پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامه همکاری جمعیت هلالاحمر و سازمان بسیج سازندگی با حضور روسای دو ارگان و با هدف توسعه همکاریها و فعالیتهای مرتبط با مدیریت مشارکتهای مردمی در مدیریت بحران و استفاده از ظرفیتهای داوطلبانه امضا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر؛ کریم همتی در این جلسه با اشاره به اینکه به طور متوسط هر پنج سال یکبار در کشور ایران با یک بحران طبیعی اعم از سیل، زلزله و ... مواجه هستیم، تاکید کرد: از نکات مثبت موجود در مدیریت حوادث، تلاش همه دوستداران مردم و نظام برای ایجاد آرامش در جامعه در مواقع بروز حوادث و بحرانهاست.
ارتقای سطح تابآوری و آمادگی جامعه و افزایش توان پاسخگویی موثر و سریع در برابر حوادث و سوانح، بهرهمندی از توان و ظرفیت افراد آموزشدیده بسیج و هلالاحمر جهت حضور در عملیات و خدمترسانی به مناطق محروم و آسیبپذیر کشور و طرحهای عامالمنفعه ملی و همچنین توانمندسازی تیمهای جهادی به منظور استفاده در عملیاتهای امدادونجات، توانمندسازی نیروهای بسیج به منظور توسعه آموزشهای همگانی و همافزایی در جمعآوری کمکهای مردمی در هنگام حوادث و سوانح از جمله اهداف تفاهم نامه امضا شده میان سازمان بسیج سازندگی و جمعیت هلال احمر است.
رئیس جمعیت هلال احمر:
چشمانداز هلال احمر ایجاد ۳۸ هزار خانه هلال در کشور است
رئیس جمعیت هلال احمردر مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با سازمان بسیج سازندگی اعلام کرد: چشمانداز ما ایجاد ۳۸ هزار خانه هلال در کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر؛ کریم همتی در این جلسه با اشاره به اینکه به طور متوسط هر پنج سال یکبار در کشور ایران با یک بحران طبیعی اعم از سیل، زلزله و ... مواجه هستیم، تاکید کرد: از نکات مثبت موجود در مدیریت حوادث، تلاش همه دوستداران مردم و نظام برای ایجاد آرامش در جامعه در مواقع بروز حوادث و بحرانهاست.
بازگرداندن آرامش به جامعه بحرانزده به وفاق ملی نیاز دارد
همتی افزود: برخی حوادث و سوانح تبدیل به بحران ملی میشوند که برای بازگرداندن جامعه آسیب دیده به روال عادی و ایجاد آرامش در جامعه، علاوه بر حضور تمام دستگاههای متولی در صحنه حوادث، به تعامل، هماهنگی، وفاق و همدلی ملی نیاز داریم.
رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: جمعیت هلال احمر و بسیج سازندگی، دو ارگان فعال در جامعه هستند که نقش موثری در حوادث و بحرانها برای خدمترسانی به مردم دارند. شاید همراهان این دو ارگان از یک طیف و گروه نباشند، اما هدف هر دو، خدمت رسانی به مردمی است که حق دارند برای پشت سر گذاشتن حوادث و بحرانها از امکانات نظام بهره ببرند.
همتی در ادامه به همکاری و حضور جمعیت هلال احمر و سازمان بسیج سازندگی در مدیریت و کنترل بیماری کرونا در کنار وزارت بهداشت اشاره و تاکید کرد: این دو ارگان در موضوع کرونا، از شناسایی بیماران مشکوک تا اهدا و توزیع بستههای معیشتی و ایجاد نقاهتگاههای ویژه بیماران مبتلا به کرونا در کنار مردم کشور بوده اند.
