پاییز؛ فصل برداشت میوه ی فراموش شده
برداشت ۶۵ تن سنجد از باغهای آذربایجان غربی
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: همزمان با آغازفصل پاییزو برداشت سنجد از سطح باغ ها، پیش بینی میشود امسال حدود ۶۵ تن سنجد از سطح باغات استان تولید شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز آذربایجان غربی، عزیز امانی افزود: درخت سنجد در باغها و حاشیه زمینهای زراعی به عنوان بادشکن کشت میشود و میوه آن به علت فواید فراوان درمانی، خواهان زیادی دارد.
امانی با بیان اینکه درخت سنجد در برابر شوری خاک و کم آبی مقاومت زیادی دارد، افزود: عملکرد تولید این میوه در هر هکتار یکهزار و ۸۰۰ کیلوگرم است و در مجموع حدود ۲۶ هکتار از باغات سنجد استان بارور و ۱۵ هکتار غیر بارور است.
وی اضافه کرد: میوه سنجد در چهار نوع عنابی، پائیزی، سفید و سیاه در استان کشت میشود و برداشت میوه سنجد از اوایل نیمه دوم شهریور ماه آغاز و تا پایان مهر ماه ادامه مییابد.
سنجد به عنوان یک میوه دارویی موثر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، به ویژه استفاده از آرد آن بدون جدا کردن پوست و هسته در درمان لثه و دندان، آرتروز، پوکی استخوان، جلوگیری از خون ریزی داخلی معده، دردهای روماتیسمی و مفصلی، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش نقش بسزایی دارد و امروزه از آن در صنعت تولید لوازم آرایشی هم استفاه میشود.
میوه سنجد به عنوان یکی از سینهای سفره هفت سین عید نوروز از زمانهای قدیم در سبد غذایی مردم استان وجود داشته و در فصل زمستان به همراه کشمش، گردو و تخم آفتابگردان آجیلی از جمله تنقلات مردم آذربایجان غربی به شمار میرود.