰ هکتار و سربیشه با ۱۷۰۰ هکتار در رتبههای بعدی قرار دارد.
وی با بیان اینکه کاهش بارندگی ها در استان سبب کاهش تولید گندم شده است گفت: برای تامین نیاز استان امیدواریم ۱۸ هزار تن گندم از خارج استان خریداری کنیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده گفت: برای رفاه حال گندمکاران ۱۴ مرکز خرید تضمینی گندم از تعاون روستایی به علاوه دو مرکز از اداره غله پیش بینی شده است و حدود ۴۵۹ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات گندمکاران نیاز است.
اکبری افزود: ۹۹ کمباین داخلی و ۳۵ کمباین مهاجر به علاوه ۱۲۰ دستگاه دروگر کار برداشت گندم را از ۱۵ اردیبهشت آغاز خواهند کرد .
وی با بیان اینکه گندم استان حداقل استاندارد را دارد گفت: در پاسخ به گلایه مردم و نانوایان در مورد بیکیفیتی گندم این موضوع وجود دارد که به طور استاندارد، گندم باید پس از تولید وقفه سه ماه داشته باشد تا به کیفیت لازم برسد اما با توجه به کمبود در استان، این مدت زمان طی نمیشود و از کیفیت آن کاسته میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی درخصوص مهمترین شاخصهای گندم نیز گفت: گندم ۱۱ شاخص ارزیابی دارد که مهمترین آن شامل گلوتن، دانههای سالم، متناسب و هم اندازه و پروتئین است
اکبری افزود: شاخص اول میزان گلوتن مرطوب گندم است که میزان گلوتن یک آرد قوی باید بیشتر از ۲۶ باشد و در استان ما این میزان بین ۲۵ تا ۲۷ است؛ مورد بعدی میزان دانههای سالم، متناسب و هم اندازه است که میانگین استاندارد در کشور ۷۵.۷ است که این میانگین در استان ما بین ۷۷ تا ۷۸ است؛ شاخص آخر میزان پروتئین موجود در گندم است که استاندارد آن ۱۱.۶ و میزان پروتئین موجود در گندم استان ما ۱۱ و نیم تا ۱۲ است.
وی در مورد افزایش قیمت نان هم گفت: در جلسه شورای آرد و نان این موضوع بررسی شده و سعی میکنیم در این مورد با برنامهریزی حرکت کنیم زیرا هم هزینههای تولید نان افزایش یافته و هم نمیخواهیم که فشار زیادی به مردم وارد شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت چند نانوایی با پخت آرد کامل در استان افزود: از مردم میخواهیم که از این واحدها به توجه به نقش آن در سلامتی ، استقبال کنند تا فرهنگ استفاده از آن جا بیفتد.
اکبری در ادامه با بیان اینکه باید تا پایان اردیبهشت۲۵۰ حلقه چاه کشاورزی برق دار شود و تاکنون برای ۶۵ حلقه چاه این اتفاق افتاده است از کشاورزان خواست هرچه زودتر نسبت به این موضوع اقدام کنند زیرا هم به نفع خودشان است و هم بعد از سه سال برگشت سرمایه و درآمدزایی از محل پنلهای خورشیدی را دارند.