پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از صدور مجوز ۲۹۱ واحد صنایع تبدیلی در استان با ظرفیت تولید بیش از ۲ میلیون تن محصولات غذایی و گیاهی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مجید نبیپور با اشاره به صدور مجوز ۲۹۱ واحد صنایع تبدیلی در استان، گفت: این تعداد صنایع تبدیلی ظرفیت تولید ۲ میلیون و ۲۶۵ هزار تن محصولات غذایی و گیاهی را دارند. متوسط ضایعات محصولات کشاورزی استان ۳۰ درصد کل تولیدات است که با گسترش صنایع تبدیلی در تمامی حوزههای کشاورزی قطعا شاهد کاهش هدررفت تولیدات و خام فروشی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه متوسط ضایعات محصولات کشاورزی استان ۳۰ درصد کل تولیدات است، افزود: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در ایجاد ارزش افزوده، اشتغال و استمرار تولیدات کشاورزی استان اثرگذار است. ۳۶ هزار هکتار نخیلات در استان وجود دارد که در سال ۳۰۰ هزار تن خرما تولید میکنند، ۸۱ هزار و ۵۰۰ تن در صنایع تبدیلی خرمای استان تولید میشود که بیشترین فعالیت این صنعت در بخش بسته بندی است و بیشتر در شهرستان شادگان فعالیت دارند.
مجید نبی پور با اشاره به مشکلات و مسائل حوزه صنایع تبدیلی ادامه داد: تامین سردخانه و سرمایه ثابت و در گردش از بخش صنایع تبدیلی استان محسوب میشود، نوع بستهبندی یکی از چالشهای حوزه صادرات است و برای بسته بندیهای مناسبتر و به روزتر محصولات کشاورزی باید دستگاههای مدرن خریداری شود.
فعالی ۲۰۰ واحد سنتی برنجکوبی در خوزستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به وجود ۱۵۰ هزار هکتار شلتوک در استان اشاره کرد و گفت: ۲۰۰ واحد سنتی برنجکوبی بدون مجوز در استان فعالیت دارند و برآوردها نشان میدهد ۱۴۰ هزار تن برنجکوبی در این واحدها انجام میشود که با تجهیز و مدرن کردن واحدهای مذکور امکان افزایش ظرفیت برنجکوبی به میزان ۲۴۰ هزار تن نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه این تعداد واحد برنجکوبی پاسخگوی نیاز استان است، افزود: نیاز به توسعه واحد برنجکوبی در استان نیست و فقط باید به سمت مدرن کردن آنها پیش رفت، درحال حاضر بیشتر واحدهای برنجکوبی در شهرستانهای شوشتر، شوش و بهبهان فعالیت دارند و برای فعالیت رسمی این واحدها پروانه کسب ارائه خواهد شد.
گلخانهها مسیری پیشرو در افزایش تولیدات گیاهی و غذایی
وی با بیان اینکه خوزستان قطب واحدهای گلخانهای کشور است و ۲۲۵ هکتار گلخانه در بخش سبزی، توت فرنگی، میوه گلخانهای و گل و گیاه زینتی وجود دارد، اضافه کرد: در حال حاضر ۳۰۰ هکتار گلخانه در استان فعال هستند و نیاز توسعه گلخانههای استان در بخش سبزی و صیفی است و بیشتر گلخانهها در شهرستانهای دزفول، باغملک و اندیمشک فعالیت میکنند.
نبیپور میگوید: طبق برنامه پنج ساله وزارت جهادکشاورزی امسال باید ۴۲ هکتار گلخانه و ۱۰۸ هکتار سایبان (گلخانه اقلیمی) در استان ایجاد شود.
خوزستان با تولید سالانه ۱۸ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی قطب این صنعت در کشور است.