پخش زنده
امروز: -
مدیر مجتمع پتاس خوروبیابانک گفت: در نوروز سال جاری شمار گردشگرانی که برای بازدید از آبشار نمکی خوروبیابانک به این شهر سفر کردند، ۷۴ درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) آقای سید حسین شهامی، مجتمع پتاس خوروبیابانک در ایام نوروز ۱۴۰۴ میزبان بیش از ۱۱ هزار گردشگر داخلی و خارجی بوده است. تعداد بازدیدکنندگان از دهکده و آبشار نمکی پتاس در بازه زمانی ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۸ فروردین ۱۴۰۴، رشد ۷۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد. نصاب ورود روزانه بازدیدکنندگان در ۱۲ فروردین نیز با حضور ۱،۵۹۷ نفر ثبت شده است.
به گفته مدیر مجتمع پتاس خوروبیابانک، بر اساس گزارشهای رسمی حدود ۱۹ هزار نفر در سال ۱۴۰۳ از دهکده نمکی بازدید کردند که این آمار نسبت به سالهای قبل خود رشد چشمگیری داشته است. این پیشرفت، دهکده نمکی را به یکی از برترین جاذبههای گردشگری منطقه تبدیل کرده است.
موضوع گردشگری معدنی سالهاست که به عنوان یکی از حوزههای صنعت گردشگری در دنیا تحت عنوان "ژئوتوریسم معدنی" تحت توجه دولتها قرار گرفته است. در همین رابطه آقای رضا دستجردی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه و اعضای هیئت مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) به ظرفیت بالای ایران در زمینه زمین گردشگری معدن اشاره کرده و گفته: "رتبه پنجم جهانی ایران در حوزه معدن از این منظر مولفه بسیار مهمی به شمار میرود. در این حوزه تنها در گردشگری معدنی ظرفیتهای بالای اشتغال و خلق سرمایه وجود دارد که شاهدیم مورد توجه کشورهای معدن خیز جهان قرار گرفته است و ممالک زیادی از این ظرفیت شناخته شده به عنوان راهی جدید برای کسب درآمد و معرفی جاذبههای خود جهت جذب توریست و سرمایه گذار بهره میبرند. "
-
دهکده نمکی پتاس در شهرستان خور و بیابانک، استان اصفهان قرار دارد. این دهکده در حدود ۳۰ کیلومتری شرق شهر خور و در مسیر جاده خور-طبس واقع شده است. این منطقه در نزدیکی مجتمع معدنی پتاس قرار دارد و شامل جاذبههایی مانند آبشار نمکی پتاس است که به دلیل تبخیر آب دریاچه نمک پتاس شکل گرفته و ارتفاعی حدود ۲۵ متر دارد. این منطقه به دلیل نقش محوری در رشد گردشگری معدنی ایران جزو مناطق پر اهمیت از لحاظ ژئوتوریسم یا زمینگردشگری معدن در کشورمان دارد. پیش از این در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۲، حدود ۶ هزار گردشگر از آبشار نمکی این منطقه بازدید کردهاند که حاکی از رشد تدریجی این جاذبه است. انتخاب معدن پتاس به عنوان اولین گزینه طرح ژئوتوریسم معدنی، جایگاه خوروبیابانک را در گردشگری منطقه تقویت کرده است. با توسعه زیرساختها و برنامههای رفاهی جدید، این منطقه بیش از پیش به قطب گردشگری در شرقیترین نقطه استان اصفهان تبدیل شده است.
گفتنی است در کشورهایی همچون فنلاند، استرلیا، افریقای جنوبی و ایالات متحده، بخش مهمی از اقتصاد گردشگری به حوزه زمینگردشگری اختصاص دارد و به عنوان نمونه میتوان به معادن متروکه مربوط به پلاسرهای رودخانهای طلادار در امریکا اشاره کرد که یکی از جالبترین مناطق گردشگری این کشور به لحاظ جذب گردشگر در دنیا مشهور شده است.