پخش زنده
امروز: -
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: تربیت نسلهایی با مهارتهای لازم برای حل مشکلات کشور نیازمند تغییر در رویکردهای آموزشی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محسن حاجیمیرزایی در نخستین روز گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش استانها، با اشاره به اهمیت و جایگاه ویژه آموزش و پرورش، اظهار داشت: آموزش و پرورش، به عنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت و رشد کشور، نقش حیاتی در آیندهسازی و تربیت نیروی انسانی مؤثر دارد.
آموزش و پرورش؛ رکن پیشرفت کشور
وی با تأکید بر نقش کلیدی نظام آموزشی در توسعه کشور، بیان کرد: علیرغم داشتن منابع طبیعی و نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، آموزش و پرورش به عنوان تنها ظرفیتی شناخته میشود که میتواند به طور واقعی و پایدار زمینه پیشرفت کشور را فراهم کند؛ آموزش و پرورش نه تنها به تربیت نیروی کار متخصص میپردازد بلکه بهعنوان یک بستر مهم، فرهنگ، هویت و تمدن ملی را نیز تقویت میکند.
رئیس دفتر رئیسجمهور افزود: اگر آموزش و پرورش نتواند به بهترین نحو ممکن افراد را برای ایفای نقشهای مؤثر و جدی تربیت کند، در آن صورت بسیاری از اهداف کلان کشور محقق نخواهند شد.
ضرورت تغییر در رویکردهای آموزشی
او به اهمیت تربیت نسلهایی با مهارتهای لازم برای حل مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: این امر نیازمند بازنگری جدی در فرآیندهای آموزشی و توجه بیشتر به شرایط و نیازهای واقعی جامعه است.
حاجی میرزایی گفت: مسئولان و مدیران آموزش و پرورش باید در راستای تحقق اهداف کلان نظام آموزشی کشور، در تمام مراحل اجرایی پروژهها و برنامهها نقش فعال داشته باشند.
اهمیت برنامهریزی پویا و انعطافپذیر در نظام آموزشی
وی بر اهمیت برنامهریزیهای بلندمدت و دقیق تأکید کرد و ادامه داد: برنامهها باید به شکلی پویا و قابل انعطاف باشند تا بتوانند با تحولات و تغییرات محیطی و اجتماعی تطبیق پیدا کنند.
رئیس دفتر رئیسجمهور یکی از دلایل اصلی ناکامیهای برنامههای آموزشی را فقدان تفکر و اندیشه استراتژیک در فرآیند برنامهریزیها دانست و افزود: باید به جای نوشتن برنامههای خشک و غیرقابل تغییر، به فرآیندهای هماندیشی و گفتوگو میان مسئولان توجه بیشتری شود.
وی با اشاره به ایرادات موجود در برنامههای قبلی، عنوان کرد: یکی از دلایل ناکامی این برنامهها، نداشتن دیدگاه و هدف مشترک در میان تمامی مجریان بوده است؛ هدفگذاری باید به شکلی باشد که همه مسئولان در هر ردهای از آن، درک مشترک و دقیقی از اهداف و راهکارهای اجرایی آن داشته باشند.
توسعه رویکرد مشارکت عمومی برای حل مشکلات آموزشی
حاجیمیرزایی یکی دیگر از چالشهای موجود در نظام آموزشی را کمتوجهی به مشارکت عمومی دانست و تصریح کرد: مشارکت مردم باید فراتر از حضور در جلسات رسمی و شنیدن سخنان مسئولین باشد بلکه باید مردم را در تصمیمگیریها و فرآیندهای اجرایی وارد کنیم؛ معلمان باید به عنوان نیروی اصلی حل مسائل آموزشی مورد توجه قرار گیرند و توانمندیهای آنان در راستای حل مشکلات آموزشی استفاده شود.
وی با اشاره به ظرفیت عظیم آموزش و پرورش در مدیریت و حل آسیبهای اجتماعی، بیان کرد: هیچ ظرفیتی برای رسیدگی به مسائل اجتماعی بزرگتر از آموزش و پرورش وجود ندارد و لازم است همه مسئولان بهطور جدی از این ظرفیت برای رفع مشکلات اجتماعی استفاده کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش به عنوان بستر اصلی شکلدهی به آیندهای بهتر، باید به درستی هدایت شود، خاطرنشان کرد: مدیریت موفق بهویژه در مسائل آموزشی نیازمند همکاری و همافزایی میان تمامی بخشهای جامعه است و تنها از طریق این تعامل است که میتوان به نتایج مطلوب دست یافت.
خسارت حذف مردم از فرآیندهای اجتماعی
وی، حذف مردم از نقشآفرینی در حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی را یکی از اشتباهات استراتژیک در برخی مدیریتها دانست و گفت: باید به مردم میدان داده شود تا توانمندیها و خلاقیتهای آنان به کار گرفته شود.
حاجی میرزایی به مشارکت مردم در نهضتهای مدرسهسازی اشاره کرد و افزود: اگر مردم در مشکلات اجتماعی به میدان نیایند، هیچکدام از اهداف کلان کشور محقق نخواهند.