پخش زنده
امروز: -
در صورت واگذاری زمین، تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه آماده اجرای احداث طرح بزرگ پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در قطب تولید انار جهان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان مرکزی؛ مدیرعامل تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه گفت: تعاونی دهیاریهای ساوه از سال ۱۳۹۸ به دنبال احداث پایانه بزرگ صادراتی محصولات کشاورزی (انار) در زمینی به مساحت حدود ۲۰ هکتار است. در رابطه با وسعت و اهمیت طرح مورد نظر باید گفت که طرح فوق شامل سردخانههای بزرگ صنعتی ، انبارهای بزرگ جهت دپو محصولات، محل دائمی نمایشگاه محصولات کشاورزی، سالن های بسته بندی و ... است.
پوریا بصیرت بیان کرد: همانطور که میدانیم شهرستان ساوه قطب تولید انار در کشور است، ولی متاسفانه به دلیل فراهم نبودن زیرساختهای لازم جز عدهای محدود واسطهگر، کسی از محل فروش انار سود کافی نمیبرد و کشاورزان زحمتکش جهت فروش و ارائه محصولات مشکلات بسیار زیادی دارند، با احداث طرح بزرگ پایانه انار این محل مکان مناسبی جهت ارائه مستقیم محصولات از طرف کشاورز به دست مصرف کننده است و نمایشگاه دائمی انار مستقر در این مجموعه توان جذب گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را در فصل برداشت انار برای شهرستان خواهد داشت.
وی افزود: همچنین باتوجه به اینکه محل اجرای طرح در نزدیکی به فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) و اتوبان غرب کشور و نزدیک به منطقه ویژه اقتصادی شهر صنعتی کاوه است، دارای موقعیت مناسبی از نظر صادرات است و با احداث کارخانه بسته بندی در مجاورت همین طرح به راحتی میتوان محصولات کشاورزی را از ساوه به نقاط مختلف دنیا صادر کرد.
وی افزود: متاسفانه با وجود اینکه تمامی مراحل اداری پروژه مذکور جهت واگذاری زمین طی شده و شرکت تعاونی آمادگی کامل جهت احداث این طرح بزرگ را از جهت فنی و مالی داراست ولی متاسفانه به دلیل برخی ناهماهنگیها در سطح استان کماکان زمین به این تعاونی واگذار نشده است. امید است با پیگیریهای صورت گرفته روند قانونی واگذاری زمین جهت اجرای طرح پس از سالها تاخیر انجام پذیرید.
وی گفت: کلنگ احداث پایانه صادراتی انار و محصولات کشاورزی ساوه افزون بر ۱۰ سال است که به زمین زده شده و قرار بر این بوده است که در گذشته احداث شود، اما این کلنگ همچنان بر زمین مانده است و تعاونی دهیاران ظرفیت و آمادگی لازم را برای احداث این طرح که یکی از دغدغههای تولیدکنندگان در حوزه کشاورزی است را دارد. در این خصوص امیدواریم با حمایت های نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ساوه و بخشدار بخش مرکزی این مطالبه کشاورزان ساوجی برآورده شود.
وی در ادامه در خصوص شرکت تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی شهرستان ساوه و اهداف و اقدامات آن گفت: این شرکت با حدود یک دهه فعالیت مستمر و پویا در پروژههای عمرانی و خدماتی مناطق روستایی همواره در تلاش بوده به صورت پویا و نظاممند، در توسعه و تعالی زیرساختهای عمرانی کشور بالاخص مناطق کمتر توسعه یافته ایفای نقش کند و با اتکا به دانش و تجربه نیروی انسانی خود در راستای تحقق اهدافی چون توسعه روستایی و اشتغالزایی گام بردارد.
وی با اشاره به عزم این مجموعه بر حرکت به سمت توسعه و تعالی و رفع بخشی از دغدغههای کار و اشتغال جوانان روستایی اظهار کرد: تلاش و سرمایه گذاری در این عرصه گسترده با مشکلات و چالشهای بسیاری همراه بوده است اما هدف کارآفرینی و توسعه مناطق محروم روستایی مهمترین عاملی بوده که فراتر از انگیزههای اقتصادی مدنظر قرار گرفته است.
مدیرعامل تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی ساوه همچنین در خصوص اجرای طرحهای اشتغالزایی گفت: شرکت تعاونی دهیاریها دارای کارگاه ساخت قطعات بتنی با ظرفیت تولید روزانه هزار عدد جدول پرسی و ۲۰۰ متر مربع کفپوش و سایر محصولات بتنی است که بخش عمدهای از نیاز دهیاریها به محصولات بتنی را مرتفع میکند، لکن به منظور ارائه خدمات گستردهتر و تولید محصولات با کیفیت و با تنوع بیشتر به سایر بخشها از جمله ارگانهای دولتی، شرکتهای خصوصی و عموم مردم، این شرکت هم اکنون در حال ساخت کارخانه قطعات بتنی با ظرفیت تولید روزانه دو هزار عدد جدول پرسی، ۴۰۰ متر مربع کفپوش پرسی و پلیمری و موزاییک، تولید روزانه ۱۱ هزار عدد بلوکهای سبک و سنگین سیمانی با ظرفیت اشتغال حدود ۳۰ نفر است که با بهره برداری از این مجموعه در چند ماه آینده تعاونی دهیاریهای ساوه اولین تعاونی با چنین ظرفیت تولیدی در سطح کشور خواهد بود.
وی در ادامه به اهداف و چشم انداز این شرکت تعاونی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تعاونی ساختاری است که حاصل آن توانمندی و تولید اجتماعی است، شکل گیری این شرکت در سطح بخش ثمرات بزرگی برای روستاها در برداشته است که از جمله آن میتوان به ایجاد اشتغال در روستا، ارتقاء سطح کیفی خدمات عمومی و ایجاد بسترهای مناسب برای جذب سرمایه و مواردی بسیاری از این دست اشاره کرد.
او افزود: استفاده از مشارکتهای اقتصادی جهت سرمایهگذاری در فعالیتهای تولیدی، خدماتی، کشاورزی، آموزشی، رفاهی و نظایر آن، تلاش در جهت ایجاد اشتغال مولد و پایدار، توسعه و گسترش فعالیتهای به منظور افزایش درآمد و ارتقای سطح معیشت و بهداشت و رفاه اهالی روستا، کمک به خود کفایی و تقویت بنیه اقتصادی نهاد دهیاری، همکاری و سرمایهگذاری و ساخت پایانه محصولات کشاورزی، احداث و ساخت مجتمعهای اداری، ورزشی، تفریحی و رفاهی، همکاری و اداره اماکن تفریحی و فرهنگی و ایجاد دهکده توریستی به منظور جلب گردشگر و توریست و حفظ آثار باستانی، ساخت و اداره میادین خرید و فروش دام و طیور و محصولات کشاورزی، سرمایهگذاری و قبول سرمایههای داخلی و خارجی و قبول هدایا و کمکهای سازمانهای خیریه به منظور انجام فعالیتهای اقتصادی در جهت افزایش درآمد و ارتقا سطح معیشت اهالی و همکاری و مشارکت در ساخت نواحی قطبهای صنعتی و کشاورزی از جمله اهدافی است که در دوره مدیریت جدید بدنبال تحقق آن هستیم.