به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، آی تی وی نیوز در گزارشی که پنجم ژوئن (جمعه، ۱۶ خرداد) منتشر شد اعلام کرد آمار و ارقام نشان میدهد مرگ هزاران تن دیگر در انگلیس و ولز بر اثر کووید ۱۹ بوده است، اما آلوده شدنش آنها به این ویروس تشخیص داده نشد.
اداره آمار ملی انگلیس اعلام کرد میزان مرگ و میر در این کشور بین هفتم مارس (شنبه، ۱۷ اسفند) و یکم مه (جمعه، ۱۲ اردیبهشت)، ۴۶ هزار و ۳۸۰ مورد بیشتر از میانگین سالانه بود، اما حدود ۱۳ هزار مورد از این تلفات به ویروس کرونا نسبت داده شدند. این اداره افزود بسیاری از موارد احتمالاً از قلم افتاده است. این در حالی است که شمار گستردهای از موارد مرگ و میر مربوط به خانههای سالمندان بود.
ای تی وی نیوز با چند خانواده که بستگانشان را از دست داده اند گفتگو کرد. آنها گفتند بستگانشان قبل از وفات عوارض کووید ۱۹ را داشتند، اما در گواهی وفات آنها، علت مرگ ویروس کرونا ثبت نشد.
ماه آوریل، ایزوبل هیک، ۸۹ ساله پس از آن در خانه سالمندان در شهر اسکاربرو، در نورث یورکشایر درگذشت که چند تن دیگر از ساکنان آنجا به کووید ۱۹ مبتلا شده بود. اما چون او آزمایش کرونا نداده بود، در گواهی فوت، علت مرگ وی «زوال عقل» ثبت شد.
کاترین اسمیت، خواهرزاده ایزوبل گفت خاله اش قبل از مرگ، عوارض کووید ۱۹ را داشت. قبل از اینکه ایزوبل بیمار شود، جواب آزمایش دو تن از ساکنان خانه سالمندان در بیمارستان مثبت شد و به خانه سالمندان بازگردانده شدند.
کاترین اسمیت گفت: «احتمال اینکه خاله ام به کووید ۱۹ مبتلا شده باشد، بسیار بالا بود. فکر میکنم احتمالش هست که مرگ او بر اثر کرونا بوده باشد. آنها کیت آزمایش نداشتند و آزمایش ندادند، بنابراین ما از این امر مطمئن نیستیم.»
کاترین اسمیت گفت فقدان کیت آزمایش و تجهیزات محافظ شخصی در خانههای سالمندان به این معناست که وقتی سالمندان مبتلا وارد آنجا میشوند، این مراکز به محل شیوع بیماری تبدیل میشوند، و افرادی که آنجا هستند در معرض «خطر بسیار بیشتری» قرار میگیرند.
کاترین که رئیس مؤسسه خدمات بهداشتی اکسلنس است گفت نگرانی اش از این است که موارد مرگ و میر دیگر بر اثر کرونا ثبت نشده باشد. وی گفت: «این واقعیت که علت مرگ در گواهی فوت افراد، کرونا ثبت نشده، به خودی خود تغییری ایجاد نمیکند، اما باعث میشود که مشکل تشخیص داده نشود. اگر ما ندانیم که مشکلی وجود دارد، برای حل آن هم تلاش نمیکنیم و سعی نمیکنیم از اینکه به مشکل افراد بیشتر و بیشتری تبدیل شود، جلوگیری کنیم.»
وی گفت شاید اگر کیتهای آزمایش و تجهیزات محافظ شخصی بیشتری در دسترس بود، «خاله ام نمرده بود.»
در میان موارد بیش از حد معمول مرگ و میر که به کووید ۱۹ نسبت داده شد، بیش از همه، زوال عقل و آلزایمز به عنوان علت اصلی مرگ بیش از پنج هزار نفر ثبت شد. با این حال، اداره ملی آمار انگلیس اعلام کرد احتمال دارد مرگ بسیاری از این افراد در واقع بر اثر کووید ۱۹ بوده باشد. چرا که تشخیص علت مرگ در سالمندان که بیماریهای مختلف دارند، اغلب دشوار است و همچنین به این دلیل که از ساکنان خانههای سالمندان آزمایش تشخیص کرونا به عمل نیامده است.
از زمان شیوع این بیماری همه گیر، ۲۴ نفر (یک چهارم ساکنان) در خانه سالمندان اسپیرینگفلیدز در ایلفورد جان خود را از دست داده اند. اما فقط شش تن از آنها آزمایش داده بودند و ابتلایشان به کووید ۱۹ تایید شده بود.
جنیفر جانسون، مدیر این خانه سالمندان پس از شش هفته درخواست کیت، چهارم ژوئن (۱۵ خرداد) کیتهای آزمایش را دریافت کرد.
وی گفت در آن دوره از هیچ کسی در خانه سالمندان آزمایش گرفته نشد، در نتیجه سالمندان و خانواده هایشان نمیدانستند که آیا این مرکز آلوده به ویروس شده است یا خیر.
وی تصریح کرد: «روشن است که سالمندان و خانواده هایشان هر روز میپرسیدند که آیا کسی مبتلا شده است، اما ما پاسخی برای آنها نداشتیم.»
عامل دیگری که وضعیت را دشوارتر میکند که پزشکان عمومی در دوره شیوع این بیماری همه گیر، کمتر امکان مراجعه به خانههای سالمندان را دارند، و به جای آن تلفنی یا با ویدئوکنفرانس با کارکنان خانههای سالمندان ارتباط برقرار میکنند. این امر تشخیص علت مرگ را دشوارتر میکند.
با افزایش آزمایش گرفتن از افراد، شمار موارد مرگ و میر که به کووید ۱۹ نسبت داده میشود هم افزایش یافته است. اما هزاران مورد مرگ (بر اثر کرونا) برای همیشه ثبت نشده باقی خواهد ماند، و در نتیجه شمار واقعی تلفات این ویروس احتمالاً برای همیشه در حد یک برآورد تقریبی باقی خواهد ماند.