پخش زنده
امروز: -
ترامپ پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا وزیر دفاع خود را برکنار کرد.
علی رغم اینکه روز شنبه نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با پیروزی جوبایدن آشکار شد، ترامپ همچنان از تقلب در انتخابات سخن می گوید و حاضر نیست نتیجه انتخابات را قبول کند.
ترامپ ادعا می کند تیم حقوقی او دهها صفحه از تخلفات انتخاباتی را تهیه کرده اند که پس از انتشار آنها، عمق فاجعه تقلب در انتخابات روشن خواهد شد.
ترامپ در حالی از پذیرش شکست سرباز می زند که بسیاری از رهبران جهان و حتی متحدان او مانند بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس با جوبایدن تماس گرفته اند و پیروزی او را تبریک گفته اند.
واکنش مثبت رهبران جهان از جمله متحدان ترامپ به پیروزی بایدن که بسیار معنا دار است سبب شده تا مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز یادآوری کند که شمارش آرا در انتخابات هنوز به پایان نرسیده و ارتباط رهبران جهان با جوبایدن در حد احوال پرسی ایراد ندارد.
وزیر خارجه آمریکا سه شنبه شب هم در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا وزارتخارجه با تیم انتقال قدرت جوبایدن در تماس است گفت انتقال قدرت با آرامش به دولت دوم ترامپ انجام خواهد شد.
این شرایط در حالی است که ادامه شمارش آرا فقط به افزایش آرای جوبایدن منجر شده است چرا که شمارش آرا مربوط به آرای پستی است و همین آرا پیشتازی بایدن در جورجیا، پنسیلوانیا و دیگر ایالت های سرنوشت ساز را تثبیت کرد.
از سویی سرباز زدن ترامپ از پذیرش شکست در انتخابات سبب پدید آمدن دوقطبی های زیادی شده بطوریکه این دو قطبی علاوه بر جامعه آمریکایی بخشی از جمهوری خواهان و حتی اعضای دولت ترامپ را نیز در بر گرفته است.
اکنون این نگرانی وجود دارد که اتهامات ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات و نپذیرفتن شکست در انتخابات سبب شده است تا هواداران او نیز برای آمدن به خیابانها و برگزاری تظاهرات، چالشهای امنیتی را برای این کشور پدید آورند.
در واقع بسیاری از تحلیلگران احتمال پیروزی ترامپ از طریق شکایت های حقوقی را بسیار اندک می دانند به ویژه اینکه پذيرش این اتهامات به معنای قبول زیر سؤال رفتن سیستم انتخاباتی و لیبرال دموکراسی آمریکا ست که غرب همواره به آن می نازد.
از سویی آرای ملی جوبایدن هم حدود 74 میلیون رای است که در صورت اردو کشی ترامپ به خیابانها، طرف مقابل هم برای ورود به کاخ سفید هواداران خود را به کف خیابانها خواهد آورد.
این وضعیت با توجه به اینکه بسیاری از طرفداران ترامپ از شبه نظامیان مسلح هستند می تواند به بروز درگیری و خشونت های خیابانی منجر شود و امریکا را وارد مرحله وحشتناکی از درگیری های داخلی نماید.
در چنین وضعیتی برکناری مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا که حاضر نبود گوش به فرمان هرچه ترامپ می گوید باشد معنا دار بوده و چه بسا ترامپ با منصوب کردن فردی گوش به فرمان به جای او در صدد استفاده از ارتش برای کنترل اوضاع و تغییر شرایط به نفع خود از طریق کودتای نظامی باشد.
ترامپ روز دوشنبه مارک اسپر را برکنار و کریستوفر چارلز میلر را به جای او منصوب کرد.
نیویورک تایمز در پی این اقدام ترامپ نوشت این اقدام ترامپ پیش از پایان دوره ریاست جمهوری اش اتفاق افتاده بی سابقه بوده و به معنای بریدن سر امنیت ملی کشور است.
نکنه اینجا ست که بر اساس گزارش رسانه ها اسپر پس از اخراج گفت از اینکه ترامپ فردی گوش به فرمان که هر چه بگوید اجرا کند به جای او منصوب کند نگران است.
حال با توجه به نپذیرفتن نتیجه انتخابات از سوی ترامپ و احتمال بروز درگیری های خیابانی این احتمال وجود دارد که برکناری اسپر ممکن است با هدف استفاده از ارتش برای تثبیت اوضاع به نفع ترامپ در صورت بروز درگیری های داخلی باشد.
---------------------------------------------------------
رضا محمد مراد