پخش زنده
امروز: -
سرگذشتها و تجربیات نسلهای کهنسال روستاها با قلم جوانان روستا ثبت و منتشر میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در نخستین کارگاه آموزشیِ ثبت تاریخ شفاهیِ روستاهای کشور که در مرحله نخست در خراسان رضوی برگزار شد، جمعی از جوانان با ذوق به همراه تعدادی از فعالان و پیشکسوتان کشاورزی و روستا، نقطه نظرات خود در این زمینه را به اشتراک گذاشته و درباره چگونگی عملکرد بهینه رایزنی کردند.
ثبت تاریخ شفاهی به عنوان یکی از جامعترین روشهای پژوهشهای تاریخی مبتنی بر دیدهها و شنیدههای شاهدان وقایع، پیش از این در عرصههای سیاسی و اجتماعی مربوط به دوران انقلاب، دفاع مقدس و برخی از رخدادهای تاریخ معاصر بکار گرفته شده بود، اما این نخستین بار است که از این روش تحقیقی برای ثبت و ضبط سرگذشتهای اجتماعی، فرهنگی روستاها استفاه میشود.
اهمیت این فعالیت زمانی آشکارتر میشود که در نظر داشته باشيم روستاها از غنیترین مجموعههای اجتماعی در موضوعات فرهنگی، آئینی، هنری و ادبیات به شمار میروند و اغلب آنها به دلیل دگرگونیهای مدنی و اجتماعی در عصر جدید، در خطر فراموشی و نابودی قرار دارند.
از آنجایی که قرار است خاطرات و تجربیات پدربزرگها با قلم جوانان روستاها ثبت شود، آموزش نگارش یکی از اصلیترین بخشهای کارگاه آموزشیِ ثبت تاریخ شفاهیِ روستاها در مشهد بود.
صاحبی، پیشکسوت و کارشناس امور کشاورزی در این کارگاه، با بیان اینکه ثبت تغییرات رخ داده شده در دهههای اخیر و ادبیات و داستانهای محلی از اهم موضوعاتی است که در این طرح مورد توجه قرار دارد، اظهار داشت: نوشتن تاریخ و ماجراهای از سر گذشته، از زبان مردم عادی و شاهدان عینی رخدادها، اهمیت فراوانی دارد و لازم است که این کار به قلم فرزندن همین افراد انجام شود.
به گفته مسئولان برگزار کننده این کارگاه، قرار است آثار تدوین شده، در قالب کتاب منتشر شوند.