وی افزود: برغم اینکه دومین عید نوروز است که کشور درگیر بیماری کروناست و مردم خسته اند، اما همکاری بسیج و هلال احمر در کنار وزارت بهداشت، هم برای ایجاد مراکز نقاهتگاهی و هم در اجرای طرح بزرگ شهید سلیمانی و ... از نمادهای همکاری تنگاتنگ میان ارگانها بود که باعث شد از چند صد مرگ و میر روزانه به کاهش میزان مبتلایان برسیم.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به رزمایش دستگاههای متولی در مدیریت بحران و کنترل بیماری کرونا، به موضوع ایجاد جامعه تاب آور از طریق ایجاد خانههای هلال در کشور نیز اشاره کرد و گفت: تا پایان کار دولت فعلی، ۵۰۰۰ خانه هلال در کشور ایجاد میشود در حالی که چشم انداز جمعیت هلال احمر، ایجاد ۳۸ هزار خانه هلال در سراسر کشور و در دورافتادهترین نقاط است تا بدون اتکا به امکانات دولتی و با ارائه آموزشهای همگانی امداد و کمکهای اولیه و همچنین تجهیز این خانهها به اقلام اولیه امدادی، باعث ارتقای میزان تاب آوری جامعه در برابر حوادث شده و اعضای خانههای هلال به عنوان اولین امدادگران، در صحنه حوادث و بلایا حاضر باشند.
همتی در ادامه به وظیفه این جمعیت در ارائه آموزشهای همگانی امداد و کمکهای اولیه به مردم و همچنین عزم جدی هلال احمر برای تحقق این امر مهم اشاره کرد و گفت: آموزش همگانی مردم بر مبنای آموزش چهره به چهره و همچنین استفاده از ظرفیت فضای مجازی، صدا و سیما و همکاری با دستگاه ها، وزارتخانهها و ارگانهایی که گروه هدف عظیمی دارند از جمله آموزش و پرورش، آموزش عالی، ستادکل نیروهای مسلح برای آموزش ۳۲ ساعته سربازان وظیفه در ۴۰ پادگان کشور و ... در دستور کار هلال احمر بوده و در حال اجراست تا به یک جامعه تاب آور برسیم.
تعامل تنگاتنگ دستگاههای خدمترسان، رضایتمندی مردم را به دنبال دارد
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: هماهنگی میان دستگاههای متولی ارائه خدمات در زمان حوادث و بلایا، رضایتمندی مردم را به دنبال دارد. همانطور که در سیل سال ۹۸ تمام ارگانها در کنار هم و در خدمت مردم کشور بودند، در زلزله سی سخت هم هلال احمر در کنار بسیج، سپاه، نیروی انتظامی و ... و با تقسیم شهر به مناطق ۹ گانه، اقلام امدادی و زیستی را به منازل مردم رساندند.
همتی تاکید کرد: اگر همکاری میان ارگانهای خدمات رسان از جمله هلال احمر و بسیج سازندگی گستردهتر شود، قطعا برای مردم کشور منشا خیر بوده و نتیجه نهایی این تعامل و همکاری تنگاتنگ، مدیریت حوادث و بحرانها و خدمت رسانی موثرتر به مردم برای ایجاد آرامش در جامعه حادثه دیده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی:
ساماندهی ۲۵۰۰ گروه جهادی برای خدمت در حوادث و بلایا
رئیس سازمان بسیج سازندگی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با جمعیت هلالاحمر از ساماندهی ۲۵۰۰ گروه جهادی برای خدمت در حوادث و بلایا خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر؛ سردار سرتیپ دوم پاسدار، محمد زهرایی، گفت: ملتها و نظامها در بزنگاههایی با هم مقایسه و آزمون میشوند که یکی از این بزنگاهها حوادث و بحران هاست. در شرایط عادی، کشورها میتوانند به جنگ رسانهای بروند، اما بحران ها، محک و آزمونی پنهان نشدنی بوده که نحوه مدیریت آن در کشور و در دنیا انعکاس مییابد. هرچه این بحران گسترده تر، آزمون آن نیز سختتر خواهد بود و سربلندی در این آزمون به عزمی ملی نیاز دارد.
وی با بیان اینکه در زلزله کرمانشاه، مدلی جدید از همکاری میان ارگانهای دخیل و متولی بحران به شکل قرارگاه شکل گرفت، گفت: این قرارگاه در سیل ۹۸، عمق بیشتری پیدا کرد و ارائه خدمات به مردم در این سیل، رضایتمندی مردم بیشتری در پی داشت.
وی تاکید کرد: ضمن احترام به استقلال ماموریت ارگانهای متولی در مدیریت بحران کشور، اگر تمام ارگانها در کنار هم و در عین استقلال ماموریت، تعامل مناسب و هماهنگی لازم را داشته باشند، شاهد رضایت مردم و ایجاد عدالت در خدمت رسانی به مردم خواهیم بود.
