• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۹۹۰۲۸
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۶

تهوع‌آورترین غذا‌های باستانی؛ از موش شکم پر تا خون ماهی

خبر خوب این است که بسیاری از این دستورغذا‌ها دیگر کاربرد ندارند.

تهوع‌آورترین غذا‌های باستانی؛ از موش شکم پر تا خون ماهیبه گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،  غذا جنبه‌ی مهمی از فرهنگ افراد است. غذاهایی که جوامع مختلف باستانی از خوردن‌شان لذت می‌بردند در طول تاریخ تکامل یافته و به غذاهایی که ما امروزه می‌شناسیم و دوست داریم تبدیل شدند.
 با این حال، این غذاها همیشه به خوشمزگی بسیاری از غذاهای اصلی امروز ما نبودند. در حقیقت، بسیاری از غذاهایی که اجداد ما می‌خوردند امروزه از نظر ما کاملاً منزجرکننده هستند و در ادامه‌ی این مطلب، ۹ مورد از منزجرکننده‌ترین این غذاها را می‌خوانید.
۱. زبان فلامینگو
تهوع‌آورترین غذا‌های باستانی؛ از موش شکم پر تا خون ماهی
ما اصلاً فکرِ خوردن فلامینگو را هم نمی‌کنیم چه رسد به زبان آن. با این حال، اجداد ما طور دیگری فکر می‌کردند. فلامینگوها درست مانند هر پرنده‌ی دیگری از جمله مرغ، مرغابی، طاووس، شترمرغ و حتی طوطی، یک غذای باستانی بودند. زبان فلامینگو خوراک لذیذی در نظر گرفته میشد، چون در روم باستان، فلامینگو نماد ثروت بود و تنها ثروتمندان توانایی خوردن زبان فلامینگو را داشتند، بنابراین، خوردن زبان فلامینگو برای بسیاری از افراد جامعه یک فرصت نادر بود.
 
۲. گاروم
تهوع‌آورترین غذا‌های باستانی؛ از موش شکم پر تا خون ماهی
گاروم یک سس ماهیِ تخمیرشده‌ی معروف در روم باستان بود. رومیان دل و روده‌ی ماهی، خون، سرکه، عسل، گیاهان معطر و ادویه‌ها را با هم مخلوط می‌کردند و چندین ماه این معجون را زیر آفتاب می‌گذاشتند. این سس با زائدات ماهی ساخته میشد، اما در واقع بسیار گران بود چون تهیه آن مدت‌زمان زیادی طول می‌کشید. همچنین پیدا کردن این سس سخت بود، چون به خاطر بوی تند و زننده‌ای ناشی از تخمیر شدن، حتماً باید بیرون از شهر درست میشد.
 
۳. رحم خوک ماده
تهوع‌آورترین غذا‌های باستانی؛ از موش شکم پر تا خون ماهی
 
رحم خوک در اروپای قدیم یک خوراک لذیذ به حساب می‌آمد که از شکم و پستان خوک ماده درست میشد. به گوشت خوک ادویه می‌زدند و آن را با سیلفیوم، سرکه، آب گوشت، عسل، دانه کرفس، فلفل و نعناع آماده می‌کردند و سپس آن را کباب می‌کردند. برخی افراد حتی از آن برای درست کردن یک غذای مفصل‌تر شامل ماهی و مرغ استفاده می‌کردند و تمام این گوشت‌ها را به صورت لایه‌لایه با هم کباب می‌کردند.
 
۴. موش شکم‌پر
تهوع‌آورترین غذا‌های باستانی؛ از موش شکم پر تا خون ماهی
رومیان باستان همیشه با موش‌ها مشکل داشتند. راه‌حل چه بود؟ شکم آنها را پر کنند و آنها را بخورند! در روم‌ باستان‌، موش‌های خانگی را می‌گرفتند و آنها را با آجیل و میوه‌ی درخت بلوط تغذیه می‌کردند تا قبل از خوردن چاق و چله شوند. سپس، شکم آنها را با گوشت، آجیل و گیاهان معطر پر می‌کردند و آن را آماده‌ی کباب شدن می‌کردند. شاید ما نتوانیم خوردن جوندگان را تصور کنیم، اما از نظر رومیان باستان، جوندگان لذیذ بودند.
 
