پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کشاورزی مشترک ایران و روسیه: تولید ۸۵ هزار تن زرشک در سال رقمی نیست که بتوان برای صادرات ان اقدام کرد و این محصول ۲۵۰ ساله، هنوز به خوبی حتی به استانهای کشور هم معرفی نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، یکتا در برنامه رادیویی تلویزیونی "فردا از آن ماست" مرکز خراسان جنوبی، با بیان اینکه زرشک باید با معرفی صحیح و قوی در ردیف زعفران و خاویار قرار بگیرد افزود: باید از مزیتهای غذایی و دارویی زرشک در بخشهای مختلف از جمله چاشنی غذا و تولید افشانه و پودر بهره بگیریم یا بیشتر به جهان معرفی شود.
مطرح کردن بحث خرید تضمینی برای محصولی در رده زرشک، بی احترامی به کشاورز و تولیدکننده آن است
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کشاورزی مشترک ایران و روسیه همچنین گفت: برای اضافه کردن یک محصول به سبد صادرات اقدامات بسیاری باید انجام شود که یکی از آنها بکار بردن مشوقهای صادراتی است که ردیف آن باید دیده شود.
یکتا افزود: از طرف اتاق بازرگانی کشاورزی ایران و روسیه وعده میدهم در سرای تجاری در آستارا خان روسیه، غرفهای به خراسان جنوبی اختصاص داده شود.
وی گفت: همچنین خراسان جنوبی میتواند با عضو شدن فعالان اقتصادی خود در کمیسیون کشاروزی اتاق ایران و روسیه در این کمیسیون میزی داشته باشد.
زرشک خراسان جنوبی با فرآوری صحیح، بی نیاز از صادرات میشود
نائب رئیس اول کشت فراسرزمینی کشور و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان نیز در این برنامه گفت: محصول زرشک اگر فرآوری صحیح شود تمام آن در کشور مصرف میشود و برای فروش نیازی به بازار خارجی هم ندارد.
صادقی افزود: خراسان جنوبی ۸۰ هزار تن تولید زرشک دارد و از آنجایی که ایران ۸۵ میلیون نفر جمعیت دارد، چنانچه زرشک با فرآوری درست، به محصولات کاربردی تبدیل شود تمام این محصول در کشور خودمان مصرف میشود و نیازی نیست در بازار خارج از کشور به دنبال مشتری باشیم.
وی گفت: وقتی دانش آموزان شانزده هفده ساله در خراسان جنوبی میتوانند از زرشک محصولات غذایی فرآوری کنند پس باید صنایع قوی برای فرآوری زرشک در این استان راه اندازی کرد تا ارزش افزوده محصول چند برابر شود و هزینههای تولید برای کشاورز به صرفه باشد.
تشکیل انجمن زرشک و ایجاد شرکتهای هلدینگ صادراتی نیز از پیشنهادات ترابی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان برای حمایت از محصول زرشک خراسان جنوبی بود که در برنامه "فردا از آن ماست" مطرح شد.
باید بپذیریم که محصول زرشک میتواند برای کشور ارز آور باشد
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه نیز در این برنامه ورود بخش خصوصی و تقویت آن برای حمایت از محصول زرشک استان را ضروری دانست و گفت: بیش از ۴۰ هزار خانوار استان اقتصادشان به زرشک وابسته است که باید نتیجه تلاش آنها با ورود بخش خصوصی، تقویت شود.
اسحاقی افزود: باید بپذیریم که محصول زرشک میتواند برای کشور ارز آور باشد و باید کاری کنیم که تجار بین المللی و بخش خصوصی این محصول را با ارز پیش خرید کنند.
وی گفت: مجلس هم باید اگر در آئین نامه ها، دستورالعملها و بخش نامهها موانعی برای سرمایه گذاران وجود دارد آن را اصلاح و از سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت کند.
نماینده مردم قائنات و زیرکوه افزود: در حوزه گردشگری هم از وزارت خارجه میخواهیم در ۲ ماه برداشت زرشک با لغو روادید برای خراسان جنوبی، امکان ورود گردشگران با پروازهای بین المللی به استان را فراهم کند.
خیریه، عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی بیرجند هم با اشاره به تولید ۹۸ درصد محصول زرشک جهان در خراسان جنوبی هم گفت: باید با دعوت از تجار خارجی و برگزاری سمینارهای کشوری، محصول زرشک را بیش از قبل به همگان شناخت تا فروش آن چند برابر شود.