نقش تغذیه بر کیفیت خواب
بی خوابی یکی از معضل های زندگی افراد است که می تواند بر روی کیفیت و عملکردهای روزانه تاثیر بگذارد، با احساس خستگی در روز همراه باشد و از کیفیت و تمرکز افراد بکاهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد. به گفته کارشناس ارشد تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی، امروزه برای درمان بی خوابی راهکارهای متعددی مثل استفاده از قرص های خواب آور و آرام بخش وجود دارد، اما مصرف طولانی مدت قرص های خواب آور به دلیل داشتن برخی عوارض توصیه نمی شود.
محققان به تازگی دریافته اند که استفاده از مکمل های حاوی «منیزیم» به داشتن خواب بهتر و عمیق تر کمک کند.
منیزیم یک ماده معدنی مهم و ضروری برای بدن محسوب می شود که افراد می توانند با داشتن یک رژیم غذایی اصولی و درست به سطح مناسبی از منیزیم دست پیدا کنند.
دریافت منابع غذایی حاوی منیزیم به بهبود گرفتگی های عضلانی، میگرن های عصبی، سندرم پای بی قرار، بی خوابی و بی قراری، کمک به تمرکز و جلوگیری از آلزایمر کمک می کند. مصرف ناکافی منیزیم که می تواند در نتیجه دریافت ناکافی مواد غذایی، مصرف الکل، مصرف برخی داروها و مواردی از این دست رخ دهد، سبب گرفتگی های عضلانی به ویژه در هنگام خواب و در ناحیه ساق پا، خستگی، بی خوابی، پوکی استخوان، فشارخون بالا، آریتمی قلبی و لرزش عضله می شود.
منیزیم در مواد غذایی مثل ماهی، اسفناج، کلم بروکلی، موز، بادام و بادام زمینی، شکلات تلخ، آووکادو، حبوبات، زردآلو و غلات صبحانه یافت می شود.
با مصرف منیزیم گیرنده های عصبی و عضلات بدن آرام و شل شده (در فاز ریلکس قرار می گیرد) و از این جهت تنش های عصبی و یا عواملی که موجب بی خوابی می شود را از بدن فرد دور نگه می دارد، همچنین مطالعات نشان می دهد که اثر آرامبخش منیزیم می تواند تا حدی به دلیل توانایی آن برای تنظیم تولید ملاتونین باشد و از طرفی به نظر می رسد که منیزیم، سطح «گاما آمینوبوتریک اسید» که به عنوان پیام رسان مغز با اثرات آرامبخش شناخته می شود را افزایش می دهد.
مصرف متعادل و صحیح منیزیم می تواند نقش های بسیار حیاتی را در بدن ایفا کند، اما باید توجه داشت مصرف بیش از حد منیزیم می تواند با عوارضی مثل تهوع، استفراغ، کاهش زیاد فشار خون، سردرگمی و کاهش ضربان قلب و اختلال تنفسی همراه باشد.
دوز مجاز روزانه منیزیم برای نوجوانان و بزرگسالان 300 تا 400 میلی گرم است.