۳ پرونده ایران بر روی میز ثبت جهانی
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: هفته آینده پرونده سه اثر ناملموس کشور برای ثبت جهانی بررسی میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، دارابی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره تولیدات چند رسانهای میراث فرهنگی در قزوین افزود: هجدهمین نشست کمیته بین الدولی میراث فرهنگی هفته آینده در بوتسوانا آفریقا برگزار میشود و کشورمان در این کمیته ۳ پرونده برای ثبت جهانی دارد.
وی افزود: «افطاری و سنتهای اجتماعی و فرهنگی وابسته به آن» به عنوان پروندهای با مشارکت و درخواست چند کشور دیگر، «هنر تذهیب» و «جشن سده» که از سهمیه دیگر کشورها به عنوان پروندههای چند ملیتی استفاده شده است، سه اثری هستند که برای ثبت جهانی ارائه شده اند.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی اضافه کرد: با ثبت این آثار امیدواریم گامهای بزرگی برای ثبت آثار فرهنگی، میراث ملموس و ناملموس و طبیعی کشور برداریم.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگیگفت: تجلیل از رسانههای برتر در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زمستان امسال برگزار میشود تا از نقش ررسانهها در شفافیت، نظارت و پرسشگری تجلیل شود.
دارابی افزود: فعالیت سفیران فرهنگی هم به زودی آغاز میشود و برای این منظور برای کمک به آموزش و معرفی میراث فرهنگی از نخبگان و شایستگان استفاده میشود.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در ادامه به ویزگیهای ممتاز دومین جشنواره میراث فرهنگی اشاره کرد و ارسال بیش از ۲ هزار اثر در ۸ بخش به دبیرخانه و ارزیابی و داوری آنها توسط ۵۰ کارشناس ممتاز و حرفه ای، مردمی کردن جشنواره با نمایش ۲۰ اثر در کاروانسرای سعدالسلطنه و بازدید بیش از سه هزار نفر از این نمایش ها، برپایی ۱۴ کارگاه آموزشی در تهران و قزوین با حضور استادان برجسته و نمایش ۱۴۰ اثر سینمایی را از ویژگیهای ممتاز این دوره از جشنواره دانست
دارابی در ادامه افزود: معاونت میراث فرهنگی در دوره جدید بر مردمی کردن میراث فرهنگی به مثابه سازو کار نجات بخش برای حفاظت و صیانت تلاش کرده و برگزاری انجمن خیران میراث فرهنگی با مشارکت ۵۰۰ نفر از خیران در چهارم آذر برای تحقق این موضوع است.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی افزود: دفاع از حقوق عامه، کمک به توسعه کشور، معرفی و تلاش برای افزایش سواد میراثی جامعه، سرمایه گذاری در امر موزش، تربیت نیروو کادر سازی، توسعه همکاریهای بین المللی، حفاظت و مقاوم سازی بناهای تاریخی در برابر فرونشست و سوانح طبیعی، توسعه سیستم حفاظتی و پایش و ساماندهی محوطههای تاریخی و موزهها و اماکن تاریخی و از برنامههای مهم معاونت میراث فرهنگی است
دارابی با بیان اینکه در حفاظت از آثار تاریخی در نظام دیوان سالاری کشور در سده اخیر دچار دگرگونی زیادی شده است گفت: گاهی این آثار در حد یک کالای لوکس و تشریفاتی تقلیل داده شده و گاهی هم آنرا امری انحصاری و حاکمیتی تلقی کرده اند.
وی تاکید کرد: تلاش بر این است تا با نهضت مردمی سازی از این آثار حفاظت و نگهداری کنیم. چرا که دولتها میآیند و میروند و این آثار هستند که به جا میمانند.