رئیس اداره محیط زیست دریایی
خفگی در تور صیادی عامل به گل نشستن دلفین در ساحل تنگستان
رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: براساس بررسیهای اولیه، عامل به گل نشستن دلفین (گونه معمولی) در ساحل بندر محمدعامری شهرستان تنگستان خفگی در تور صیادی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، محمد امین طلاب افزود: بررسیها نشان میدهد که این گونه بیش از ۱۰ روز از تلف شدنش گذشته و در ساحل به گل نشسته است.
وی بیان کرد: نمونهبرداری از این دلفین انجام شده و با مشخص شدن جواب آن جزئیات بیشتری از این گونه و نحوه تلف شدنش مشخص میشود.
طلاب ادامه داد: در آبهای محدوده استان بوشهر و بویژه پارک ملی دریایی نایبند و خورها، دلفین گوژپشت و پور پویز به صورت دائم وجود دارند و سایر گونهها مهاجر هستند.
دلفین گوژپشت اقیانوس هند از سال ۲۰۱۵ به عنوان گونه در معرض خطر انقراض در فهرست قرمز اتحادیه بینالمللی حفاظت از محیط زیست قرار گرفته است و به واسطه حضورش در زیستگاه ساحلی با عمق کمتر از ۲۵ متر به شدت در معرض تهدید عوامل انسانی مانند ادوات صیادی قرار دارند.
وی گفت: عملیات صید و صیادی بیشترین عامل تلفات دلفینها است که در این راستا صیادان باید با توجه به وجود این نوع پستانداران در آبهای کم عمق از اقدام به صید در آبهای کم عمق و مناطق محافظت شده اجتناب کنند.
رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حافظت میحط زیست استان بوشهر گفت: دلفینها با شش تنفس دارند و گیرافتادن آنها در تورهای صیادی باعث خفگی آنها در زیر آب میشود چراکه آنها برای تنفس نیاز به بیرون پریدن به آب دارند.