• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۴۸۷۲
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

اشتباهات خطرناک هنگام شستن و طبخ مرغ

بسیاری از مردم اشتباهاتی را هنگام شستشو و پختن و کباب کردن مرغ و گوشت مرتکب می‌شوند که خود از این اشتباهات بی خبرند.

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، حدود ۶۰ درصد از مرغ‌ها حاوی کامپیلوباکتر هستند، متاسفانه یکی از اشتباهات رایجی که می‌تواند مشکل ساز شود همین شستن مرغ‌های خام قبل از پخت و پز است. 
 
مرغ حاوی پروتئین بالایی است. راه‌های مختلفی نیز برای پخت و طبخ آن وجود دارد. متاسفانه هنوز بسیاری از افراد نمی‌دانند که چگونه باید مرغ را از راه مناسب بپزند و سرو کنند. در این جا به اشتباهاتی اشاره می‌کنیم که افراد هنگام طبخ مرغ، مرتکب آن‌ها می‌شوند.
 
اشتباهات خطرناک هنگام شستن و طبخ مرغ
 
۱. رها کردن مرغ بدون هیچ اقدامی به مدت طولانی
بسیاری از خانم‌ها عادت دارند که مرغ را مدت زمان زیادی بدون هیچ کاری روی میز رها می‌کنند، بدون این که بدانند دمای محیط می‌تواند عامل خطرناکی برای رشد باکتری روی گوشت باشد. بهترین راهکار ممکن این است که گوشت را داخل یخچال قرار دهید و زمانی که واقعا قصد پخت دارید، آن را از یخچال خارج کنید و اگر مرغ یخ زده بود، اجازه دهید که دو روز قبل از طبخ، یخ آن آب شود.
 
۲. نگهداری آن به روش غلط
‌نمی‌توان مرغ را در هر جایی از فریزر قرار داد، زیرا ممکن است که آب آن روی مواد غذایی دیگر بریزد. همیشه آن را داخل یک بشقاب قرار دهید و بسته بندی اش را خارج نکنید و آن را در آخرین طبقه فریزر بگذارید.
 
۳. شستن مرغ قبل از طبخ
اصلا پیشنهاد نمی‌کنیم که مرغ را دقیقا قبل از طبخ بشویید، زیرا این کار باعث انتشار باکتری می‌شود و گوشت را سفت می‌کند.
 
۴. مزه دار کردن مرغ به شیوه غلط
افزودن طعم‌های زیاد به مرغ ممکن است مزه آن را کلا عوض کند و از طرفی اگر این کار را به شیوه‌ای درست انجام دهید، می‌توانید آن را ترد‌تر نیز بکنید. اگر مرغ را به مدت زمان طولانی ادویه دار کرده باشید، باز هم جا برای رشد باکتری‌ها افزایش می‌یابد و زمانی که به مرغ ادویه زدید، باید آن را داخل یک کیسه پلاستیکی یا یک ظرف در بسته در فریزر قرار دهید و در ضمن این ادویه‌ها را هرگز نباید به مرغ خام بزنید.
 
۵. استفاده دوباره از پلاستیکی که با گوشت خام مرغ برخورد داشته
استفاده کردن از ظرف‌ها یا حتی کیسه‌های پلاستیکی که با گوشت خام مرغ برخورد داشته اند، باعث رشد میکروب و باکتری می‌شود. همیشه باید تمام ابزار برخورد داشته با گوشت مرغ را به خوبی بشویید.
 
۶. میکس کردن گوشت خام مرغ با دیگر مواد
برای مرغ‌های کوچک، حتما باید هنگام طبخ ادویه را اضافه کرد که اضافه کردن ادویه به مرغ خام نیز باعث تولید و انتشار باکتری‌ها می‌شود.
 
۷. فراموش کردن شستن دست‌ها
نکته‌ی مهم دیگر این است که معمولا همه ما بدون دستکش شروع به پخت غذا می‌کنیم. برخورد دست با گوشت خام مرغ می‌تواند باکتری را به پوست دست شما بچسباند، پس حتما قبل و بعد از طبخ مرغ دست‌های خود را بشویید. حتی می‌توانید برای بهداشت بیشتر از یک دست خود استفاده کنید و دست دیگر را اصلا درگیر کار نکنید.
 
۸. تمیز نکردن اسکاچ آشپزخانه
شستن ظرف‌ها همگی با اسکاچ انجام می‌شود، حال بعد از شستن ظرف‌های مرغ، اسکاچ و یا اسفنج استفاده شده می‌تواند باکتری‌های مرغ را حمل کنند، پس حتما آن را به دقت تمیز کنید تا به ظرف‌های بعدی منتقل نشود.
 
