سیستان و بلوچستان،
ناشنوايان دنيايي زيبا، پر از احساس دارند
دیروز به نام کساني نام گذاري شده که از لطافت شنيدن محرومند، اما با تحرك و احساس به زندگي لطافت ديگري بخشيدند.
ناشنوايان دنيايي زيبا، پر از احساس دارند. در استان ما شش هزار و 118 ناشنواي تحت پوشش بهزيستي هستند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، معاون توان بخشی بهزیستی استان گفت: در استان سیستان و بلوچستان شش هزار و ۱۱۸نفر ناشنوای تحت پوشش سازمان بهزیستی وجود دارد که تاکید بر توانمند سازی این ناشنوایان به ویژه تحصیلشان در مقاطع مختلف دانشگاهی از جمله برنامه های سازمان است
هاشمزهی افزود : ما دانشجو هایی در مقطع دکتری در حال تحصیل و حتی عضو هیات علمی دانشگاه داریم.
روز جهانی ناشنوایان
روز سی ام سپتامبر به عنوان روز جهانی ناشنوایان نامگذاری شده است هدف از این نامگذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانستههایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و همچنین عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن رو به رو هستند.
در اهمیت حس شنوایی، این گفته هِلِن کِلِر، گویاتر از هر سخنی است. او که با وجود نابینایی و ناشنوایی، یکی از موفقترین افراد استثنایی است، میگوید: «اگر این فرصت به من داده میشد که یکی از دو حس خود را بازیابم، ترجیح میدادم نابینا بمانم، ولی بشنوم».
اگر از نعمت شنوایی محروم باشیم، هرچند آموختن برای ما ناممکن نمیشود، ولی بسیار دشوار است. پس توجه به این نعمت بزرگ الهی که یکی از راههای بسیار مهم آموختن و فهمیدن است، حالت سپاس را پیش میآورد و تصور نبود آن کافی است تا به ارزش آن پی ببریم.
از این رو، خدا در قرآن میفرماید: «بگو: اگر خداوند شنوایی و دیدگان شما را بگیرد و بر دل هایتان مهر بزند، کدام معبود آن را به شما پس میدهد؟» شکرانه این نعمت، بهره گیری خداپسندانه و مسئولانه از آن است، چنان که در یکی از دعاها، خواسته بندگان از خداوند این است: «پروردگارا! ما را از گوش ها، چشمها و نیروهایمان بهرهمند گردان».
یکی از راههای سپاسگذاری از این نعمت بزرگ اهمیت دادن به ناشنوایان و کمک به آنها در جهت زندگی بهتر بدون داشتن نعمت شنوایی است.