۵. کلوچه‌ی پرنده‌ی زنده
تهوع‌آورترین غذا‌های باستانی؛ از موش شکم پر تا خون ماهی
بله درست خواندید! برخی دستورغذاهای باستانی به داشتن حیوانات زنده در فهرست مواد اولیه‌شان معروفند. با این حال، حیوانات زنده واقعاً در این غذاها مصرف نمیشدند بلکه جنبه‌ی تزیینی داشتند. کلوچه‌ی پرنده‌ی زنده یک قشر گنبدمانند داشت که زیر آن پرنده زنده را می‌چپاندند. ایده‌شان این بود که وقتی قشر گبندی را بشکافند، لحظه‌ی باشکوهی به نمایش گذاشته می‌شود. شاید این کار، آن زمان جالب به نظر می‌رسید، اما امروزه ما حتی نمی‌توانیم تصور کنیم این شکنجه را به یک پرنده‌ بیچاره تحمیل کنیم. معلوم نیست دیدن فضله پرنده در ظرف غذا برای گذشتگان ما چه لذتی داشته است!
 
۶. ژله آپیسین
اگر نام درخت زبان گنجشک (Aspic) را شنیده باشید، قدری با این غذا آشنا هستید. یکی از غذاهای محبوب روم باستان ژل آپیسین بود. ژل آپیسین، ژل خوشمزه‌ای است که آن را با مرغ، بره، آجیل، کشمش، موسیر، خیارشور، سرکه، روغن و گیاهان معطر می‌سازند. از گوشت‌ها برای ساختن یک آبگوشت لذیذ استفاده می‌کنند که درون آن مواد دیگر ترکیب شده‌اند. سپس، این معجون به مدت چند روز درون برف می‌گذارند تا یخ ببندد و به ژل تبدیل شود. پس از آماده شدن ژل، آن را با پنیر بز و سس سرو می‌کنند. 
 
۷. کلوچۀ رز
تهوع‌آورترین غذا‌های باستانی؛ از موش شکم پر تا خون ماهی
نام کلوچه رز یا Patina de rosis بسیار غلط‌انداز است. در دستور این خوراکی از گلبرگ‌های رز واقعاً استفاده می‌شود اما ماده‌ی اصلی این کلوچه در واقع مغز پخته‌ی گوساله است. مغز گوساله را می‌پختند و از آن یک خمیر درست می‌کردند و درون کلوچه را کاملاً با آن پر می‌کردند و سپس دوباره آن را می‌پختند تا غلظتش بیشتر شود. در آخر از گلبرگ رز برای تزیین روی کلوچه استفاده می‌کردند.
 
۸. ریه‌ی خیس‌خورده در شیر
انسان‌ها در طول تاریخ تمام انواع اعضای بدن را خورده‌اند، ریه‌ها را چطور؟ در دوران باستان، ریه‌ی حیوانات یک غذای خاص بود. ریه‌ها را در شیر غوطه‌ور می‌کردند تا هم مرطوب بمانند و هم هرگونه بوی نامطبوع آنها برطرف شود. سپس آنها را با انواعی از مواد از قبیل تخم‌مرغ، عسل، نمک و انواع گیاهان معطر پر می‌کردند تا طعم و مزه بگیرد. آنگاه این ریه‌های شکم‌پر و طعم‌دار را می‌جوشاندند تا بپزد. سپس آن را برش می‌زدند و آماده‌ی سرو بود.
 
منبع: فرادید
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی؛ فریاد دفاع از خانواده
همایش بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان
تساوی بدون گل مس سونگون و داماش گیلان
بازگشت مقاومت شهرداری به روند پیروزی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ آذر ۱۴۰۴
کاهش ۵۵۰۰ هکتاری کشت پرمصرف و توسعه کشاورزی نوین در اراضی زنجان
صادرات ۶۰ درصدی فرش طارم به اروپا و خلیج فارس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۸ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
طوفان شبستری‌ها در پایتخت
برگزاری اولین دوره آموزشی بیس بال در کیش
خبر‌هایی از گلباران و ارادت مردم به مقام شامخ شهدا در استان سمنان
عرضه خودرو‌های وارداتی برقی از مسیر سامانه یکپارچه 
ورزشی‌های هفتم آذر ماه در استان سمنان
برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی ووشو دختران به میزبانی تبریز
تأیید ارزیابی‌های زیرساختی و عملیات فرودگاهی فرودگاه بین‌المللی کیش
کسب مدال برنز توسط کشتی گیر مراغه‌ای
اتمام پروژه انتقال آب ارس به تبریز در گرو تامین اعتبار
پوستر دومین رویداد «الف‌تای مقاومت» رونمایی شد
حضور فرمانده کل سپاه در جلسه شورای راهبری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)
گفتگوی عراقچی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا
اعلام غیرحضوری شدن مدارس در برخی شهرستانهای تهران
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
روایتی از یک مهمانی بدون حضور میزبان
جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوا تشکیل می‌شود
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)