پخش زنده
امروز: -
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: وضعیت تالابهای استان به دلیل تامین نشدن حقابه و فعالیتهای نفتی مطلوب نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، فرهاد قلینژاد گفت: دریاها به عنوان منبع اقتصادی درآمدزا و به عنوان اکوسیستم دارای غنا و تنوع زیستی مهمی هستند؛ قوانین و مقررات محیط زیستی درباره حفاظت از اکوسیستمهای دریایی شکل گرفته و مهمترین آنها موافقت نامه لندن، موافقت نامه مارپل و حقوق دریاها است.
وی افزود: حفاظت از خلیجفارس به دلیل اهمیت این آبراهه بینالمللی در راستای حفاظت از تنوع زیستی آن ضروری است و کشورهای حاشیه این آبراهه باید مطابق با کنوانسیون کویت همکاری لازم را برای حفاظت از خلیجفارس انجام دهند تا صنایع مستقر در سواحل خلیجفارس که پساب آلوده آنها به خوریات و دریا تخلیه میشود، نسبت به مدیریت فاضلاب خود با هدف جلوگیری از خسارت به این اکوسیستم ارزشمند اقدام کنند.
قلینژاد ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان جرائم و خسارتهای ورود پساب آلوده به خوریات و سواحل جنوب استان خوزستان را محاسبه و مطالبه خواهد کرد.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان اضافه کرد: قانون حفاظت مدیریت از تالابها در حوزه تالابی کشور سال ۱۳۹۷ مصوب و ابلاغ شده است و آئین اجرایی خسارتهایی که به تالابها وارد میشود محاسبه و این خسارت به صندوق ملی محیط زیست کشور باز میگردد تا برای اکوسیستمهای تالابی آسیب دیده هزینه شود.
وی میگوید: استان خوزستان ۲۰ درصد تالابهای ایران را دارد و مقام نخست تالابی کشور هستیم، در حال حاضر وضعیت تالابهای استان خوب نیست که این مسئله به این دلیل کم بودن حقابه تالابهای استان و فعالیتهای نفتی طی سالهای گذشته در تالاب هور العظیم بوده و موجب ایجاد کانونهای گرد و غبار در استان خوزستان شده است، البته بیشتر منبع این گرد و غبار خارج از کشور است.
قلی نژاد افزود: خوریات بندر ماهشهر تالاب محسوب میشود و هرگونه تخلیه پساب و پسماند صنعتی و شهری به این خوریات خسارات زیاد زیستمحیطی ایجاد میکند.
وی با اشاره به اهمیت آموزش محیط زیستی ادامه داد: خوزستان پرچمدار آموزش زیستمحیطی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در کشور است که روز چهارشنبه بیستوچهارم بهمن، دو کارگاه آموزشی بررسی اثرات صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بر تنوع زیستی ماهیان غضروفی خلیجفارس، ارتقای دانش زیستمحیطی و تالابها، گنجینههای فراموش شده ایران برای کارشناسان HSE شرکتهای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با همکاری انجمن دیدهبان جلگه سبز خوزستان در شرکت پتروشیمی بندر امام برگزار شد.
قلینژاد میگوید: از نمایندگان HSE شرکتهای پتروشیمی حاضر در کارگاه درخواست کردیم تا برای بازسازی خوریات اطراف منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از جمله حراکاری و طرحهای پاکسازی خورها در قالب برنامههای محیط زیستی اقدام کنند.