پخش زنده
امروز: -
همایش سفیران آیه ها در اهواز برگزار شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در این همایش که با حضور مسئولان مؤسسات و خانههای قرآن، جلسات خانگی، فعالان و پیشکسوتان قرآنی استان خوزستان برگزار شد، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این همایش گفت:در شرایطی قرار داریم که اصلاً وقتی برای تلف کردن و برای تعارف و ملاحظه نداریم. همینطور وقت کارهای تشریفاتی هم نیست. خوش به حال شما که در مجموعههای مردمی به قرآن خدمت میکنید. دستگاهها و مجموعههای اداری دچار این عارضه هستند که بیش از ۵۰ درصد زمانشان در جلساتی سپری میشود که کاملاً مفید نیست، اما بخشهای مردمی و بخشهای خصوصی نیازی به چنین جلساتی ندارند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب در حوزه قرآن، با طرح این سؤال که چرا ما نتوانستهایم بعد از ۱۳ سال از فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن، این اتفاق را رقم بزنیم اظهار کرد: ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب، به چهار سرمایه اشاره میکنند؛ عظمت واقعه انقلاب، عظمت مسیر طی شده، جوان مؤمن انقلابی و چشمانداز تمدن نوین اسلامی. متأسفانه ما بیانات رهبر معظم انقلاب را نمیخوانیم و اگر میخوانیم اراده نمیکنیم آنها را تبیین و جامعه را با صحبتهای ایشان همراه و تصویر ذهنی جامعه را با تصویر ذهنی رهبر معظم انقلاب یکی کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه حرکت عمومی شالوده بیانیه گام دوم انقلاب است، عنوان کرد: حرکت عمومی الزاماتی دارد؛ یکی از این الزامات راهکارهای عملی است. رهبر معظم انقلاب در تشریح راهکار عملی فرمودند که پیدا کردن راهکار عملی کار حلقههای میانی است. حرکت عمومی زمانی پیش میآید که عملیات مشترک داشته باشیم.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: ما برای عملیات مشترک خود (طرح زندگی با آیهها) یک محتوا داریم و یک قالب. محتوای آن طرح «زندگی با آیهها» و قالب آن «جلسات قرآن» است. سال گذشته این طرح اجرا شد، اما تأثیر آن کافی نبود. جلسهسازی قرآنی در خانه و مسجد، باعث استمرار تأثیر این طرح میشود. کار قرآنی در مؤسسات قرآنی کافی نیست، زیرا در مؤسسات تعداد محدودی نخبه مراجعه میکنند که حافظ کل قرآن بشوند. برای اینکه جامعه قرآنی بشود، با افرادی که مستعد حفظ کل قرآن هستند به نتیجه نمیرسیم و مخاطبان ما محدود باقی میمانند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی افزود: طرح «زندگی با آیهها» امروز با حمایت مجموعههای بسیاری بدون نام و نشان اجرا میشود. چندین شبکه رادیویی و تلویزیونی پای این کار آمدهاند. پشتوانه این طرح پژوهش در آثار اندیشمندان قرآنی کشورمان است. ۲۰۰ آیه کلیدی از بیانات این اندیشمندان استخراج شده است. اگر بشود این آیات پشتوانه فکری مردم شود، فرهنگ قرآنی را در جامعه نهادینه کردهایم. در فضای مجازی، راههای فراوانی برای سرگرم کردن مردم ایجاد کردهاند؛ عدهای را با صفحه آشپزی، عدهای را با صفحه بازی، عدهای را با صفحه هنری و... جذب کردهاند. ما در عرصه قرآن چه راهکارهایی برای جذب اقشار مختلف داشتهایم؟ متأسفانه در برگزاری محافل، کاری به نیاز جوان امروز نداریم.