پخش زنده
امروز: -
برداشت انار از باغهای شهرستان نی ریز، قطب تولید این محصول در فارس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس ، مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: سالانه ۶۰ هزار تن انار از سه هزار هکتار باغ این شهرستان برداشت میشود که ازایننظر نیریز مقام اول سطح و تولید را در استان فارس داراست.
وی افزود: متوسط عملکرد در باغهای این شهرستان ۲۰ تن در هکتار و بالاترین عملکرد بیش از ۱۵۰ تن در هکتار است که متاسفانه امسال به دلیل بروز شرایط خشکسالی و طغیان آفات میزان تولید انار شهرستان کاهش چشمگیری داشته است.
بصیری افزود: به دلیل تنوع ارقام، برداشت انار در این شهرستان در ارقام زودرس مانند انواع انار شیرین و فاروق از اواخر شهریورماه و در مورد ارقام دیررسی مانند رباب تا اواخر آبانماه ادامه دارد.
بهگفته وی؛ عمدهترین رقم انار تولیدی نیریز رباب است که بهدلیل رنگ پوست و آریل، درصد فیبر، طعم میوه و ضخامت پوست، بسیار بازارپسند بوده و شهرت جهانی دارد؛ بطوریکه بیشترین میزان صادرات انار کشور را به خود اختصاصداده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: انار نیریز علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کرهجنوبی، روسیه، و برخی کشورهای اروپایی صادر میشود که زمینه ایجاد سه هزار فرصت شغلی موقت را فراهمکرده است.
بصیری با بیان اینکه در بخش صنایع تبدیلی با توجه به ظرفیت بالای شهرستان، کارخانههای صنعتی فرآوری انار نی ریز مشغول فعالیت هستند، افزود: از جمله تولیدات آنها آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار است که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.
وی گفت: در چند سال اخیر، تولید محصولات سالم و گواهیشده در دستور کار این مدیریت قرارگرفته است بطوریکه در سنوات گذشته اولین گواهی ارگانیک محصول انار فارس در نی ریز و زیر نظر مرکز ملی تایید صلاحیت ایران NACI صادر شد که بر اساس آن، انطباق مدیریت فرایند تولید تا عرضه محصول شامل تولید، فرآوری، بازرسی و صدور گواهی، برچسب گذاری و بازاررسانی مواد غذایی ارگانیک، مورد تایید است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز گفت: کمبود آب با توجه به خشکسالیهای اخیر، وجود آفات و امراض بهخصوص کرم گلوگاه انار و عدم پوشش بیمهای آن از عمده مشکلات انارکاران این شهرستان است.
بیشتر بخوانید: