پخش زنده
امروز: -
هر گونه بهرهبرداری بدون طرح از مراتع چهار محال و بختیاری ممنوع بوده و افراد خاطی هنگام ارتکاب جرم دستگیر خواهند شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: حق برداشت محصولات خوراکی و گیاهی در مراتع بدون مجوز ممنوع است و باید بهرهبرداران برای برداشت گیاهان در این اراضی طرح داشته باشند تا مجوز برداشت صادر شود و در صورتی که برداشت بدون مجوز انجام شود فرد خاطی برابر مقررات جریمه خواهد شد.
مردانی افزود: براساس قانون بهرهبرداری از عرصههای مرتعی هر گونه بهرهبرداری بدون طرح ممنوع است و افراد خاطی هنگام ارتکاب جرم دستگیر خواهند شد و محصولات کشف شده از آنها به نفع دولت ضبط و به میزان تخریبی که انجام دادند، طبق ماده ۶۰۷ قانون مجازات اسلامی برخورد و پرونده تخلف تشکیل و متخلفان به مراجع قضای ارجاع داده میشود.
وی با اشاره به اینکه برداشت گیاهان خوراکی و دارویی باید براساس دستورالعمل بهداشتی باشد، گفت: برداشت و نگهداری گیاهان دارویی و خوراکی از سطح مراتع مانند موسیر، تره کوهی، بونسور و نگهداری در ظرفها و یا وسایل غیربهداشتی زمینه بروز بیماری را فراهم میکند.
رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از مردم خواست تا از خریداری و برداشت گونههای گیاهان دارویی که دستی برداشت شده و یا به صورت غیربهداشتی جابه جا شده است، خودداری کنند.
مردانی در ادامه گفت: در راستای اجرای طرح جهش تولید سال گذشته در ۲هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع استان کشت گیاهان دارویی و خوراکی با مشارکت جوامع محلی و بهرهبرداران از مراتع استان انجام شد.
به گفته وی، سال گذشته هفت میلیارد ریال اعتبار برای خرید و تهیه بذر توسط منابع طبیعی و آبخیزداری استان هزینه شده و بذر "کلوس" در کوهرنگ، اردل، کیار و لردگان، بذر باریجه، آنغوزه و ریواس در بروجن، لردگان، شهرکرد، بن و سامان در اختیار بهرهبرداران برای کشت قرار گرفت.
رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: از چهار سال گذشته کشت گیاهان دارویی و خوراکی در چهار هزار و ۹۴۳ هکتار از اراضی ملی و مسثتنیات استان در راستای اقتصادی کردن مراتع و بهبود معیشت بهرهبرداران و جوامع محلی انجام شده است.
مردانی به اجرای طرح توسعه گیاهان خوراکی از جمله کلوس در ۲ رویشگاه منحصر به فرد در منطقه سرآقاسید شهرستان کوهرنگ و کوه قارون در شهرستان لردگان اشاره کرد و گفت:این طرح با همکاری قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان در سه دهستان موگویی در کوهرنگ، بارز و شوارز در لردگان و شلیل شهرستان اردل در راستای اجرای طرحهای محرومیت زدایی آغاز شده است.
وی تاکید کرد: برای اجرای این طرح، تامین بذر کلوس برای احیای رویشگاه بر عهده منابع طبیعی و آبخیزداری و قرارگاه پیشرفت و آبادانی است که با همکاری نیروهای مردمی و بسیج منطقه عملیات بذر پاشی در ۵۰ هکتار از مساحت کوه قارون سال گذشته اجرا شد.