پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: در اجرای طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک بیش از ۵۰ کالای ساخت اول بار به همت متخصصان داخلی در صنعت نفت تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ تورج دهقانی افزود: این مهم نشاندهنده توانمندیهای صنعت نفت ایران است و باید به عنوان یک معیار برای ارزیابی طرحهای آینده مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه پیشرفتهای علمی و فناورانه با سرعتی شتابان در حال رخ دادن هستند و ما نباید از این قافله عقب بمانیم، اظهار داشت: باید متناسب با نیاز امروز کشورمان از ظرفیتهای عظیم خود بهرهبرداری کنیم. با وجود زیرساختها و ظرفیتهای موجود، اقتصاد ما هنوز بهاندازهای که باید رشد نکرده و این نشاندهنده مشکلات ساختاری است.
دهقانی که با محوریت «روایت فناورانه از طرح ملی خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک» سخن میگفت به طرح ۲ میلیارد دلاری این خط لوله برای انتقال نفت خام ایران به ظرفیت یک میلیون بشکه اشاره کرد و گفت: با وجود مشکلات ناشی از تحریمها و نبود امکان اجرای قراردادهای خارجی، توانستیم با همکاریهای داخلی و تأمین اقلام اصلی، بهخصوص لولهها، پروژه را به پیش ببریم. در اوایل سال ۹۸، برای نخستین بار در کشور، ذوبریزی سرویس ترش انجام شد و این سرآغاز یک جهش فناورانه بود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: برای اجرای این طرح، ابتدا باید تأمین اقلام اصلی بهخصوص لوله را انجام میدادیم، اما شرکتهای خارجی آن را ندادند. در مقابل ماکارکنان را مستقر کردیم و بهاصطلاح حلقههای مختلف این زنجیره، یعنی فولاد مبارکه اصفهان را به مجموعه صنعت نفت متصل کردیم. این طرح ۲ میلیارد دلاری توانست رکورد اجرای یک پروژه در مدتزمان کمتر از انتظار را بهدست آورد و نشاندهنده تواناییهای صنعت نفت ایران است. این دستاوردها باید بهعنوان معیار و الگوی ارزیابی در نظر گرفته شوند تا بتوانیم از قابلیتهای فناوری بهرهبرداری بیشتری داشته باشیم.
دهقانی با اشاره به اینکه این طرح شامل هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سرویس ترش، پنج ایستگاه پمپاژ ۲۵ مگاواتی، تأسیسات بارگیری، تجهیزات نزدیک ۳۰۰ کیلومتر خط انتقال برق و ۱۱ پست برق ۴۰ کیلومتری بوده و نشانهای از حجم بالای کاری است که در این طرح انجام شده است، افزود: طرحهای عظیمی مانند این میتوانند به توسعه فناوری و رشد اقتصادی کشور کمک کنند.
وی افزود: این طرح توانست نشان دهد چگونه یک طرح مستقیم میتواند در توسعه فناوری و به تبع آن در رشد اقتصادی تأثیر بگذارد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه زحمات بسیاری از سوی همکاران صنعت نفت برای خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک کشیده شد و این طرح ۲ میلیارد دلاری توانست رکورد اجرای یک طرح بزرگ را کمتر از مدتزمان مورد انتظار بهدست آورد، بیان کرد: دستاوردهای این طرح بهعنوان معیار و الگوی ارزیابی در نظر گرفته شوند تا بتوان از قابلیتهای فناوری بهرهبرداری بیشتری داشت.
دهقانی با بیان اینکه عملیات اجرایی یک طرح بزرگ نفتی که از اواسط سال ۹۸ آغاز شد، در تیرماه ۱۴۰۰ به مرحله تحویل نفت در سواحل رسید، گفت: در مرحله نخست اجرای طرح ۳۵۰ هزار بشکه ظرفیت ایجاد و خطوط لوله و برق مورد نیاز ساخته شد. این طرح که در کمتر از دو سال با ۹۰ درصد پیشرفت اجرایی شد، رکوردی در سرعت اجرای طرحهای نفتی به ثبت رساند.
وی ویژگی برجسته این طرح را استفاده از تولیدات داخلی دانست و با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد تجهیزات و کالاهای مورد نیاز این طرح از داخل کشور تأمین شد، گفت: این طرح نهتنها از توان داخلی بهره گرفت، بلکه زمینه توسعه و ارتباط بیشتر ظرفیتهای داخلی را نیز فراهم کرد.