پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت توانیر گفت: با همراهی و همکاری مردم، از ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار قبض ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار یعنی ۴۰ درصد از قبوض شامل تخفیف شدند. خیلیها بستانکار شدند، چیزی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان تخفیف و پاداش مدیریت مصرف پرداخت شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای آرش کردی در گفتگو با برنامه صف اول رسانه ملی گفت: فصل گرما را در حالی شروع کردیم که تجربه ناخوشایند سال گذشته در بروز خاموشی ها و محدودیت ها در ارائه انرژی برق برای همه مشترکان وجود داشت، زمانی که دولت مستقر شد این خاموشی ها وجود داشت و می طلبید که یک برنامه ریزی دقیق، منسجم و بسیار خوب صورت گیرد که در سال 1401 دچار این محدودیت ها نشویم.
مدیرعامل شرکت توانیر ادامه داد: از همان روزهای استقرار دولت، آقای محرابیان کل برنامه ها و موضوعاتی که لازم بود بتوانیم یک عبور موفق و مناسب را داشته باشیم، در چند بخش مختلف و متعدد تدوین کردند که دو جهت گیری داشت: درون صنعت برق و جهت گیری برون صنعت برق، مهم ترین اقدام این بود که یک جهش و افزایش قابل توجهی را به لحاظ تولید برق و انرژی شاهد باشیم، بنابراین مهندس محرابیان یک برنامه 6 هزار مگاواتی را از شهریور1400 تا شهریور 1401 ارائه دادند و مجدانه پیگیری شد.
آقای کردی اضافه کرد: به لحاظ ایجاد ظرفیت های جدید 2880 مگاوات تا امروز به مدار بهره برداری رسید ، 1100 مگاوات هم بازتوانی شد، افزایش ارتقا ظرفیت نیروگاه ها و همچنین برای توان بالا یک برنامه با یک ویژه خاصی در کل نیروگاه ها با افزایش بهره بردارای هزار مگاواتی اجرا شد. یعنی نیروگاه هایی که سیستم های خنک کننده آنها معضلات بهره برداری داشتند رفع شد. توانستیم به نیروگاه های حرارتی حدود 4800 مگاوات تا 5000 مگاوات به نسبت سال گذشته اضافه کنیم. امیدوار هستیم که تا پایان فصل پیک 1800 مگاوات دیگر به این رقم اضافه کنیم.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در خصوص مدیریت مصرف تمامی ظرفیت ها به خوبی شناسایی شد، برای بخش خانگی روی بحث پرمصرف ها و تعرفه گذاری و برای کم مصرف ها تعرفه های تشویقی در نظر گرفته شد، برنامه های درون صنعت برق شامل صنایع ، بخش کشاورزی ، عمومی و اداری بود که برای آنها برنامه هایی پیش بینی شد.
آقای کردی افزود: برنامه های بیرونی شامل هماهنگی با دولت جهت آیین نامه ها و ابلاغیه های قانونی بود که سایر بخش ها را با وزارت هماهنگ کنند، وزارت صمت که نقش محوری در هماهنگی داشت ، وزارت جهاد کشاورزی برای بخش کشاورزی، وزارت ارتباطات، بخش آب و آبفا و البته هماهنگی و همکاری خوب نیروهای مسلح ، تمام برنامه ها و زیربرنامه و ریزبرنامه ها تدوین شد. موضوعات داخلی و خارجی خیلی مناسب و موثر پیش رفت . برنامه ها از ابتدای فصل اوج مصرف برق شروع شد و در بخش خانگی به لحاظ کمبود یا ناترازی شاهد خاموشی نبودیم .
وی ادامه داد: شاهد اوج مصرف در تاریخ 29 تیرماه بودیم. نسبت عدد پیک که عدد 69 هزار و 387 مگاوات است که به نسبت عدد اوج در سال گذشته که عدد 67 هزار و 13 مگاوات بود یک رشد 3.4 درصدی را نشان میدهد. روزهایی که اوج مصرف بالای 67 هزار بود روزهای قابل توجهی بود، پیش بینی بین 69 تا 70 هزار مگاوات بود ، در واقع این عدد لحظه اوج است. به لحاظ مصرف انرژی هم 4.7 درصد رشد مصرف انرژی را داشتیم .
