در ادامه گسترش ويروس کرونا؛
کمبود شديد لوازم پزشکي در پاکستان
مقامات پاکستان، اعلام کردند: شمار بیماران مبتلا به کرونا از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است و بيمارستان هاي اين کشور به شدت از کمبود تجهيزات درماني رنج مي برند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه از اسلام آباد، مقامات پاکستان، روز دوشنبه در آمار رسمی اعلام کردند: شمار بیماران مبتلا به کرونا از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.
این آمار به درستی، کمتر از آمار واقعی است و بیمارستانها از وجود بیماران اشباع شده اند. دولت پاکستان، بامداد دوشنبه از ۱۰۳ هزار و ۶۷۱ مورد مثبت مبتلا به کووید ۱۹ خبر داد. دولت، روز یکشنبه اعلام کرده بود: قربانیان شیوع کرونا در این کشور از مرز ۲۰۰۰ نفر فراتر رفته است. با وجود این، شمار افراد آلوده به این ویروس به شکل گستردهای با واقعیت فاصله دارد و علت آن انجام نگرفتن غربالگری کافی است.
در اواخر ماه مه، وزیر بهداشت ایالت خیبر پختونخوا به خبرگزاری فرانسه اعلام کرده بود: شمار مبتلایان، ۱۰ برابر بیش از آمار رسمی این ایالت واقع در شمال غربی پاکستان است. در اوایل ژوئن، براساس گزارش مقامات استان پنجاب که در رسانهها درز کرد بیش از ۶۷۰ هزار بیمار، در لاهور که شهری با بیش از ۱۱ میلیون ساکن است، زندگی میکنند. در مجموع، شمار کل مبتلایان در سراسر پاکستان که بیش از ۲۰۰ میلیون نفر ساکن آن هستند به ۷۲ هزار نفر میرسد. با وجود این، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا که به شدت در حال افزایش است با توجه به پیشینه ضعیف زیرساختهای بهداشتی این کشور، کم باقی مانده است.
در حالی که نزدیک به ۱۴۰۰ بیمار اوضاع وخیمی دارند، بیشتر بیمارستانها مملو از مبتلایان شده است. رئیس مجمع پزشکان جوان پنجاب گفت: «بیمارستانها با کمبود تخت مواجهند. ما به اندازه کافی نیز دستگاههای تنفس مصنوعی نداریم». یکی از پزشکان بیمارستان در لاهور گفت: «در حالی که موارد مبتلا، رو به افزایش است، شمار بسیاری از اعضای کادر پزشکی نیز از قربانیان کرونا هستند». در کراچی، بیمارستانها شروع به نپذیرفتن بیماران کرده اند. یکی از مسئولان مبارزه با کرونا در ایالت سند گفت: «هم اکنون که ما به تدابیر قرنطینه پایان داده ایم، بحران شدت گرفته است». عمران خان، نخست وزیر پاکستان از آغاز شیوع کرونا با قرنطینه شهرها مخالف بود.
به اعتقاد وی، قرنطینه «به مردم امکان میدهد جانشان از کرونا در امان باشد، اما سبب مرگ آنها از گرسنگی میشود». وی در اوایل ژوئن، لغو کامل قرنطینه را که اواخر مارس در پاکستان اعمال شد، اعلام کرد.