به دلیل شیوع بیماری کرونا
سی و یکمین اجلاس روسای ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور برگزار شد
سی و یکمین اجلاس روسای ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد که دانشگاههای مستقر در تهران و استانها به صورت الکترونیکی در این جلسه حاضر شدند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر محمود نیلی احمدی آبادی رئیس دانشگاه تهران در این جلسه گفت: در اجلاس روسای ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور تاکنون موضوعات بسیار مهمی بررسی شده است که اکنون بسیاری از این موضوعات در قالب فعالیتهای کاربردی در سطح دانشگاههای کشور درحال انجام است.
وی افزود: در این جلسات موضوع توسعه همه جانبه دانشگاهها در حوزههای آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه تهران اظهار داشت: ما شاهد تحولات زیاد در دانشگاههای بزرگ کشور هستیم که شاید بخشی از این تحولات ناشی از تحولات عمومی کشور و بخش اعظم آن مربوط به برگزاری این اجلاسها بوده است.
دکتر نیلی احمد آبادی خاطرنشان کرد: این نشستها بستری را فراهم کرده که دانشگاههای بزرگ بتوانند از دستاورد های یکدیگر در حوزههای مختلف استفاده کنند.
وی تاکید کرد: ایجاد کنسرسیوم مربوط به محیط زیست در موضوع سیاهه آموزشی شهرهای بزرگ یکی از نتایج بسیار مطلوب این نشستها بشمار میرود.
رئیس دانشگاه تهران افزود: همچنین برگزاری این جلسات موجب شد تا از توانمندی دانشگاهها در امر قانون گذاری به خصوص قانون بودجه و امید است در تدوین برنامه هفتم توسعه استفاده شود.
دکتر نیلی احمد آبادی تاکید کرد: آثار اقدامات این ۱۳ دانشگاه بزرگ در بودجه و به خصوص در طرح همسان سازی به خوبی دیده شد چراکه در جلسات مختلف ۱۳ دانشگاه بزرگ نمایندگان مجلس حضور داشتند.
وی ادامه داد: همکاری ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور بستری فراهم کرد تا موضوع آموزش مجازی به اشتراک گذاشته شود و براین اساس دانشگاههای کشور توانستند در دوران شیوع بیماری کرونا به خوبی برنامههای آموزشی و پژوهشی خود را اجرا کنند.
رئیس دانشگاه تهران گفت: کرونا بحران ملی و جهانی است که در واقع چنین بحرانهایی بهره برداری از تمامی ظرفیتهای کشور را میطلبد.
دکتر نیلی افزود: کرونا تنها یک موضوع پزشکی نیست بلکه با مباحثی، چون علم و فناوری، اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و ... ارتباط دارد بنابراین دانشگاهها بیشتر از آنچه اکنون وجود دارد میتوانستند به رفع این بحران کمک کنند.
وی تاکید کرد: از سوی دانشگاهها به خصوص دانشگاههای سطح یک کشور بارها پیشنهادهای کمک برای رفع این بحران اعلام شد و انتظار داشتیم که از ظرفیت دانشگاه در این حوزه بیشتر استفاده شود.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: دانشگاههای بزرگ کشور برای رفع معضل سیلابها اقدام به تشکیل ۱۷ کمیسیون کردند که تمامی بخشهای کشور را در بر میگیرد و اکنون شاهد دستاوردهای کاربردی در این زمینه هستیم.
دکتر نیلی گفت: لازم است ستاد ملی کرونا از ظرفیت دانشگاههای کشور بیشتر استفاده کند تا با وسعت بیشتری بتوانیم بر بحران کرونا غلبه کنیم.
وی تاکید کرد: دستور جلسه سی و یکمین اجلاس روسای دانشگاههای بزرگ کشور درخصوص همسان سازی حقوق هیات علمی، همفکری پیرامون مدیریت فناوری اطلاعات و یادگیری الکترونیکی و شبکه فناوری و نوآوری و سیاست علم و فناوری در برنامه هفتم توسعه است.
* میزان قراردادهای صنعتی دانشگاه امیرکبیر در سال ۹۹ نسبت به سال ۸۸ بیش از ۴ برابر شده است
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به رشد ۴ برابری جذب قراردادهای صنعتی این دانشگاه نسبت به سالهای گذشته گفت: میزان قراردادهای صنعتی این دانشگاه در سال ۹۹ نسبت به سال ۸۸ بیش از ۴ برابر شده است.