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: از طریق وزارت صمت و هم سندیکاهای تولید کنندگان سیمان و فولاد جلساتی را از قبل پیش بینی کردیم که برنامه ریزی و جا به جایی ساعات مصرف را به نحوی انجام دهیم که مدیرت مصرف صورت گیرد و تولید دچار کاهش نشود، بنابراین تقریبا افزایش قیمتی را شاهد نبودیم در بخش فولاد در مقاطعی کاهش هم داشتیم، در بخش سیمان رشدها خیلی جزئی بوده که همه تدبیر شد.مصارف را به نحوی مدیریت کردیم که کمبود ها در ساعاتی که دچار گرمای شدید هستیم به بخش خانگی منتقل نشود، در مناطق گرمسیری ضریب تحمل بی برقی بیشتر از چند ده دقیقه با این وضع دما نیست.
آقای کردی اضافه کرد:کشور ترکیه وضعش به لحاظ مصرف انرژی با ما قابل مقایسه است، کشورهای اطراف به لحاظ پیک، مثلا عراق پیک نیاز مصرف 30 هزار مگاوات است و ما 70 هزار مگاوات، ترکمنستان 5،6 هزار مگاوات، میزان برق رسانی شهری که 100 درصد است روستاهایمان 97 درصد است، به لحاظ موضوع برق جزو کشورهای پیشرو در منطقه هستیم .
وی گفت: پنل های قابل حمل عشایر که نیاز حداقلی آنها برای تامین روشنایی است را در اختیار آنها گذاشتیم که انصافا هم حرکت کم نظیری است و امیدواریم ظرف سه تا چهار سال آینده کل عشایر دچار یک وضعیت مناسبی به لحاظ داشتن پنل های خورشیدی قابل حمل شوند.
مدیرعامل شرکت توانیر ادامه داد: ایران کشوری است که میتواند به لحاظ انرژی مرکز انرژی برق منطقه باشد و این قابلیت را دارد. به لحاظ بعد شبکه، قوت شبکه، تعداد خطوط انتقال، نیروگاه ها، نیروهای متخصص، ظرفیت هایی که ایجاد شده ، ارتباطات الکتریکی هم این را نشان می دهد که با تمام کشورهای منطقه این ارتباط را داریم. یکی از اصول و ضوابط فعلی در دوره جدید وزارت نیرو گسترش این همکاری ها به سطوح چند برابری است که برنامه های آن تدوین شده است.
وی افزود: کشاورزانی که 5 ساعت همراهی می کردند مابقی ساعات برقشان رایگان می شد و قبضی برای آنها صادر نمی شود، اغلب کارشناسان بررسی کردند اینکه 19، 20 ساعت آبیاری صورت گیرد معضلی ایجاد نمی کند. در بخش عمومی و اداری بسیار سختگیرانه در مورد دولت کار می کنیم ادارات و نهادهای دولت مولدهای اضطراری را در ساعات اوج مصرف به مدار بیاورند و کاهش دهند.
آقای کردی گفت: صنعت را به چند بخش تقسیم کردیم یکی صنایع خیلی بزرگ، صنایع انرژی بر که 430 صنعت بزرگ انرژی بر ، یکسری صنایع مستقر در شهرکها که شهرک های متوسط و نسبتا کوچک هستند این صنایع خارج از شهرک ها هم وجود دارند یکسری هم صنایع پراکنده ریز و درشت که داخل بافت شهرها هستند، آنهایی که داخل بافت شهرها هستند محدودیت برایشان ایجاد نکردیم، ولی در بخش صنایع داخل شهرک و خارج از شهرک متمرکز بودند و همچنین صنایع بزرگ یک برنامه ای را با خود وزارت صمت تدوین کردیم، برنامه به نحوی پیش رفت که 30،40 درصد تخفیف ایجاد شد.