زهرایی با اشاره به وجود سه نوع عدالت رویه ای، ارتباطی و عدالت توزیع گفت: مهمترین نوع عدالت، همین عدالت توزیع است که در بحرانها با همکاری یکدیگر میتوانیم عدالت توزیع را رقم بزنیم. یکی از ماموریتهای سازمان بسیج سازندگی، خدمت رسانی به مردم است. این سازمان ۴۲ هزار گروه و قشر جهادی دارد که این قافله و لشکر، در حوادث و بلایا در کنار مردم هستند. از این تعداد، ۲۵۰۰ گروه جهادی ما برای خدمت در حوادث و بلایا آموزش دیده و ساماندهی شده اند که با آموزشهای تخصصی و تکمیلی، میتوانند یک بال حرکتی و خدمت رسان در کنار هلال احمر باشند.
آمادگی سازمان بسیج برای همکاری با هلالاحمر در خدمت به مردم
رئیس سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: این سازمان با وجود ۲۴ هزار صندوق قرض الحسنه، یک میلیون و ۱۰۰ هزار عضو مردمی در کنار پایگاههای مقاومت بسیج و کانونها و دفاتری که اقشار متخصص سازمان حضور دارند، آمادگی دارد تا در مراحل قبل، حین و بعد از حادثه و همچنین برای دریافت آموزشهای همگانی امداد و کمکهای اولیه و ارائه این آموزشها در جامعه، در کنار هلال احمر باشد تا در حوادث و بحرانها و با همکاری قرارگاهی، گروههای اقدامی ۲۲ گانه سازمان از جمله بسیج زنان، بسیج جامعه پزشکی و. بازوی حرکت هلال احمر باشند.
سردار سرتیپ زهرایی در پایان تاکید کرد: برنامه مشترک این سازمان و هلال احمر، حرکت رو به جلو برای خدمت شایستهتر به مردم در حوادث و بحرانها خواهد بود.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر:
سرعت بخشی به آموزشهای همگانی هلال احمر با همکاری بسیج
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر گفت: برای آموزش همگانی و تاب آور کردن مردم با وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، سازمان بسیج سازندگی و سایر دستگاهها تعامل و همکاری خوبی داریم.
خسرو رحمانی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری جمعیت هلالاحمر و سازمان بسیج سازندگیگفت: قرار است در طرح جامع آموزش همگانی، جامعه هدف همه مردم کشور باشند و محورهای مهمی از جمله آگاهی بخشی و آموزش چهره به چهره با صدور گواهینامه در دستور کار باشد.
وی افزود: آموزش مردم از طریق بسیج با سرعت بالا با ظرفیتهای بسیج به صورت همه جانبه در حال انجام است، در کمیسیون تنظیم مقررات جمعیت هلال احمر هم بنا شده است تا فعالیتها محدود به آموزش نباشد و در بحث امدادونجات، کمکهای داطلبانه، خدمات عمومی که از طریق سازمان جوانان انجام میشود هم اقداماتی صورت گیرد.
ولی پور رئیس سازمان امداد و نجات نیز در جریان امضای تفاهم نامه میان هلال احمر و سازمان بسیج سازندگی گفت: براساس قانون مدیریت بحران در همه مراحل امدادونجات میتوانیم همراه بسیج باشیم؛ ارائه آموزشهای تخصصی و اینکه چگونه میتوان خدمات خوبی به مردم ارائه داد و همینطور انجام ساز و کار اجرایی تفاهم نامه به همراه تربیت تیمهای اجرایی سازمان امدادونجات و بسیج از جمله مواردی است که در پیشبرد اجرایی شدن مفاد این تفاهم نامه اهمیت زیادی دارد.
ارتقای سطح تابآوری و آمادگی جامعه و افزایش توان پاسخگویی موثر و سریع در برابر حوادث و سوانح، بهرهمندی از توان و ظرفیت افراد آموزشدیده بسیج و هلالاحمر جهت حضور در عملیات و خدمترسانی به مناطق محروم و آسیبپذیر کشور و طرحهای عامالمنفعه ملی و همچنین توانمندسازی تیمهای جهادی به منظور استفاده در عملیاتهای امدادونجات، توانمندسازی نیروهای بسیج به منظور توسعه آموزشهای همگانی و همافزایی در جمعآوری کمکهای مردمی در هنگام حوادث و سوانح از جمله اهداف تفاهم نامه امضا شده میان سازمان بسیج سازندگی و جمعیت هلال احمر است.