پخش زنده
امروز: -
امروزه چای سفید یکی از سالمترین انواع چای گیاهی شناخته میشود که برگهای آن از جوانترین برگهای بوته چای چیده میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس ،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:نوشیدن چای در ایران و کشورهای آسیایی بسیار رایج و متداول است. این نوشیدنی انواع مختلفی دارد که به طور کلی به دو دسته چای میوهای و گیاهی تقسیم میشود. چایهای گیاهی یا دمنوشهای گیاهی به علت خواص متعدد، مورد توجه است.
زهرا مصلی نژاد افزود:به طور کلی از بوته چای چهار نوع چای فراوری صورت میگیرد که هر یک به دلیل تفاوت در نوع برگ و روش فراوری، خواص متفاوتی دارد. چای سفید یکی از همین چایها است که خواص و طعم لطیف آن سبب شده تا به یک نوشیدنی محبوب تبدیل شود.
وی گفت:این چای سرشار از آنتیاکسیدان است که وجود آن مانع از آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد میشود و از بروز برخی بیماریها مانند مشکلات قلب و عروق جلوگیری میکند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه این ترکیبات سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ریسک ابتلا به بیماریهای خودایمنی را کاهش میدهد ادامه داد:نتایج پژوهشهای فراوانی نشان دهنده آن است که عصاره چای سفید باعث مرگ سلولهای سرطانی در بدن بهویژه در ریه و روده بزرگ میشود.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:همچنین نوشیدن چای سفید پیری را به تعویق میاندازد، زیرا آنزیمهای الاستاز و کلاژناز که به خوبی در ترکیبات چای سفید یافت میشود، به پوستهای آسیب دیده کمک میکند تا بافت خود را زودتر ترمیم و به شادابی و جوانی پوست کمک کند و عوارض پیری پوست و افزایش سن را کاهش دهد. چای سفید با دارا بودن خواص ضد پیری، در کاهش روند پیری زودرس بسیار مؤثر است.
مصلی نژاد گفت:علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که چای سفید میتواند به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به دیابت کمک کند و حساسیت به انسولین را افزایش دهد؛ بنابراین مصرف این چای میتواند پایین آوردن سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین موثر باشد.
او اظهار داشت:این چای میتوانند مشکلات خلق و خو را در افراد مختلف رفع کند، قدرت تمرکز را در افراد مختلف بالا ببرد و به تقویت حافظه آنها کمک کند و به افراد در مقابل ابتلا به آلزایمر کمک کند.
به گفته این کارشناس تغذیه کافئین بسیار کم موجود در این نوشیدنی میتواند به خوبی خستگیهای روانی روزانه را از بین ببرد. البه لازم است توجه داشته باشیم که مصرف به اندازه و متعادل این نوشیدنی میتواند به افراد در رفع استرس و اضطراب کمک کند و سبب ایجاد آرامش در آنها شود.
زهرا مصلی نژاد ادامه داد:این چای دارای کافئین کمی است، اما نوشیدن مقدار زیادی از آن، میتواند سبب حالت تهوع، سر گیجه، بی خوابیهای شبانه و سردردهای میگرنی در افراد مختلف شود. همچنین به طور کلی افراد کم خون و خانمهای باردار نباید از این نوشیدنی استفاده کنند.