مدیرعامل شرکت توانیر اضافه کرد: پرونده هایی که دچار خسارت شدند بیش از آن ارقامی بود که برآورد شده بود اما صنعت برق به تعهد خود عمل خواهد کرد و یک به یک پرونده های سال گذشته را بررسی خواهد کرد، تقریبا اعتراض یا مراجعه ویژه و خاصی را از این بابت شاهد نبودیم، اگر هم کسانی دچار معضل و مشکلی هستند از طریق سایت توانیر می توانند به بخش مربوطه و جبران خسارت و تشکیل پرونده و کارشناسی و کارهایی که باید صورت گیرد مراجعه کنند.
آقای کردی گفت: یک شبکه گسترده ای را به لحاظ برق رسانی در کشور داریم که نزدیک 900 هزار کیلومتر خطوط انتقال است و این خطوط انتقال از تمام مناطق جغرافیایی کشور جنگل، کوه و ... عبور می کند. در حادثه سیلی که در کشور داشتیم 17 استان دچار خسارت شدند و هفت استان خسارت های بیشتری داشتند. در همان ساعات اولیه در مناطق روستایی بیشتر از 7،8 ساعت طول قطعی طول نکشید، مگر اینکه دچار سقوط تیرهای برق رسانی یا سقوط دکل ها باشیم یا موضوعات ایمنی در حادثه امام زاده داوود (ع) که اتصال برق ، برق گرفتگی به همراه داشت. باید کامل ایمن سازی و بعد برق رسانی می شد.
وی افزود: به لحاظ تجهیزاتی و ساخت داخل بالای 97 درصد خودکفا هستیم، نیروی انسانی صنعت برق در دو بخش حضور دارند، به لحاظ کیفیت خدمات با توجه به وجود نیروهای توامندی علمی در کشور و گسترشی که در آموزش علمی داشتیم به حمدالله در این بخش نقصان و کمبودی حس نمی کنیم، نیروها با استعداد هستند، مخصوصاً شرکت دانش بنیان تحرک خوبی صورت گرفته در بودجه امسال اعداد بسیار قابل توجهی برای شرکت دانش بنیان و دادن تسهیلات برای آنان که در صنعت برق کار می کنند پیش بینی کرده ایم.
مدیرعامل شرکت توانیر اضافه کرد: ایران به لحاظ انرژی کشور ارزانی است، اصل استخراج رمز ارز و موضوعات مربوط به رمز ارز بحث مصرف انرژی است اینکه به لحاظ یارانه ای بودن طبیعی است که به این سمت کشیده می شوند تدابیری را اتخاذ کردیم تا کسانی که می خواهند قانونی رمز ارز استخراج کنند به ادارات برق تقاضا بدهند با قیمت صادراتی با آنها لحاظ می کنیم.در تابستان و مواقعی که دچار ناترازی می شویم اجازه استفاده به آنها نمی دهیم اولویت را زمانی قائل می شویم که ترازمان مثبت باشد .
آقای کردی گفت: از اصول مهم برنامه های آقای محرابیان برای دوره چهار ساله، ایجاد 35 هزار مگاوات نیروگاه است، 15 هزار مگاوات مستقیماً توسط وزارت نیرو ساخته خواهد شد و بخش غیر دولتی با تدبیر وزارت نیرو حضور خواهد داشت 10 هزار مگاوات تجدید پذیر احداث شود. تمام تدابیر قانونی و لازم فراخوان هایش صورت گرفته است. همچنین صنایع برای احداث 10 هزار مگاوات برای تامین نیاز خود پیشقدم شدند. اولین نیروگاه صنایع ظرف کمتر از یکماه آینده در منطقه سمنان توسط یکی از بخش های صنعتی به میزان 184 مگاوات افتتاح خواهیم کرد، این برنامه 10 هزار مگاوات برنامه بسیار جدی ای است. این قابلیت وجود دارد که به شکل سی اچ پی تولید شود یعنی حرارتی را که تولید می کنند به بخش دیگری برود، مثلا گلخانه و کارخانجاتی که راندمان را تا 70، 75 درصد بالا می برند. پیش بینی مان این است که این بخش سه تا چهار هزار مگاوات افزایش خواهد داشت.