پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: کشور را به سه قسمت سفید، زرد و قرمز تقسیم میکنیم و طبق مصوبات وزارت بهداشت هر جا که سفید شد بقاع متبرکه اش هم باز میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی درجلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: امروز تصمیم جدیدی برای مقابله با کرونا اتخاذ کردیم. خدا را شکر هر روز که جلو میرویم وزارت بهداشت با وقتی که میگذارد راه حل جدیدی ارائه میدهد. بر مبنای تصمیم جدیدی که گرفته شده کشورمان بر اساس تعداد ابتلا به کرونا و میزان شیوع آن به سه قسمت سفید، زرد و قرمز تقسیم میشود و نقشهای تهیه و در تلویزیون به نمایش گذاشته میشود.
وی ادامه داد: مثلاَ اگر در منطقهای دیدیم طی یک یا دو هفته مبتلای جدید یا فوتی نداشتیم و تعداد بهبود یافتگان افزایش پیدا کرد آن منطقه را وزارت بهداشت بررسی و پس از شناسایی معیارها سفید اعلام میکند اولین چیزی که در این طرح مطرح کردیم این است که با توجه به ماه مبارک رمضان اماکن مذهبی، مساجد و بقاع متبرکه باز شود بنا شد اگر محلی سفید اعلام شد بقاع متبرکه، مساجد و زیارتگاههایش باز شود.
اقای روحانی گفت: اگر خود صحن مطرح بود تصمیم گیری برایش آسانتر بود به محض اینکه ما صحنی را باز کنیم مسافرتها آغاز میشود سپس بحث مسافرتها و استفاده مردم از قطار، اتوبوس و هتلها مطرح میشود به همین دلیل باید بررسیهایی انجام دهیم.
وی ادامه داد: حتی اگر همین فردا گفتند وضع مشهدالرضا سفید شده است، حرم امام رضا (ع) باز میشود. در مناطق سفید که بیش از صد شهرستان هستند افزون بر بازگشایی زیارتگاهها نماز جمعه نیز برپا میشود.
تلاش کنیم کسی نگران سفره افطارنباشد
رئیس جمهور گفت:همه تلاش کنیم در ماه رمضان نگرانی برای سفره افطار نداشته باشد.آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سخنانی با اشاره به اهمیت ماه مبارک رمضان که ماهی پربرکت و ماه انس با قرآن و کمک به دیگران است گفت: باید در این ماه بیش از پیش به اقشار آسیب پذیر جامعه کمک و رسیدگی شود.
رئیس جمهور افزود: در این ماه مبارک با توجه به مشکلات و سختیهای که برای اقشار آسیب پذیر هست و نیز با توجه به اینکه خوشبختانه پویشهایی در استان از طرف مردم، خیرین، هیئتها و نیروهای مسلح شروع شده است باید همه کمک کنیم که سفره مردم بی افطار نماند و این موضوع مهمی است.
رئیس جمهور گفت: در این شرایط که مردم برای سلامتی و زندگی خود نگرانی دارند، همه تلاش کنیم در ماه رمضان نگرانی برای سفره افطار نباشد و یک سفره افطار در اختیار مردم عزیز قرار بگیرد.
وی با اشاره به اقدامات خوبی که در این زمینه از سوی بخشهای مختلف آغاز شده است تصریح کرد: صدا و سیما در این زمینه تبلیغات بسیار خوبی انجام داده است و در فضای مجازی هم ما باید این تبلیغ را انجام دهیم.
آقای روحانی در ادامه با اشاره به آیات الهی در قرآن مجید در خصوص انفاق گفت: مسئله انفاق اصل بسیار مهمی است که خداوند گویی تقوا را هم به انفاق متصل و مشروط میکند و بهشت خود را به انفاق مشروط میکند.
رئیس جمهور تاکید کرد: انفاق باید در همه حال چه در خوشی و چه در ناخوشی ادامه پیدا کند و همیشه باید به یاری اقشار مستضعف بپردازیم، اقشاری که فشار بر روی زندگی آنها بسیار است و در شرایط فعلی نیز این فشار بیشتر است.
آقای روحانی ادامه داد: همه باید تلاش کنیم که شوق کمک به نیازمندان در سراسر کشور بیشتر شود و پویش کمک به اقشار آسیب پذیر جلوه دیگری در این ماه رمضان در سراسر کشور داشته باشد.
رئیس جمهور گفت: البته مردم ما همیشه در این زمینه پیشقدم بوده اند چه در سیل و چه در زلزله و به صحنه آمدند و الان هم این ماه رمضان جزو آن مواردی هست که در برابر سختیها و مشکلات مردم باید به صحنه بیایند و کمک کنند.
تاکید بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی به رغم فعالیت کسب و کارها
رئیس جمهور بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی به ویژه فاصله گذاری اجتماعی به رغم از سرگیری فعالیت کسب و کارها تاکید کرد.آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر ضرورت توجه به محدودیت اجتماعات و فاصله گذاری اجتماعی هوشمند گفت: بازگشایی کسب و کارها باعث نشود ما برداشت دیگری داشته باشیم و این تصور پیش آید که شیوع بیماری کرونا رو به پایان است.
