به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، دو آژانس سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کردند با شیوع کووید-۱۹ حدود ۴۳ درصد مدارس در جهان ”تاسیسات پایه برای شستن دست ها“ را که برای کاستن از خطرات انتقال بیماری ضروری است، در اختیار ندارند.
سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان ملل متحد اعلام کردند ۸۱۸ میلیون کودک در سال ۲۰۱۹ به آب و صابون دسترسی نداشتند که ”این امر آنها را در معرض خطر بالایی برای ابتلا به کووید-۱۹ و سایر بیماریهای عفونی قرار میدهد“.
سازمان جهانی بهداشت و یونیسف خاطر نشان کردند ”در ۶۰ کشور که در آنها بحران سلامتی و انسانی به علت شیوع کووید-۱۹ بالاتر است، در آغاز همه گیری از هر چهار کودک سه کودک به سرویس دست شویی پایه در مدارس خود دسترسی نداشتند“.
این دو آژانس سازمان ملل در بیانیه مشترکی اعلام کردند تدروس آدهانوم گبریسیوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد ”دسترسی به سرویسهای تامین آب، نظافت و بهداشت برای جلوگیری از همه گیری و مبارزه کارآمد با عفونتها در همه محیطها از جمله مدارس ضروری است“.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین گفت ”در حالی که همه گیری کووید-۱۹ ادامه دارد، این امر باید در راهبردهای دولتها به منظور بازگشایی و عملکرد کاملا ایمن مدارس از اولویت محوری برخوردار باشد“.
هنریتا فور، مدیرکل یونیسف نیز اعلام کرد تعطیلی مدارس به علت همه گیری ”چالش بی سابقهای برای آموزش و آسایش کودکان است“.
وی همچنین گفت ”ما باید آموزش کودکان را یکی از اولویتهای خود قرار دهیم. این امر مستلزم این است که اطمینان یابیم مدارس میتوانند در امنیت و ایمنی کامل از جمله در دسترس قرار دادن تاسیسات بهداشتی شستشوی دست ها، آب آشامیدنی سالم، و بهداشتی اطمینان بخش بازگشایی شوند“.
این دو آژانس سازمان ملل در گزارش مشترکی اعلام کردند در میان کودکان محروم از بهداشت دست ها, ۳۵۵ میلیون به آب دسترسی داشتند، اما به صابون دسترسی نداشتند و بقیه آنها نه به آب و نه به صابون دسترسی نداشتند.
بیش از یک سوم ۸۱۸ میلیون کودک محروم (۲۹۵ میلیون) در کشورهای جنوب صحرای آفریقا زندگی میکنند.
این گزارش همچنین مجموعه تدابیر لازم برای جلوگیری و کنترل بیماری کووید-۱۹ را در مدارس در خصوص تمیز و ضد عفونی کردن، به ویژه توالتهای مطمئن و مکانهای دستشویی برشمرده است.