پخش زنده
امروز: -
معاون گردشگری و سرمایهگذاری طرحها خراسان شمالی از برگزاری جشنواره غذای محلی قلیف چال در شهرستان جاجرم خبر داد.
بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما، ابوالفضل اسماعیلی افزود: دومین جشنواره قلیف چال جاجرم باهدف آشنایی مردم با غذاهای بومی و محلی با محوریت قلیف چال غذای سنتی و کهن چوپانها و گلهداران این منطقه برگزار شد.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری طرحها خراسان شمالی گفت: مهارت پخت خوراک قلیف چال در سال جاری با شماره ۲۸۹۹ به ثبت رسید.
او در مورد نحوه طبخ این غذای سنتی گفت: گلهداران، بز یا گوسفندی را ذبح میکردند و گوشت تازه آن را قطعهقطعه میکردند و چالهای کنده میشد که حکم کوره را داشت و مقداری از تاپاله (فضولات حیوانی) در داخل آن قرار میگرفت و در داخل آن آتش افروخته میشد و بعدازاین که گوشت داخل قابلمه ریخته میشد، نمک و برنج هم به آن اضافه میشد و سپس دیگ یا قلیف را به طور کامل داخل چاله قرار میدادند و روی آنها سوخت حیوانی میگذاشتند و از دیگر سو آتش داخل چاله را طوری تنظیم میکردند که بهآرامی بسوزد و آتش آن شعلهور نباشد.