به گزارش
خبرگزاری صداوسیماي مرکز خراسان جنوبی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان
جنوبی گفت: میوه عناب بر حسب وزن خشک دارای حدود ۵ درصد پروتئین، ۰.۳۷ درصد چربی، ۲.۲۶ درصد خاکستر، ۸۱.۶ درصد کربوهیدرات و ۸.۴ درصدفیبر خام و علاوه بر این دارای ویتامینهای A، B۲ و C و نیز مقادیر قابل توجهی کلسیم و آهن است.
طیبه شاهی گفت: عناب به دلیل وجود ترکیبات منحصر به فرد دارای خواص فوق العاده زیادی است، به طوری که در طب سنتی چین از آن به عنوان میوه زندگی نام میبرند و به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند در طب سنتی ایران است و از آن به عنوان یک ملین و تصفیه کننده خون نام برده شده است.
به گفته وی، این میوه به دلیل وجود مواد لعابی فراوان برای درمان سرفه، سرماخودرگی و گلودرد موثر است.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: سایر ترکیبات شامل فلاونوئیدها و پلی فنلها و ویتامین A و C به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی انتی اکسیدانی مانند، پلیفنولها دارای خاصیت سم زدایی داشته و برای دفع سموم در هوای آلوده موثر است.
شاهی با اشاره به اینکه مواد مغذی مانند ویتامینها و انواع مواد معدنی موجود در میوه عناب بر روی سلامت پوست موثر بوده و باعث نرم و درخشان شدن آن شده و از تیرگی پوست جلوگیری میکند، گفت: عناب همچنین دارای خواصی مانند کاهنده فشار خون، تقویت سیتم ایمنی بدن، پاکسازی و سم زدایی خون، سم زدایی کبد و کبد چرب، موثر بر سلامت پوست و مو، کاهنده استرس و اضطراب است.
وی با بیان اینکه میوه عناب خشک به عنوان غذا، افزودنی غذایی، طعم دهنده و در انواع داروهای گیاهی به دلیل ارزش تغذیهای خاص مورد استفاده قرار میگیرد گفت: در حال حاضر نیز در استان خراسان جنوبی این میوه نه تنها به عنوان یک آجیل در میان وعدههای روزانه استفاه میشود بلکه به عنوان یک داروی گیاهی مورد توجه بسیاری قرار دارد.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: میوه عناب به دلیل میزان کم رطوبت، بافت آن سفت و ترد است و میتوان قبل از مصرف آن را در آب خیساند یا در داخل پارچه خیس چند ساعت قرار داد تا بافت آن مطلوب شود.
عناب به عنوان مروارید سرخ کویر میوه منحصر به فرد و استراتژیک خراسان جنوبی است به طوری که ۹۸ درصد عناب کشور در استان خراسان جنوبی کشت میشود.