گزارش مکتوب
عروسی که عزا شد
روی تخت خوابیده و صدای تک سرفههای خشکش در سالن میپیچید. تنگی نفس به او اجازه حرف زدن نمیدهد. بریده بریده و به سختی میگوید: عروسی رفتیم و یک هفته بعد من و همه خانواده ام دچار کرونا شدیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، اسمش کاک بهرام است تب دارد و میگوید: تمام بدنم درد میکند، ضعف دارم و این سرفه ها... یکی، دو سرفه خشک میکند و باز میگوید: این سرفه ها، امانم رابریده.
پرستار بخش که سر تا پایش را لباس مخصوص پوشانده و دو لایه ماسک زده؛ اتاقهای دیگر را نشانم میدهد و میگوید: همسر و دو فرزند این آقا هم در همین بخش بستری هستند؛ و پدر و مادرش در ICU. پرستار اضافه میکند دو هفته است در قرنطینه ام و نتوانسته ام به خانه بروم. با دخترم تماس تصویری میگیرم. به مردم بگویید به خاطر خدا و برای کمک به ما و سلامت خودشان رعایت کنند. کرونا بزرگ و کوچک، فقیر و غنی، دکتر و بی سواد نمیشناسد.
با راهنمایی سرپرستار بخش و هماهنگی او به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان وارد میشوم. هیچ تختی خالینیست. همه بیماران در حالت نا هوشیار روی تختها با مرگ دست و پنجه نرم میکنند. فقط صدای دستگاههای تنفس مصنوعی و سیگنال مونیتورهای کاردیوگرافی به گوش میرسد. پرستار من را برسر تخت پیر مردی ۶۵ ساله میبرد که او را پدر کاک بهرام معرفی میکند؛ پیرمرد زیر دستگاه تنفس مصنوعی است، برای دفع ادار و مدفوعش سوند استفاده شده و به خاطر شرایطش با دارو در حالت ناهوشیار قرار گرفته تا ورود لولههای تنفسی را در دهان و ریه هایش بتواند تحمل کند. غذا را با لوله از بینی به معده اش میریزند و دکتر میگوید: «بیش از ۸۰ درصد ریه اش را از دست داده و زنده ماندنش با خداست.» برای او و همه آنان که در شرایطی با این ویروس در گیر هستند حمد شفا میخوانم و در حالی که دیگر لباس و ماسکهای مخصوص را نمیتوانم تحمل کنم از بخش ICU خارج میشوم. مدیر داخلی بیمارستان میگوید: بیشترین بیماران بستری در هفته گذشته به خاطر حضور در مراسم عروسی و عزا گرفتار شدند؛ ما و همکارانمان را هم گرفتار کردند. بعضی از همکاران ما بیش از ۱۰ روز است در قرنطینه هستند و نتوانسته اند از بیمارستان خارج شوند.
در اتاق رییس بیمارستان با رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان قرار ملاقات و مصاحبه دارم.
دکتر فرزین رضاعی که برای سرکشی به بیمارستان آمده پیش از بازدید از بیمارستان، آمار ۲۴ ساعت گذشته ابتلا به بیماری و فوت بر اثر آن را ارایه میدهد: تا ظهر دیروز ۶۱ بیمار مبتلا به کویید ۱۹ در کردستان شناسایی و چهار نفر فوت شده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان میگوید: ۳۴۷ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه در کردستان بستری هستند که از این تعداد ۷۴ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه قرار دارند.
از ابتدای شیوع کرونا در کردستان ۳۵۰ نفر به علت ابتلا به کویید ۱۹ جان باخته اند که ۱۱۶ نفر آنان سنندجی بوده اند.
مصاحبه رو به پایان است که یکی از همکاران روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خودش را به من میرساند و خبر فوت پدر کاک بهرام را میدهد و میگوید: حال مادرش هم خوب نیست.
من برای تنظیم گزارشم به اداره برمی گردم و در راه به این فکر میکنم اگر آن شب کاک بهرام و خانواده اش قید عروسی و هلپرکی اش را میزدند احتمالا الان همگی کنار هم بودند و پدر پزرگ هم زنده بود.