دکتر سید احمد معتمدی در سی و یکمین اجلاس روسای ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور گفت: این دانشگاه دارای ۱۴ هزار دانشجو است که ۴۶ درصد دانشجویان این دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند و این دانشگاه دارای ۵۳۰ عضو هیات علمی است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: این دانشگاه از سال ۱۳۸۶ دارای برنامه راهبردی مصوب است که در سال ۹۳ بازنگری در برنامه راهبردی انجام شد و با جدیت بیشتری برنامه راهبردی مورد توجه قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به برنامه راهبردی این دانشگاه باید به دانشگاه نسل سوم تبدیل شود بنابرای برای رسیدن به این هدف سه برنامه اجرایی افزایش قراردادهای صنعتی، توسعه کارآفرینی و توسعه مهارت افزایی پیگیری میشود.
معتمدی ادامه داد: تعداد مقالات این دانشگاه هرسال روبه افزایش است و اکنون به ازای هر عضو هیات علمی حدود ۴ مقاله آی اس آی در دانشگاه تولید میشود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: توسعه مقالات مشترک نیز مورد توجه است و این امر به ارتقا رتبه دانشگاه در ارجاعات کمک زیادی کرده است.
دکتر معتمدی تاکید کرد: حجم قراردادهای صنعتی این دانشگاه رشد بسیار خوبی داشته است و سال ۱۳۹۹ بهترین عملکرد در این زمینه را کسب کردیم به نحوی که میزان جذب قراردادهای صنعتی دانشگاه نسبت به قبل رشد ۴ برابری داشت.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در جذب قراردادهای صنعتی رویکرد دانشگاه جذب طرحهای بزرگ و ملی بود که در این زمینه به توفیقات بسیار خوبی دست یافتیم.
دکتر معتمدی درخصوص توسعه نوآوری و فناوری نیز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز گفت: برای دستیابی به این هدف اقدامات خوبی انجام شده و اکنون شاهد آن هستیم که مراکز نوآوری در کنار دانشکدههای این دانشگاه ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: اکنون در کنار ۸ دانشکده این دانشگاه مرکز نوآوری راه اندازی شده است که ۵ دانشکده دیگر نیز در دست اجرا هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در سال ۱۳۹۳ تنها ۱۴ مرکز نوآوری و شرکت دانش بنیان در دانشگاه وجود داشت، اما اکنون بیش از ۳۱۵ شرکت دانش بنیان در این دانشگاه فعال هستند.
دکترمعتمدی گفت: برج فناوری شماره ۲ این دانشگاه نیز طی چندماه آینده افتتاح میشود که راه اندازی این برج نیز در توسعه فعالیتهای فناورانه و نوآورانه دانشگاه نقش بسزایی خواهد داشت.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حوزه فناوری و نوآوری بسیار خوب عجین شده و در این راستا از پتانسیل بخش خصوصی نیز به خوبی استفاده میکند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهارداشت: در حوزه جذب کمکها از موسسات بین المللی رتبه خوبی در میان دانشگاههای کشور داریم و این موضوع درحال تبدیل شدن به یک فرهنگ در میان اساتید است.
دکتر معتمدی گفت: درحال حاضر حدود ۲۶۰ دانشجوی بین الملل در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه بندیهای بین المللی رشد بسیار خوبی داشته است و اکنون در رتبه بندی کیو اس در حوزه ارجاعات این دانشگاه رتبه ۱۷ را در میان دانشگاههای جهان کسب کرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: براساس رتبه بندی آی اس سی نیز این دانشگاه در سال ۱۳۹۹ رتبه نخست و در سال جاری رتبه دوم را کسب کرده است.
دکترمعتمدی با بیان اینکه دو برابر شدن ظرفیت خوابگاههای دانشگاه و سلفهای دانشجویی از برنامههای اصلی است، گفت: ظرفیت سلفهای دانشجویی ۲ برابر شده است و خوابگاهها نیز رشد ۳۰ درصدی داشته که امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت خوابگاهها به دو برابر رشد یابد.
وی با اشاره به اصلاحات ساختاری اساسی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: باتوجه به اینکه دانشگاه دارای ۱۸ دانشکده و ۱۳ مرکز تحقیقات بود بنابراین این مراکز در قالب پردیس ساماندهی شدند و روسای پردیسها عضو هیات رئیسه دانشگاه هستند.