رئیس جمهور افزود: نمیتوانیم بگوییم کرونا کی تمام میشود یعنی اگر مسئولان بهداشتی و درمانی کشورمان میتوانستند به ما بگویند کرونا تا چه زمانی قطعا تمام میشود ما هم خیلی برای برنامه ریزی خودمان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و همه مسایل راحتتر بودیم، اما متاسفانه زمان روشن و مشخصی برای این امر وجود ندارد به دلیل اینکه داروی خاص و واکسنی برای درمان این بیماری تاکنون تولید نشده است.
وی با تاکید بر نقش مردم در مقابله با بیماری کرونا گفت: اگر ما دچار یک مشکل بهداشتی و بیماری خطرناکی شدیم به نام کووید ۱۹ تنها راهش مراقبت است و اینکه فاصلهها و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنیم.
رئیس جمهور افزود: بنابراین اساس مقابله با بیماری کرونا، مراقبت شخصی و حفظ دستورالعملهای بهداشتی است که به ما اعلام میشود.
آقای روحانی گفت: باید اینگونه درنظر بگیریم که کرونا برای مدتی هست و ما متاسفانه باید با وجود کرونا زندگی کنیم.
رئیس جمهور افزود: همانگونه که در اسلام راه قدرت و سلامت انسان، راه تقوا و پرهیز و فاصله گرفتن از گناه و تخلفات است اینجا هم راهش این است که ما از همه عواملی که میتواند ما را مبتلا کند فاصله بگیریم.
آقای روحانی گفت: تاکنون اکثریت قاطع مردم به همه اصول توجه و مراعات کردند و دلیل آن هم آماری است که ما هر شب میبینیم و با شبهای پیش مقایسه میکنیم.
رئیس جمهور افزود: میبینیم که مردم ما به خوبی مراقبت و کمک میکنند و میدانند که راه حل به دست خودشان است.
۱۱۰۰ تخت بیمارستانی اضافه شده است
رئیس جمهور گفت: هزار و ۱۰۰ تخت در بیمارستانها و ۴۲۵ تخت مراقبتی هم برای درمان و مقابله با بیماری کرونا اضافه شده است.آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: پزشکان و مدافعان سلامت هم آماده اند و هم هوشیاری و تجربه آنها روز به روز بیشتر میشود.
رئیس جمهور گفت: در این جلسه گزارش داده شد که بسیاری از تختهای مراقبتی و وسایل کمک تنفسی در همین ایام در بیمارستانها اضافه شده است.
وی افزود: هزار و ۱۰۰ تخت در بیمارستانها اضافه شده و ۴۲۵ تخت مراقبتی هم افزایش یافته و در وسایل کمک تنفسی هم ۹۰۰ دستگاه اضافه شده است.
رئیس جمهور گفت: بدین ترتیب هم بیمارستانها درحال تجهیز شدن هستند و با قدرت بیشتر خودمان را آماده میکنیم و از طرف دیگر مردم هم مراقبت میکنند که گام به گام به شرایط نزولی برسیم.
آمار افراد مبتلا به کرونا گاهی مثبت و گاهی منفی است
رئیس جمهور گفت:آمار افراد مبتلا به کرونا گاهی مثبت و گاهی منفی، مواقعی سبب خوشحالی و گاهی ناراحت کننده است.آقای روحانی در ادامه اظهاراتش در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تصریح کرد: این که میگویند تعداد مبتلایان به ویروس کرونا امروز هزار نفر بیشتر شده آیا این آمار باید ما را خوشحال کند یا غمگین؟ این موضوع بستگی به این دارد که این آمار چطور اضافه شده است؟
رئیس جمهور گفت: اگر این هزار نفر در پی تست گرفتن از افراد و تشخیص دادن ابتلای آنان بوده باشد نشان دهنده پیشتازی بخش بهداشت ماست.
آقای روحانی افزود: اگر این تست گرفتنها نبود افرادی که به عنوان مبتلا تشخیص داده میشوند در زمره مبتلایان شناسایی نمیشدند و به عنوان افراد عادی محسوب میشدند پس تست گرفتن سبب شد که در لیست مبتلایان قرار گیرند و این موضوع به این افراد، خانواده، دوستان و دیگر افراد جامعه کمک میکند.
رئیس جمهور گفت: بنابراین اگر این افراد مبتلا از طریق تست گرفتن به شمار مبتلایان اضافه میشوند این سبب ناراحتی نیست و حتی شاید از یک نظر خوب باشد که میتوانیم مبتلایان کشف کنیم و در دایره درمان قرار دهیم.
آقای روحانی افزود:، اما اگر اضافه شدن شمار مبتلایان به علت مراعات نکردن اصول بهداشتی باشد به نحوی که مثلا اگر صدنفر مبتلا داشتیم که مراعات نکردند و هزار نفر با آنان در تماس بودند آنان نیز مبتلا میشوند و شمار مبتلایان به هزار و ۱۰۰ نفر میرسد برای این افزایش باید نگران باشیم و با آن مقابله کنیم.
رئیس جمهور گفت: این که افزایش تعداد مبتلایان براساس تستهای جدید است یا برمبنای مراعات نکردن مردم برای ما بسیار اهمیت دارد.