پخش زنده
امروز: -
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و رییس کل گمرک ایران در سفر به خرمشهر راهکارهای برون رفت از مشکلات اقتصادی منطقه را بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست ایجاد راهکارهای رونق تجاری و اقتصادی در خرمشهر و آبادان در اتاق بازرگانی خرمشهر با تاکید بر استفاده از همه ظرفیتهای قانون اقتصاد دریامحور در خوزستان و به خصوص آبادان و خرمشهر گفت: تمرکز بر اقتصاد دریامحور مشکلات اقتصادی مناطق مرزی را برطرف میکند.
سید شمس الدین حسینی افزود: ابلاغ سیاستهای کلی توسعه دریا محور توسط مقام معظم رهبری نقطه عطفی در توسعه مناطق ساحلی است که میتوان از آن در راستای توسعه اقتصادی کشور استفاده کرد.
او ادامه داد: استانداران استانهای ساحلی بخصوص استان خوزستان و در شهرهای آبادان و خرمشهر باید بیشتر به اقتصاد دریامحور توجه کرد و از این ظرفیت برای توسعه و رفع عقب ماندگی استفاده کنند.
حسینی توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه را یکی از اولویتهای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برای توسعه تجارت کشور دانست و گفت: در فاو عراق تحولات خوبی در خصوص توسعه تجارت در حال انجام است، منطقه آزاد اروند و گمرک باید مهیای این فرصت برای توسعه تجارت کشور باشند و کمیته توسعه دیپلماسی اقتصادی کمیسیون اقتصاد مجلس آماده همکاری در این خصوص است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اعتقاد دارم کار اقتصادی و مدیریت اقتصادی کار سختی است و باید اتفاقات منطقه را فراتر از فرصت دید و از آن برای روشد اقتصادی کشور استفاده کرد.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان خرمشهر نیز گفت: با توجه به زیرساختهای ریلی، بندری و راههای ارتباطی، هوایی و زمینی و نزدیکی به استان بصره عراق، خرمشهر میتواند محور توسعه استان خوزستان باشد.
شاهین هاشمی افزود: خرمشهر قبل از جنگ تحمیلی محور تجارت بود و اینک نیز به واسطه قرار گرفتن در منطقه آزاد اروند و فعال کردن بندر و مرز شلمچه میتواند به قطب تجارت تبدیل شود.
او ادامه داد: برای برطرف کردن مشکلات بجای مانده از هشت سال دفاع مقدس باید به مشکلات خرمشهر به دید ملی نگاه کرد تا رونق گذشته به این شهر برگردد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر هم با تاکید بر اختصاص کد تخصصی واردات به مرز شلمچه گفت: این موضوع میتواند در شکستن تحریم واردات خودرو و لوازم یدکی نقش مهمی داشته باشد.
سید مصطفی موسوی خواستار صدور مشتقات نفتی از مرز شلمچه و استقرار گمرک در مبادی منطقه آزاد اروند شد و افزود: شلمچه در موقعیت راهبردی ۳۰ کیلومتری به بصره عراق و در ۹۰ کیلومتری کشور کویت قرار دارد و میتواند نقش مهمی در توسعه صادرات و واردات کالا به کشور داشته باشد.
رییس کل گمرک ایران هم گفت: خوزستان در ۱۰ ماهه سال جاری با صادراتی به ارزش ۱۹.۶ میلیارد دلار، رتبه سوم صادرات کالای غیر نفتی کشور را کسب کرده است.
فورد عسکری جمعه در حاشیه تشکیل نشست ایجاد راهکارهای رونق تجاری و اقتصادی در خرمشهر و آبادان در اتاق بازرگانی خرمشهر اظهار کرد: در ۱۰ ماهه امسال، ۴۷ میلیارد دلار کالای غیر نفتی در مجموع از گمرکات به خارج از کشور صادر شده است.
وی با اشاره به رشد ۴۰ درصدی صادرات کالاهای غیر نفتی از خوزستان افزود: این استان جزو استانهای پیشتاز در صادرات کالا و ارزآوری برای کشور به حساب میآید.
عسکری کشور عراق را با ۱۰ میلیارد دلار در ۱۰ ماهه سال جاری دومین مقصد صادراتی کشور اعلام کرد و گفت: بواسطه هم مرزی استان خوزستان با عراق باید از همه ظرفیتهای قانونی را برای افزایش سهم صادرات استفاده کنیم.
وی افزود: تسهیلاتی برای واردات و صادرات کالا در گمرک شلمچه، خرمشهر و آبادان در نظر گرفته خواهد شد.
رییس کل گمرک ایران گفت: رویه واردات کالای ملوانی در ۲۸ گمرک کشور در حال انجام است.
او افزود: با توجه به فهرست اعلام شده نام خرمشهر در میان گمرکات شامل ورود کالاهای تهلنجی نیست و باید نام آن از طریق مقامات استان به کارگروه ماده ۴ قانون ساماندهی مبادلات مرزی به وزارات صمت پیشنهاد تا پس از تصویب در فهرست گمرک ایران قرار گیرد.