پخش زنده
امروز: -
معاون ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی دفتر انتشارات و فناوری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: جشنواره ملی کتاب رشد موفق عمل کرد و ۳۰ هزار کتاب با نشان رشد را در سامانه سامان کتاب در دسترس دانش آموزان قرار داد.
آقای حسام پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: جشنواره ملی کتاب رشد در بیست و یک دوره گذشته خود بیش از ۱۰۰ هزار کتاب را ارزیابی و از این بین، بیش از ۳۰ هزار کتاب موفق را انتخاب کرده است.
وی افزود: کتابهایی که موفق به دریافت نشان رشد شدهاند در سامانه سامان کتاب به نشانی samanketab.roshd.ir در اختیار خانوادهها و فعالان فرهنگی و آموزشی قرار گرفته است.
وی افزود: آموزش و پرورش برای این که بتواند نقش حکمرانی در محتواهای تولید شده توسط بخشهای دولتی و غیردولتی را به صورت جدی ایفا کند در سال ۱۳۸۹ مصوبهای در هشتصدوبیست و هشتمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش با موضوع ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی را تصویب کرد و برخی از رویدادها و فعالیتهای مرتبط همچون جشنواره ملی کتاب رشد ذیل این مصوبه ساماندهی شد.
معاون ساماندهی منابع آموزشی گفت: با توجه به این مصوبه، تنها منابعی اجازه ورود به کتابخانههای مراکز آموزشی و مدارس را دارند که استانداردهای مورد نظر وزارت آموزش و پرورش را کسب کنند.
وی افزود: این امکان برای ناشران و نویسندگان کودک و نوجوان فراهم شده است تا آثار تولیدی خود را برای دبیرخانه این مصوبه ارسال نمایند، آثاری که موفق به دریافت «نشان رشد» وزارت آموزش و پرورش شوند امکان ورود به کتابخانههای مدارس و کتابخانههای کلاسی را پیدا میکنند.
آقای حسام پور افزود: جشنواره ملی کتاب رشد، از جمله دغدغهمندیهای مهم وزارت آموزش و پرورش در انتخاب و بهگزینی کتابهای دارای استانداردهای آموزشی و تربیتی برای کودکان و نوجوانان است.
معاون ساماندهی منابع آموزشی افزود: با توجه به این که متولی اصلی بحث آموزش و تربیت کودکان و نوجوانان تا پایان دوران آموزش عمومی، وزارت آموزش و پرورش است و با توجه به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند برنامه درسی ملی به عنوان اسناد تحولی این حوزه، پیرایش و ساماندهی محتواهای پیرامون کتب درسی که به نحوی فضای آمورش و تربیت را متأثر میسازند باید توسط وزارت آموزش و پرورش طراحی و تدبیر شود.
دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره ملی کتاب رشد افزود: بیست و یکمین دوره جشنواره ملی کتاب رشد، کتابهای آموزشی تربیتی ناشران را که در طی فرایند یک سال موفق به دریافت نشان رشد شدهاند در ۱۴ محور مورد ارزیابی نهایی قرار داده است. این محورها در سه بخش کلان موضوعی شامل: آثار آفرینش ادبی و هنری و آثار مطالعات تبیینی و ترویجی و آثار حوزه دانشافزایی و کمک آموزشی و مهارتی تقسیمبندی شد.
وی درباره بهبود کتابهای آموزشی و تربیتی و کمک آموزشی هم گفت: باید نهادهایی که در حوزه برنامهریزی و سیاستگذاری محتواهای کودک و نوجوان دارای مسئولیت هستند با یکدیگر ارتباط فرایندی داشته باشند تا همافزایی و اثرگذاری بهتری صورت پذیرد.
آقای حسام پور گفت: در این خصوص لازم است در حوزه ترویج و توزیع محتواهای تولیدی کودک و نوجوان توسط بخشهای مرتبط اقدامات مؤثرتری صورت پذیرد.
آخرین جشنواره کتابهای رشد در تاریخ ۱۶ اسفند ماه معرفی شدند.