بازگشت به تولید با طرح صنعت یار
جانشین سازمان بسیج مستضعفین گفت: در طرح صنعت یار و معدن یار، ۱۸ هزار واحد صنعتی و معدنی پایش و عارضه یابی شد؛ ۳۷۰۰ واحد صنعتی مانع زدایی و برای ۴۰۵ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صداوسیما؛ سومین جشنواره و نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت با معرفی واحدهای تولیدی مانع زدایی شده و معرفی ایدههای نوآورانه که توسط بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور به انجام رسیده است، برگزار شد.
یکصد واحد صنعتی منتخب که در طول چهار سال گذشته پایش و عارضه یابی شده و به چرخه تولید بازگشته اند، جدیدترین دستاوردهایشان نظیر انواع ماشین آلات، قطعات تولیدی در صنعت فولاد، پتروشیمی، شیرآلات صنعتی و حدود ۳۰۰ محصول بومی سازی شده که بدست مهندسان وزارتخانههای نفت، نیرو، ارتباطات، سازمان انرژی اتمی و صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته در این جشنواره عرضه کردند.
یک تولیدکننده دستگاه کنترل بارهای سرمایشی گفت: دستگاهی بنام آیوتی را به صورت صددرصدی توسط متخصصان داخلی طراحی و تولید کرده ایم که برای کنترل بارهای سرمایشی و ناترازی برق در تابستان بکار میرود.
یک تولیدکننده دیگر که دستگاه قطع کن خروج مخازن با تشخیص زلزله را به صورت صددرصد بومی سازی کرده بود، گفت: این دستگاه بر اساس قدرت زلزلهای که کاربر آن را تنظیم میکند در مواقع بحران، از طریق پیامک به کاربر هشدار داده و پس از ۲۰ ثانیه اگر زلزله ادامه داشته باشد، خروجی مخازن را مسدود میکند؛ این دستگاه باعث میشود در صورتی که زلزلهای در شهر یا استانی رخ دهد، به طور مثال آب داخل مخازن محفوظ شده و میتوان در زمان بحران از آن استفاده کرد.
این دستاوردها، بخشی از توانمندی واحدهای صنعتی بود که پس از پایش و عارضه یابی در طرح صنعت یار به چرخه تولید بازگشته اند.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن استان فارس میگوید: سازمان بسیج مستضعفین طرحی را ابلاغ کرد بنام صنعت یار؛ ابتدا موضوع پایش و عارضه یابی واحدهای صنعتی و معدنی را در دستور کار قرار دادیم و پس از بررسیها و جلسات کارشناسی، در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تعداد ۱۲۴۵ واحد صنعتی را پایش و عارضه یابی کردیم؛ در کلینیک صنعت موضوعات زیرساخت، قوانین و مقررات، تحقیق و توسعه، مالی، ارزی و گمرکی را در دستور کار خود قرار دادیم.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن استان قم هم گفت: در قرارگاه صنعتی این استان تا کنون ۳۰۹۷ واحد تولیدی که در استان، شهرکها و نواحی صنعتی مستقر هستند را پایش و عارضه یابی کردیم، از این تعداد ۴۳۰ واحد با ارائه مشاوره و ۴۴۶ واحد هم مستقیما رفع مانع تولید شد.
مسئول بسیج صنعت و معدن کشور میگوید: ۳۰۰ گروه جهادی از متخصصان در قالب شبکه پایش گران و مشاوران، ۹۰ کارگروه تخصصی استانی، ۲۱۴ کانون شهرستانی، ۶۰ دفتر صنعت یار مستقر در شهرکهای صنعتی جهت انجام پایش و عارضه یابی به منظور مانع زدایی از واحدهای کوچک و متوسط مشغول به فعالیت هستند.
در پایان این جشنواره از مسئولان کلینیکهای صنعتی، گروههای جهادی، مهندسین، مدیران و خواهران سرآمد وزارتخانه ها، تجلیل شد.