سیمان آمیخته؛ دوام بیشتر و مصرف انرژی کمتر
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور گفت: هم اکنون در کشور حدود ۷ درصد از سیمان مصرفی ما، سیمانهای آمیخته است که درمقایسه با کل مصرف مقدار بسیار ناچیزی است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما، درباره تولید سیمانهای آمیخته گفت: فناوری تولید سیمانهای آمیخته را در صنعت سیمان در اختیار داریم که نیاز است برای استفاده هرچه بیشتر جامعه از این نوع سیمان، فرهنگ سازی شود.
علی اکبر الوندیان با بیان اینکه سیمانهای آمیخته هم مصرف انرژی را کاهش میدهند و هم دوام بسیار بالایی دارند، گفت: اکنون ۲۶ واحد، سیمانهای آمیخته تولید میکنند و برنامه ما، توسعه هرچه بیشتر تولید سیمانهای آمیخته است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با بیان اینکه ما باید میزان تولید و مصرف سیمانهای آمیخته را افزایش دهیم، افزود: بویژه که صرفه جویی انرژی در صنعت سیمان، حرکت به سمت تولید سیمان آمیخته را مقرون به صرفهتر میکند.
علی اکبر الوندیان گفت: البته توسعه سیمانهای آمیخته نیاز به سرمایه گذاری دارد، اما آنچه که بیشتر میتواند به ما کمک کند توسعه فرهنگ مصرف این سیمان در جامعه است که نیاز به همراهی مرکز تحقیقاتی، سازمان استاندارد و دولت دارد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با بیان اینکه تولید این سیمانها همچنین سازگار با محیط زیست است، افزود: به صلاح کشور است که به این سمت حرکت کنیم و انشاءالله در توسعه سیمان آمیخته نهایت تلاش را به کار خواهیم گرفت که توسعه پیدا کند.
علی اکبر الوندیان گفت: امسال به نام سال سرمایه گذاری در تولید نام گذاری شده است، باید تلاش کنیم که در سیمانهای آمیخته سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد، بویژه که سیمان آمیخته هم دوام بیشتری دارد و هم میزان مصرف انرژی آن کمتر است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور ، به تامین انرژی مورد نیاز این صنایع اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیت صنعت سیمان و صنایع وابسته آن، ضروری است که به تامین انرژی مورد نیاز این صنعت توجه بیشتری شود.
علی اکبر الوندیان گفت: این صنعت علاوه بر اشتغال مستقیم، در اشتغال غیر مستقیم نیز دربرگیری بسیار بالایی دارد و درست نیست که در هر مرحله از ناترازی انرژی، بیشترین میزان ناترازی به این صنعت وارد شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با بیان اینکه برای تامین انرژی مورد نیاز این صنعت، در بخش انرژیهای تجدیدپذیر سرمایه گذاری میکنیم، گفت: هم اکنون هم در بخش انرژیهای خورشیدی، سرمایه گذاری خوبی صورت گرفته است و هم در بخش نیروگاههای بازیافت حرارتی تلاش میکنیم.
علی اکبر الوندیان ادامه داد: هرچند که اکنون راه اندازی نیروگاههای بازیافت حرارتی صرفه اقتصادی ندارد، اما به شرطی که انرژی مورد نیاز این صنعت تامین شود وارد تاسیس نیروگاههای بازیافت حراتی نیز میشویم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با بیان اینکه پیش نیاز تاسیس نیروگاه بازیافت حرارتی فعالیت مداوم خط تولید این صنعت است، گفت: در صورت راه اندازی نیروگاه بازیافت حرارتی نباید برق و گاز آن واحد تعطیل شود، اگر همه شرایط تامین شود، این نیروگاهها میتواند ۳۰ درصد برق مورد نیاز خط تولید را تامین کنند و این موضوع به ادامه تولید کمک میکند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور درباره ظرفیت ایجاد شده برای احداث نیروگاههای خورشیدی در این صنعت نیز افزود: تولید ۹۰ مگاوات تکلیف قانونی ما در برنامه ۵ ساله هفتم است، اکنون، حدود ۵۰ درصد آن به بهره برداری رسیده است.
علی اکبر الوندیان گفت: قرارداد بقیه نیروگاه خورشیدی نیز منعقد شده است که در حال نصب هستیم تا در همین محدوده قانونی تعیین شده، به ظرفیت ۹۰ مگاوات برسیم. در واقع ظرفیت مورد نظر در برنامه هفتم در مهلت قانونی تامین میشود، اما واقعیت این است که با این تشدید ناترازیها تامین این میزان برق نیز پاسخوگی این صنعت نخواهد بود و ما ناچاریم این روند را ادامه بدهیم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور درباره شروع زودهنگام ناترازیهای انرژی در مقایسه با سالهای قبل و بازه زمانی ناترازیها نیز افزود: ما در محدودیت گاز پیش از این در اواسط آبان ۱۴۰۲ وارد محدودیت میشدیم، اما در سال گذشته (۱۴۰۳) از اواسط مهرماه وارد محدودیت گاز شدیم و به سوخت جایگزین روی آوردیم البته برخی واحدها تولید سیمان نیز در استفاد از سوخت جایگزین ممنوعیت دارند.
علی اکبر الوندیان با بیان اینکه در بحث محدودیتهای برق نیز دچار چنین مشکلات و محدودیتهای هستیم، گفت: در بحث ناترازی انرژی در صنعت سیمان هم مدت زمان ناترازی افزایش پیدا کرده و هم مقدار محدودیتها تشدید شده است و هر دوی اینها باعث کاهش تولید و اختلال در روند تولید و افزایش هزینههای تولید و در نهایت منجر به نا متعادل شدن بازار مصرف داخلی میشود و کاهش تولید را تشدید میکند.
براساس آمارهای انجمن تولیدکنندگان صنعت سیمان؛ هم اکنون حدود ۹۰ میلیون تن ظرفیت تولید در کشور ایجاد شده است، اما با توجه به ناترازی انرژی در سال چیزی حدود ۱۷ میلیون تن ظرفیت تولید را از دست میدهیم.