تولید دارو از دل خاک در کردستان
چند سالی است که کشت و تولید گیاهان دارویی با توجه به فواید درمانی و اقتصادی در کردستان رونق گرفته که به دلیل درآمدزایی و ارزش افزوده میتواند در سبد تولید و صادرات قرار گیرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز کردستان، اقلیم مرطوب و معتدل مدیترانهای و خاک حاصلخیز، کردستان را زیستگاه گیاهان و جانوران گوناگون کرده و وجود همین تنوع گیاهی باعث شده تا تاریخچهای کهن در گیاه درمانی داشته باشد.
نقش گیاهان در درمان امراض منحصر به دوران قدیم نبوده و سینه به سینه نقل شده تا به دوران کنونی رسیده است.
صرفنظر از تأثیر طب سنتی در نگرشهای فرهنگی و اجتماعی، نقش موثر آن در اقتصاد و ایجاد یک منابع درآمدزای پویا و بزرگ، غیرقابل اجتناب است، بطوریکه در حال حاضر بسیاری از کشورهای اروپای غربی و آسیای شرقی به واسطه پیشرفت در صنابع مرتبط با طب سنتی و مکمل، درآمد سرشاری را جذب کرده و سهم عمدهای در اقتصاد کشور خود ایفا میکنند.
گیاهان دارویی و معطر به عنوان یکی از اجزای مهم و کاربردی در طب سنتی و مکمل نقش بسیار ارزشمندی در ایجاد این تبادلات اقتصادی در جهان داشته و به عنوان پتانسیل بسیار بزرگی در این عرصه، مطرح است.
توسعه کشت گیاهان دارویی و صنعتی کردن آن در استان به صورت بسیار محدود و جزیی انجامگرفته و ضروری است در این راستا گامهای اساسی توسط مسئولان کشوری و استانی برداشت شود.
اقتصادی کردن مزیتهای کردستان در زمینه برخورداری از تنوع گسترده در گیاهان دارویی و همچنین ریشهدار بودن استفاده از گیاهان دارویی و یا فراوردههای حاصل از آنها، مستلزم برداشتن گامهای جدی در این راستا است.
کردستان با دارا بودن مراتع غنی و تنوع پوشش گیاهی در مساحتی حدود ۱.۷ درصد مساحت کشور، بیش از ۲۵ درصد انواع گونه گیاهی کشور را دارد.
وجود آبهای سطحی و نزولات جوی فراوان، دانش بومی غنی، وجود مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی متعدد با نیروی انسانی متخصص و رغبت و تمایل فراوان و روزافزون مردم استان و سهولت برنامهریزی در این حوزه از دیگر نقاط فعالیت در حوزه گیاهان دارویی در کردستان است.
فعالیت در حوزه گیاهان دارویی به عنوان یکی از موضوعات اقتصاد مقاومتی اهمیت فراوانی دارد و موجب ایجاد ارزش افزوده بسیار بالایی نسبت به سایر محصولات کشاورزی دارد که چیزی معادل ۱۰۰ الی ۱۲۰ برابر است.
مصرف بسیار کم آب، توانایی رقابت با سایر استانها و تمایل روز افزون مردم برای استفاده از داروهای گیاهی و پرهیز از مصرف داروهای شیمیایی دیگر مزایایی است که در اجرای این طرح میتوان به آن توجه داشت.