پخش زنده
امروز: -
استاندار خوزستان با بیان اینکه پیشگیری و مقابله با اعتیاد باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود، گفت: استفاده از روشها و تجربههای موفق و بهرهگیری از ظرفیت علمی دانشگاهها و فعالان متخصص این عرصه، در پیشگیری از اعتیاد موثر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمد رضا موالیزاده، روز شنبه در ستاد مبارزه با مواد مخدر استان در استانداری خوزستان، اظهار کرد: خوزستان زمانی کمترین آمار اعتیاد را داشت، ولی به دلایل متعددی این آمار بالا رفت و سن اعتیاد نیز پایین آمد و در جامعه زنان نیز پدیده اعتیاد تاحدودی ایجاد شده است.
وی افزود: اکنون در بین شاغلین و متاهلین نیز اعتیاد شیوع پیدا کرده است، اما در سالهای اخیر اشتغال و ازدواج تا حدود زیادی آمار اعتیاد بین این افراد را کمتر کرده و باید برای کاهش بیشتر همچنان تلاش کنیم.
استاندار خوزستان ادامه داد: تاکنون تلاشهای ارزشمندی در حوزه کشف، پیشگیری و مهارتآموزی برای کاهش آسیبهای اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر انجام شده، اما فرهنگسازی در این زمینه باید به صورت مستمر و قویتر دنبال شود.
وی با بیان اینکه آمار اعتیاد در کشور ما نگرانکننده است و تنها مختص خوزستان نیست و برای پیشگیری از این آسیب اجتماعی، تمامی دستگاهها و متولیان امر باید با جدیت ورود کنند تصریح کرد: دخانیات و بهویژه سیگار دروازه ورود به اعتیاد است و برخی افراد گمان دارند که مصرف دخانیات به آنها شخصیت میدهد، اما این یک باور غلط است.
استاندار خوزستان با بیان اینکه برخی کشورها در مبارزه با اعتیاد قوانین سخت و بازدارندهای دارند و مصرف مواد مخدر و توزیع آن در جامعه جرم سنگینی است گفت: برخی مواقع بین اینکه اعتیاد بیماری یا جرم است، بلاتکلیف هستیم، اما از نظر ما اعتیاد بیماری است که باید درمان شود، اما پیشگیری در این زمینه ضروری است.
ورزش نقش موثری در پیشگیری از اعتیاد دارد
وی خاطرنشان کرد: باید بررسی کنیم که چه کشورها و استانهایی در داخل کشور در زمینه مقابله با اعتیاد موفق بودهاند تا با الگوبرداری از آنها در امر پیشگیری بهتر عمل کنیم.
موالی زاده با بیان اینکه باید با روشهای علمی، با جدیت و پشتکار و همچنین همکاری بینبخشی از اعتیاد پیشگیری شود و نشستهای علمی مختلفی با رویکرد کاربردی و ذکر تجربیات موفق، در سطح شهرستانها برگزار شود خاطرنشان کرد: مجموعه ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فنی و حرفهای و آموزش و پرورش نقش موثری در پیشگیری از اعتیاد دارند.
موالیزاده اظهار کرد: باید به دنبال بکارگیری روشهای مؤثر در کاهش آسیبهای اجتماعی و اعتیاد باشیم؛ زندانیانی که آموزش فنی و حرفهای دیدهاند، بازگشت آنها به اعتیاد بسیار کمتر از سایرین بوده است.
وی با بیان اینکه تمامی دستگاههای متولی در این راستا باید تلاش کنند، چرا که آینده جوانان ما مهم است و خلاقیت، نشاط و سرزندگی و شادابی حق مسلم آنها است ادامه داد: اضطراب و افسردگی ۲ بیماری شایع در جامعه هستند که برخی افراد برای ایجاد آرامش به مواد مخدر پناه میبرند.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از تجربیات موفق، دعوت از متخصصان و نخبگان علمی و دانشگاهی و دریافت طرحهای مؤثر در کاهش اعتیاد مؤثر است گفت: در بخش مردمی، سازمانهای مردمنهاد تاکنون تلاش خوبی داشتهاند و جا دارد از آنها قدردانی کنیم.
مردمی کردن مبارزه با موادمخدر یکی از ارکان اصلی کار ستاد است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان با بیان اینکه باید در حوزه شهری و روستایی، ایجاد شادی و نشاط و توسعه ورزش همگانی را در جهت پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای دیگر اجتماعی ادامه دهیم اظهار کرد: کمیتههای روستایی در این ستاد تشکیل شده و فعالیت خوبی را در سطح روستاهای استان آغاز کردهاند، اما برای اجرای طرحهای ورزشی، آموزشی و آگاهیبخشی نیاز است دستگاههای متولی تلاش بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید با کمک سایر مجموعهها، ورزش همگانی را با شعار «نه به مواد مخدر» توسعه دهیم که تاکنون دانشگاه فرهنگیان در چالشهای اجتماعی تلاش خوبی داشته است گفت: در حوزه شهرداری از این مجموعه گلهمند هستیم، چرا که در بحث مسائل مبارزه با مواد مخدر حضور کمرنگی در جلسات دارند و در رابطه با کارهای فرهنگی نیز آنچه باید باشند، نیستند.
وی تأکید کرد: یکی از دستورالعملهای معاونت اجتماعی وزارت کشور، کارهای اجتماعی در حوزه مواد مخدر است که از ورزش و جوانان نیز انتظار میرود تلاش بیشتری داشته باشند و در این زمینه تفاهمنامههای خوبی نیز امضا شده است.
نجاتی بیان کرد: مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر یکی از ارکان اصلی کار ستاد مبارزه با مواد مخدر است که دستگاههای فرهنگی و صدا و سیما باید در این زمینه تعامل بیشتری با ما داشته باشند.