بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، حسین طهماسبی گفت: یکی از تهدیدهای جدی منابع آب شهرستان تنگستان، حفر چاههای غیرمجاز و بهرهبرداری از چاههای بدون پروانه است که باعث افت سطح آبهای زیرزمینی و ایجاد خسارت به کشاورزان قانونمند و سایر شهروندان میشود.
وی افزود: اداره منابع آب شهرستان تنگستان در سال ۱۴۰۳ موفق به پر کردن ۴۵ حلقه چاه غیرمجاز شده که از این طریق صرفهجویی یک میلیون و ۴۵۲ هزار مترمکعب آب در سال محقق شد.
رییس اداره منابع آب شهرستان تنگستان اظهار کرد: این رقم در حالی ثبت شده است که تعداد چاههای مسدود شده در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۲ حلقه و صرفهجویی آب در همان سال یک میلیون و ۲۴ هزار مترمکعب بوده است.
وی با اشاره به فعالیت گروههای نظارتی حفاظت از منابع آب گفت: بخشی از عملکرد صیانت از منابع آب، به صورت پیشگیرانه و جلوگیری از بروز تخلفات آبی انجام میشود که در همین راستا در سال ۱۴۰۳ تعداد دو گروه گشت و بازرسی بهصورت شبانهروزی نسبتبه جلوگیری از حفاری چاههای جدید و کفشکنیهای غیرمجاز در محدوده شهرستان تنگستان فعالیت داشتهاند.
طهماسبی گفت: این فعالیتها منجر به توقیف مجموعهای از تجهیزات غیرقانونی حفاری شامل یک دستگاه تراکتور حفاری، دو عدد کمپرسور برقی و ۶ مورد ادوات حفاری دیگر شده است.
وی رودخانهها را به عنوان شریانهای حیاتی اقتصاد کشاورزی شهرستان تنگستان دانست و عنوان کرد: اداره منابع آب تنگستان علاوه بر کنترل و نظارت بر منابع آب زیرزمینی، در بخش آزادسازی تصرفات رودخانهای نیز فعالیت قابلتوجهی از خود نشان داده است و در سال ۱۴۰۳ موفق به آزادسازی بیش از ۷ هزار مترمربع از زمینهای تصرفشده در حریم رودخانهها شده است.
رییس اداره منابع آب شهرستان تنگستان با اشاره به سرعت بخشی در حوزه صدور پروانههای بهرهبرداری در این شهرستان گفت: این اداره مسئولیت قابلتوجهی را در ساماندهی چاههای فاقد پروانه بر عهده داشته و در سال ۱۴۰۳ توانست ۵۸ مورد از چاههای مشمول قانون تعیین تکلیف را به مرحله صدور پروانه برساند تا کشاورزان تنگستانی از خدمات و پشتیبانی بیشتری در حوزه منابع آب زیرزمینی بهرمند شوند.