۹. خشک نکردن مرغ قبل از طبخ
در آوردن مرغ از فریزر و آب شدن یخ آن به طور خودکار کار راحتی است. گاهی اوقات افراد برای خشک کردن مرغ از پارچه استفاده می‌کنند، اما اگر اجازه دهید که مرغ به طور طبیعی و کامل خشک شود، مزه آن ترد‌تر و دلنشین‌تر خواهد شد که رطوبت و خیسی مرغ هنگام طبخ باعث طعم نامناسب آن می‌شود.
 
۱۰. به اندازه کافی چاشنی نزدن
برای طبخ و چاشننی مرغ نمی‌توان به فلفل و نمک اکتفا کرد که چاشنی اضافه کردن به گوشت می‌تواند هم رطوبت آن را بگیرد و هم طعم لذت بخشی را به آن بدهد.
 
۱۱. استفاده کردن از مواد اسیدی که باعث سفت شدن گوشت مرغ می‌شود.
استفاده کردن از چاشنی‌ها و مواد اسیدی اثر خوبی برای مزه و نرمی گوشت مرغ ندارند. این مواد اسیدی شامل موادی مثل سرکه یا از این قبیل می‌شود.
 
برای طعم دار کردن واقعی گوشت مرغ باید درون گوشت آن حفره‌هایی ایجاد کنید و یا آن را به تکه‌های کوچکی تقسیم کنید تا بتواند مواد را به خوبی به خود جذب کند.
 
۱۲. آب پز کردن به شیوه غلط
بعضی از افراد مفهوم آب پز کردن را بلد نیستند و به جای آن مرغ را می‌جوشانند که باعث بی مزه شدن و سفت شدن گوشت مرغ می‌شود. آب پز کردن به شیوه صحیح یکی از راه‌های سالم برای طبخ مرغ می‌باشد.
 
باید مرغ‌ها را در قابلمه با نصف آب سرد بریزید و آن را با ادویه‌های مد نظر و موادی که می‌خواهید، طعم دار کنید و دمای اجاق را در حالت متوسط قرار دهید و باید دقت کنید که ترموستات گاز روی عدد ۱۶۵ درجه باشد و بعد از آب پز شدن نیز باید سریعا مرغ را سرو کنید.
 
۱۳. تکان دادن مرغ‌ها هنگام سرخ کردن یا پختن
نباید هنگام سرخ کردن مرغ، آن‌ها را درون قابلمه یا ماهتابه تکان دهید، در این حالت باعث می‌شوید که آمینو اسید موجود در پروتئین مرغ با قند و شکر واکنش نشان دهد و در نتیجه مرغ شما قهوه‌ای می‌شود و مزه خوبی نخواهد گرفت.
پس هنگام طبخ مرغ صبور باشید و سعی نکنید که با تکان دادن کار را جلو بیاندازید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اشتغال پایدار برای جوانان با خودکفایی در معادن مس تخت گنبد سیرجان
تساوی حاصل تلاش دو تیم داماش گیلان و مس سونگون
ضرورت حمایت از واحد‌های تولیدی کوچک و متوسط
شبکه‌های رادیویی متمرکز بر بازنمایی ظرفیت استان‌ها
برگزاری دوره توانمند سازی گروه های جهادی بسیج دانشجویی خوزستان در آبادان
ویزیت رایگان متخصص قلب و عروق در دستک بندر کیاشهر
پانزدهمین یادواره شهید شهریاری در زنجان
کتابسرا؛ خبر‌هایی از دنیای کتاب در استان سمنان
یکی از دو نیروی گارد ملی هدف قرار گرفته آمریکا جان باخت
روزی به پاسداشت مجاهدت های جان برکفان نیروی دریایی
حال خوب گله مرال‌های هیرکانی 
نمایشگاه اقتصاد به توان مردم درکرمان
پشت کردن ایرلندی‌ها در زمان پخش سرود ملی انگلیس
صعود اباذری به یک‌چهارم نهایی کاراته جهان
برگزاری یادواره شهدای جاویدالاثر در روستای هرچگان
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در مسابقات والیبال
تجلیل از نخبگان در جشنواره جهادگران علم و فناوری رفسنجان
وزیر جهاد کشاورزی: تعهد کنیم هیچ آب و غذایی هدر نرود
ارتقای جایگاه تبریز در بازار جهانی جواهرات اولویت مدیریت آذربایجان شرقی
شکست ملوانان در برابر پیکان در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)