راه اندازی نخستین واحد تولیدی قارچ داروئی گانودرما در سنندج
نخستین واحد تولیدی قارچ داروئی گانودرما در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان راه اندازی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان گفت: در راستای برنامههای درآمدزایی و با هدف استفاده بهینه از منابع و زیرساختها و بهرهمندی از دانش فنی محققان این مرکز، واحد تولید قارچ دارویی گانودرما به مساحت ۲۰۰ متر مربع، تجهیز و راه اندازی شد.
محمدحسین سدری افزود: مراحل آزمایشی پرورش قارچ گانودرما در آزمایشگاه کشت بافت این مرکز از مهر ماه سال ۹۷ آغاز شده و در حال حاضر در این واحد تولیدی، یک هزار و ۶۰۰ گروبگ مایه زنی شده با اسپان قارچ در مرحله رشد میسلیوم است. "گروبگ کیسه رشد بستری آماده جهت کشت انواع صیفی جات و میوه هایی، چون توت فرنگی است".
سدری گفت: در این واحد، اقدامات لازم برای نصب سیستمهای سرمایشی، گرمایشی و تجهیزات مورد نیاز سالن تولید، سیستمهای کنترل خودکار دما و رطوبت و تجهیزات لازم برای اتاق تلقیح و پاستوریزاسیون و تجهیز اتاق ویژه کارشناس واحد به انجام رسیده است.
مدرس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان و مجری پروژه تولید قارچ گانودرما نیز گفت: از ویژگیهای شاخص این واحد تولیدی، عدم استفاده از مواد شیمیایی و تهیه کمپوست این قارچ به صورت ارگانیگ است.
سیامک فرجام افزود: در این پروتکل، مراحل رشد و محصول دهی، ۸۵ روز به طول میکشد و مرحله رشد میسلیومی در زمان کوتاه تری از حد معمول به انجام میرسد.
وی یادآور شد: با احتساب برداشت چهار درصدی از کمپوست موجود در سالن، ۶۴ کیلوگرم قارچ گانودرما در این واحد تولید خواهد شد که با توجه به قیمت بالای آن، سود قابل توجهی بدست میآید.
امروزه "قارچ گانودرما" که به پادشاه گیاهان دارویی مشهور بوده در حوزه سلامت و طب سنتی از جایگاه ویژهای برخوردار است و یکی از کاملترین مواد غذایی در جهان به شمار میرود که در درمان بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی کاربرد دارد.