• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۴۲۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۸

کاربرد مختلف انواع پیاز در آشپزی

هر پیاز خاصیت، طعم، تندی و تیزی خاص خودش رو دارد به همین دلیل هم کاربردش در آشپزی متفاوت است.

انوع پیاز و کاربردشبه گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، پیاز یکی از مواد اولیه پرکاربرد در آشپزی محسوب می شود و این یک مسئله‌ کاملا بدیهی است. پیاز انواع مختلفی دارد که همه‌ ما این موضوع را به خوبی میدانیم، ولی مساله‌ای که ممکن است خیلی به آن دقت نکرده باشیم، کاربرد مختلف پیاز‌ها است.

بیشتر بخوانید: پیاز بخورید تا سالم بمانید..

پیاز زرد
معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست که پوست قهوه‌ای طلایی دارد و لایه‌های داخلی آن هم سفید یا سفید مایل به زرد است. این نوع بوی تند و تیزی دارد و بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب می شود.
این پیاز‌ها به طور معمول بین بهار تا پاییز کشت و برداشت می شود، ولی آن ها رو در انبار‌ها نگهداری میکنند، این پیاز‌ها ماندگاری خیلی بالایی دارند، آن ها رو باید در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. به همین دلیل در تمام فصول در بازار موجود است. پیاز زرد حکم شلوار جین رو در دنیای پیاز‌ها داره، در همه‌ی کشور‌ها شناخته شده است و در همه‌ی غذا‌ها هم می شود از آن استفاده کرد.
ویدالیا یا پیاز شیرین
این پیاز در اصل آمریکایی و اولین بار در منطقه‌ی جنوب شرقی جورجیا کشت شده است. این نوع، شیرین، ترد و آبدار است و کمی طعم آن به تندی میزند. به خاطر طعم شیرین و قندی که دارد برای درست کردن پیاز کاراملی عالی است. همچنین پیاز‌های ویدالیای بزرگ یک انتخاب خیلی خوب برای درست کردن حلقه‌های پیازسوخاری محسوب می شوند.

کاربرد مختلف پیازها در آشپزیپیاز قرمز
این نوع رنگی زیبا با پوشش مخملی قرمز مایل به بنفش که مغز سفید رنگی دارد. به دلیل طعم ملایم و شیرینش بهترین گزینه برای مصرف به صورت خام است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فلاونوئید‌ها و فیبر بیشتری دارد. به خاطر رنگ زیباش می‌تونید برای تزیین بشقاب غذا از آن استفاده کنید.
برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. این پیاز هم در تمام فصول سال در بازار موجود است و به مدت ۳ تا ۴ ماه می‌توانید به راحتی در دمای خانه نگهداری کنید.

انواع پیاز و کاربردش

پیاز سفید
این پیاز پوستی کاملا سفید رنگ و طعمی ملایم و خنک دارد. فرق نوع سفید و زرد در این است که پیاز سفید، شیرین‌تر و موندگاری کمتری رو نسبت به پیاز زرد دارد. به طور کلی نوع سفید و قرمز بخاطر قند بیشتری که دارند نسبت به پیاز زرد عمرشان کوتاه تر است.
از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز است، می شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی بهترین گزینه است. پیاز‌های سفید کوچک در سوپ، کاسرول و تاس کباب استفاده می شود، این نوع به پیاز آبپز معروف است.

پیاز گلابی شکل
این پیاز‌ها کوچیک و شیرین هستند و طعم خاص و لذیذی دارند. در رنگ‌های سفید، زرد و قرمز در بازار وجود دارند، ولی رنگ سفید آن رایج ترند. این پیاز‌ها در ابتدا در آلمان و ایتالیا در باغچه‌های خانگی کشت می شدند. بزرگترین ناراحتی در مورد استفاده از پیاز‌های تازه‌ گلابی شکل، پوست کردن آنهاست. برای راحتی کار آنها را داخل آب جوش بندازید و به راحتی با انگشتانتان پوست های آنها را جدا کنید. این پیاز‌ها انتخاب مناسبی برای ترشی، کبابی کردن، بخارپز کردن و استفاده در تاس کباب هستند.

انواع پیاز و کاربردشپیازچه
پیازچه یا پیاز سبز که برگ‌های سبز بلندی داردو یک پیاز کوچیک و کشیده در انتهایش قرار دارد. ما ایرانی‌ها معمولا از پیازچه در سبزی خوردن استفاده میکنیم و با برگ‌های آن کوکو درست میکنیم. قسمت سفید رنگ پیازچه تند و تیز‌تر است و میتوانید آن را با زنجبیل و سیر ترکیب کرده و برای طعم دار کردن غذا‌ها ازش آن استفاده کنید، همچنین از برگ‌های پیازچه در سالاد هم می شود استفاده کرد.
پیاز بهاری
خیلی شبیه به پیازچه هستند با این تفاوت که پیازی که در انتهای برگ‌های سبز رنگ دیده می شود، بزرگ‌تر و گرد‌تر است. در واقع این یک نوع خاص از پیاز نیست بلکه همان پیاز‌های زرد، قرمز و سفید هستند که زودتر از موعد برداشت شدند. این‌ها رو می‌توانید به صورت کباب شده مصرف کنید و برگ آنها هم برای کوکو درست کردن بسیار مناسب است.

انواع پیاز و کاربردشتره فرنگی
تره فرنگی هم یکی از انواع پیاز محسوب می شود و اگر طعم خاص آن را دوست داشته باشید، برای تهیه سوپ‌های خامه‌ای و یا کوکو عالی و خوش طعم هستند.

شلوت یا شالت
شلوت یکیا از انواع پیاز که با لایه‌های ارغوانی روشن، یکی از سبزیجاتی است که معمولا آن را دست کم می‌گیرند. این پیاز طعم خوشمزه و تندی دارد اما بعد از خوردنش دهان بوی بدی میگیرد. یک انتخاب مناسب برای استفاده در تهیه انواع سس‌ها به خصوص سس‌هایی که سرکه دارند است. باید آن را رو ریز خورد کنید و در سرکه بریزید تا مثل ترشی رسیده بشنود. شلوت برای پخت و پز هم مورد استفاده قرار میگیرد، ولی هرگز نباید این پیاز رو سرخ کنید، چون تلخ می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی هیئت داوران بخش معارفی مسابقه‌های سراسری قرآن اوقاف
هندبال بانوان قهرمانی جهان؛ شکست ایران مقابل سوئیس
هفته سیزدهم لیگ آزادگان؛ صف‌آرایی دو نماینده مازندران
تقویم روز و اوقات شرعی هفتم آذر به افق آبادان و خرمشهر
توسعه عمرانی و رفع مشکلات زیرساختی، دستاورد سفر دولت به بوشهر
توزیع ۲۴ تن جو و ۲۰ تن سبوس بین ساربانان مانه
فعالیت ۱۵ مرکز رشد هوش مصنوعی و رباتیک در فارس
پیش بینی بارش پراکنده در استان‌های ساحلی دریای خزر
اعزام دانش آموزان ایجرودی به سفر معنوی راهیان نور
دولت خود را درخصوص وعده‌های مطرح‌شده مسئول می‌داند
روایتی از یک مهمانی بدون حضور میزبان
مرگ راننده نیسان در زنجان به‌ علت نبود مثلث خطر
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)