• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۹۸۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۴

فوت و فن‌های پخت شله زرد

شله زرد یکی از دسرهای محبوب ایرانی‌هاست که معمولاً برای افطار و مناسبت‌های مختلف به عنوان نذری پخته می‌شود و با آن از مهمانان پذیرایی می‌شود.

شله زرد، نذری مرسوم بین ایرانیان در ایام سوگواری ائمه است. اما این دسر در ماه مبارک رمضان هم طرفداران بسیاری  به ویژه برای افطار دارد. 

پخت این دسر که به دو صورت سرد و گرم سرو می‌شود، نکات و فوت و فن‌هایی دارد که علاوه بر دستور پخت، به این نکات هم می‌پردازیم. 

موادلازم شله زردمواد لازم برای ۴ نفر

برنج نیم دانه: یک پیمانه

آب: ۷ پیمانه

شکر: دو پیمانه

گلاب: نصف پیمانه

کره: ۵۰ گرم

خلال بادام و پسته: یک چهارم پیمانه

عرق هل: یک قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده غلیظ: نصف پیمانه

 

طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر

۱. قبل از شروع آشپزی خلال بادام و خلال پسته را داخل یک کاسه بریزید و نصف پیمانه گلاب به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که خلال پسته و بادام به خوبی خیس بخورند و نرم شوند.

۲. سپس باید برنج را از شب قبل درون یک قابلمه مناسب بریزید و به آن آب اضافه کنید؛ سطح آب ۲ بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. برنج شله زرد باید چند ساعت قبل از طبخ بدون نمک خیس  بخورد. بهتر است از برنج مرغوب ایرانی برای طبخ شله زرد استفاده کنید. 

۳. برنج خیسانده شده را با آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد. سپس زعفران را به آن اضافه کنید و بعد از ده دقیقه شکر را بریزید و اجازه دهید شکر خوب حل شود. بعد از اضافه کردن شکر شله زرد رقیق‌تر می‌شود، پس قبل از اضافه کردن شکر میزان غلظت را بنا به سلیقه خودتان امتحان کنید.

به این نکته توجه کنید که قبل از مغز پخت شدن برنج نباید شکر را به آن اضافه کنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی‌شود.

همچنین برای اینکه شله زردتان ته نگیرد بعد از اضافه کردن شکر باید دائماً شله زرد را هم بزنید. 

۴.  خلال‌ها را همراه با گلاب، عرق هل و کره اضافه کنید. خلال پسته و خلال بادام حتما باید تازه باشد و نباید بوی نم یا بوی ماندگی بدهد، چون در مزه شله زرد تاثیر می‌گذارد. 

کاسه شله زرد با تزییت گل و بادامنکات آب نینداختن شله زرد

 اجازه دهید تا شله زرد خوب جا بیفتد. زمانی شله زرد جا افتاده است که نرم و روان باشد یا آب از برنج جدا نباشد. 

- بعد از آن زیر حرارت را خاموش کنید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید.  یک ربع اجازه دهید تا شله زرد با شعله خاموش و با حرارت خودش دم بکشد. این کار باعث می‌شود که شله زرد بعد از سرد شدن، روی آن ترک نخورد و آب نیندازد. 

همچنین شله زرد بعد از سردشدن غلیظ تر می‌شود پس بهتر است آن را خیلی سفت بر نداریم. سفت بودن شله زرد را با کمی آب جوش می‌توان حل کرد، ولی بعد از ریختن آب جوش حتما باید شله زرد بجوشد. 

  • در نهایت شله را در ظرف مناسب بکشید و تزیین کنید. حواستان باشد شله زرد باید داغ در ظرف کشیده شود در غیر این صورت شله زرد آب می‌اندازد.

نکته برای پخت شله زرد برای تعداد زیاد

برای درست کردن شله‌ زرد زعفرانی مجلسی به مقدار زیاد باید نسبت‌ها را به ترتیب زیر زیاد کنید:

مقدار شکر دو برابر برنج و مقدار آب هفت برابر برنج. اگر این نسبت را رعایت کنید می‌توانید هر میزان که شله زرد می‌خواهید را به خوبی عمل بیاورید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ترمیم سریع محل سیم‌های سرقت‌شده برق و تلفن در اردبیل
انبارهای استان مرکزی مملو از نهاده‌های دام و طیور
راه اندازی دکل جدید همراه اول در شهرک صنعتی کاویان فریمان
دارو‌های قاچاق عامل تداخل دارویی و مسمومیت‌های شدید
یادگار ماندگار پدر برای فرزند آسمانی‌اش
عرضه بیش از ۹۲۰ هزار تن کالا در تالار‌های بورس کالا
آغاز هفته سوم لیگ برتر والیبال ساحلی از بندر ترکمن
آخرین روز‌های پاییز کم بارش
جهش تولید در کشاورزی با دانش گره خورده است
ثبت احوال بوشهر در مسیر حکمرانی هوشمند
ارتش بر خلق فناوری‌های بازدارنده متمرکز شده است
انتشار کتاب‌های کودک در هفته‌ای که گذشت
تولید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی، گامی حیاتی در جهت خودکفایی علمی و کاهش خروج ارز است
جهش ۴۸ درصدی صادرات چای ایران
اداره کشور با «نمی‌توانم» و «نمی‌شود» معنا ندارد
هشدار پلیس راه درباره احتمال سیلاب
اسماعیلی: هنوز تا تحقق عدالت و کیفیت آموزشی فاصله داریم
استمرار برفروبی در جاده‌های کوهستانی مازندران
مصر اتیوپی را به اقدام نظامی تهدید کرد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)