پخش زنده
امروز: -
فصل پاییز با تمام زیبایی هایش، برای مبتلایان به آلرژیهای فصلی ، زمانی دشوار و خسته کننده است و ابتلا به آبریزش بینی ، سرفه ، عطسه از علائمی هستند که این افراد تجربه میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، اگرچه شیوع آلرژی در فصل پاییز کمی زیاد است؛ اما نمیتوان گفت پاییز بیشترین میزان حساسیتزاییها را به خود اختصاص داده است، زیرا افراد در این فصل بیشتر به عفونتهای ویروسی و سرماخوردگی مبتلا شده و به اشتباه تصور میکنند که این علائم، آلرژی هستند.
عطسه و سرفههای گاه و بیگاه و یا پیدرپی، آبریزش بینی، خارش و سوزش حلق و علائمی از این دست برای برخی افراد بسیار آشنا هستند.
به زبان ساده آلرژی یعنی واکنش تغییر یافته بدن در مواجهه با برخی عوامل خارجی، از این رو در بیماران مبتلا به آلرژی مکانیزمهای دفاعی بدن در هنگام مواجهه با چیزی که از نظر طبیعی بیخطر است واکنشهای نامتناسب و مضری ایجاد میکند و از انواع آن میتوان به حساسیت فصلی، آسم، قرمزی و خارش پوست، آلرژی غذایی و آلرژی نسبت به گزش حشرات اشاره کرد.
بعضی از افراد به اشتباه حساسیت فصلی را با بیماریهای دیگر اشتباه میگیرند. اما حساسیت فصلی علائم خاص خود را دارد، که در ادامه به ۴ نمونه از رایجترین آنها اشاره میکنیم. اگر این علائم را داشتید، یعنی دچار حساسیت فصلی هستید.
علائم حساسیت شامل همه یا تعدادی از مواردی همچون عطسه، آبریزش بینی، سوزش و خارش بینی و حلق، خارش چشم و اشک ریزش، قرمزی و خارش و تورم پوست، تنگی نفس و سرفه، تب، احساس سستی و رخوت و نهایتاً علائم گوارشی است.
بسیاری از علائم در سرماخوردگی و حساسیت فصلی مشترک هستند، بنابراین تشخیص این دو عارضه از یکدیگر دشوار است. به همین دلیل، بررسی علائمی که در این دو بیماری مشترک نیستند، میتواند مفید باشد. اگر هر کدام از علائم زیر را تجربه کردید، به احتمال زیاد دچار سرماخوردگی (و نه حساسیت فصلی) شدهاید.
سرماخوردگی معمولا خود به خود طی ۷ تا ۱۰ روز برطرف میشود. این در حالی است که حساسیت تا زمانی که درمان شود یا محرک برطرف شود، باقی میماند. این یعنی ممکن است حساسیت شما با توجه به چیزی که به آن حساسیت دارید، چند ماه طول بکشد.
آلرژی دو عامل تعیین کننده دارد؛ اول ژنتیک که به ارث میرسد و ما در آن نقشی نداریم و سپس تماس با مواد آلرژیزا، از این رو تمرکز ما برای کنترل آلرژی بر عامل دوم است یعنی فرد مبتلا به آلرژی باید از مصرف مواد و خوراکیهای آلرژیزا خودداری کند، از حضور در مکانهای آلوده بپرهیزد و گرد گیری مناسب منزل و درز گیری پنجرهها را مد نظر قرار دهند چراکه در این صورت مایتها که موجودات ریزی بوده، شایعترین عامل ایجاد آلرژی میباشند و در گرد و غبار خانه وجود دارند کنترل خواهند شد.
مهمترین عامل درمان آلرژی پیدا کردن مادهای است که شخص به آن حساسیت دارد! با این حال درمانهای مختلفی وجود دارند که میتوان به وسیله آنها علائم آلرژی را کنترل کرد.
متخصصان تغذیه در رابطه با حساسیتهای فصل پاییز و ارتباط آن با تغذیه افراد با بیان اینکه مصرف میوههای تازه یکی از دلایل افزایش حساسیتهای فصلی است، میگویند: برخی از افراد نسبت به مصرف سبزیهای خام، مغزیجات و میوهها حساسیت داشته و در صورت استفاده از آنها دچار عوارضی همچون آبریزش بینی، خارش چشم، سوزش انتهای گلو، ورم لبها و احساس خارش در کام میشود.
آنها با اشاره به اینکه جابهجایی گرده گیاهان در برخی از فصول سبب حساسیت میشود معتقدند: پرتقال و لیموشیرین در فصل پاییز میتواند سبب ایجاد حساسیت افراد شود و بر خلاف تصور مردم نارنگی کمتر موجب حساسیت میشود و افراد در صورت بروز علائم حساسیت باید نسبت به مصرف این مواد امتناع کنند.
آلرژی باعث تحریک مخاط و تولید ترشحات بیشتر در بینی و پشت حلق میشود. نوشیدن آب و آبمیوهی بیشتر، باعث رقیق شدن و دفع راحتتر این ترشحات میگردد. مایعات گرم مانند چای و سوپ یا بخور گرم هم میتواند در این مورد مفید باشد.