دنیای ورزش، اقتصاد و علوم در دوره کرونا
هشدار سازمان ملل درباره وقوع بدترین رکود اقتصادی جهان
سازمان ملل درباره وقوع بدترین رکود اقتصادی جهان پس از رکود سال ۱۹۲۹ میلادی هشدار داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری شین هوا از نیویورک، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه هشدار داد همه گیری جهانی ویروس کرونا میتواند به بدترین رکود اقتصادی بعد از رکود بزرگ سال ۱۹۲۹ دامن بزند.
دبیرکل سازمان ملل در یادداشتی اعلام کرد انقباض اقتصادی ناشی از این همه گیری به ویژه بر توانمندی کشورها نه تنها در زمینه درآمد پایین بلکه در زمینه تحمل بدهی پایدار میتواند "پیامدهای ویرانگری" داشته باشد.
بر اساس این یادداشت، کشورهای با درآمد متوسط که ۷۵ درصد جمعیت جهان و ۶۲ درصد کشورهای فقیر را تشکیل میدهند، در برابر بحران بدهی، از دست دادن دسترسی به بازارها و خروج سرمایهها بسیار آسیب پذیر هستند.
گوترش هشدار داد اگرچه در بهترین حالت، احیای اقتصادی در کشورهای توسعه یافته ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۰ آغاز شود و سپس در کشورهای در حال توسعه تاثیرات خود را بر جا بگذارد، اما این امکان نیز وجود دارد که بدترین رکود اقتصادی بعد از رکود بزرگی که در سال ۱۹۲۹ روی داد، اتفاق بیفتد.
وی که از طریق ویدیو کنفرانسی در نشستهای بهاری بانک جهانی و صندوق بین المللی پول درباره موضوع "بسیج با آفریقا" سخن میگفت، اعلام کرد در طول این بحران اتحادیه آفریقا و قاره آفریقا از خود وحدت و رهبری نشان داده اند که دو منبع از نادرترین منابع به شمار میروند.
دبیرکل سازمان ملل همچنین هشدار داد مانند بحران آب و هوایی، قاره آفریقا ممکن است از این بحران نیز بیشترین صدمه را ببیند.
امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز از طریق ویدیو، خطاب به گروه دوستان درباره امنیت غذایی اعلام کرد در برابر همه گیری کنونی چیز بزرگی لازم نیست تا تعادل امنیت غذایی میلیون نفر دیگر برهم بخورد. به اعتقاد وی شوک اقتصادی با چنین وسعت پیش بینی شده خطری واقعی و امروزی است.
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، فائو، اتحادیه آفریقا و شرکای بین المللی با انتشار بیانیه مشترکی از دسترسی به غذا برای کشورهای آسیب پذیر در آفریقا در طول همه گیری حمایت کردند. آنها در این بیانیه همچنین اعلام کردند نظام غذایی و کشاورزی و خدمات ضروری باید در طول دوره قرنطینه، منع آمد و شد و سایر تدابیر به کار و فعالیت خود ادامه دهند.
استفان دوژاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد "ما طرحی برای آماده سازی و پاسخگوی راه اندازی کرده ایم که برای پاسخگویی به نیازهای بشر دوستانه و همچنین برای احیای اجتماعی و اقتصادی ۳۸ میلیون دلار مورد نیاز است".
وی همچنین خاطرنشان کرد این طرح به شرکای ملی و بین المللی ارائه شده است و "برای در برگرفتن نیازهای دولتها در آینده به روز خواهد شد".
دولت آمریکا در ارزیابی میزان خطرات کرونا و مقابله با آن شکست خورد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، روزنامه واشنگتن پست فاش ساخت برخی شرکتهای آمریکایی به تشویق و حمایت دولت آمریکا در دو ماه ژانویه و فوریه گذشته میلیونها دلار ماسک و لوازم پزشکی به چین صادر کرده اند.
طبق گزارشهای اقتصادی و سندهای دولتی که این روزنامه به آنها دست یافته است، ارزش تجهیزات پزشکی صادر شده به چین در این دو ماه در مقایسه با مقادیر مشابه سال گذشته ۱۰۰۰ درصد بیشتر بوده است.
به اعتقاد واشنگتن پست این مسئله شکست دولت ترامپ را در ارزیابی میزان خطرناک بودن کرونا و کسب آمادگی مقابله با آن ثابت میکند.
صادرات چند میلیون دلار ماسک به چین در اوایل سال جاری
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از روزنامه واشنگتن پست، برخی شرکتهای آمریکایی به دستور دولت فدرال آمریکا، چند میلیون دلار ماسک را در اوایل سال جاری به چین صادر کردند.
جئورجیوا: دستاوردهای آفریقا در سالهای گذشته احتمالا نابود میشوند
به گفته مدیر کل صندوق بین المللی پول، بحران اقتصادی ناشی از اپیدمی ویروس کرونا ممکن است، همه دستاوردها و پیشرفتهای سالهای اخیر در کشورهای آفریقایی را نابود کند.
کریستالینا جئورجیوا در گفتگو با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار اظهار داشت: کشورهای آفریقایی در دهههای اخیر برای بهبود رشد اقتصادی و تواناییهای شان کار زیادی انجام داده اند و حتی برخی از این کشورها نتیجهای بهتر از سایر کشورهای جهان کسب کرده اند. با توقف رشد اقتصاد در جهان این پیشرفتها با خطر نابودی روبرو میشوند. در کشورهایی که از قبل با مشکلات بزرگی روبرو بوده اند، این بحران، کوهی از بدهی ها، ضعف سیستم بهداشت و سلامت، بحران اقتصادی که با کاهش قیمتها در بازار مواد اولیه و کاهش نقل و انتقالات پولی مواجهند، اوضاع را به شدت وخیمتر خواهد کرد. به همین دلیل ما در گردهمایی بهار تمامی توجه مان را روی آفریقا متمرکز کردیم.
وی افزود: برای حمایت از آفریقا ۱۴ میلیارد دلار نیاز است. ما تاکنون پیشرفتهای کمی نداشتیم. صندوق بین المللی پول سریعا برای ۴۰ کشور آفریقایی که از ما درخواست کمک کرده بودند، تمهیدات مالی فوری اتخاذ کرد و هم اکنون در حال برآورده کردن یک سوم این درخواستها هستیم. هفته آینده کار را با اعطای ۱۸ میلیارد دیگر از سوی صندوق بین المللی پول ادامه خواهیم داد. علاوه بر این، با سهامداران ارتباط برقرار میکنیم و به آنها میگوییم که پول بیشتری نیاز داریم.
حمایت صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از آفریقا
صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و رهبران آفریقایی جمعه اقدام سریع بین المللی را برای کمک به کشورهای آفریقایی به منظور مقابله با همه گیری ویروس کرونا که سال کنونی میلادی (۲۰۲۰) کوچک شدن بی سابقه یک و ۲۵ صدم درصدی اقتصاد این قاره را موجب خواهد شد، خواستار شدند.
کریستینا گئورگیوا Kristalina Georgieva مدیر کل صندوق بین المللی پول خطاب به اعضای دولت ها، سازمان ملل و دیگر نمایندگان گفت آفریقا با کمبود منابع و زیرساختهای پزشکی برای مبارزه با این بحران بهداشتی و سلامتی مواجه است و به دست کم ۱۱۴ میلیارد دلار برای پاسخگویی به نیازهای مالی فوری احتیاج دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، نمایندگان حاضر در کنفرانسی در مورد آفریقا که به صورت اینترنتی در چارچوب نشستهای بهاره صندوق بین المللی پول و بانک جهانی برگزار شد، اعلام کردند با وجود وعدههای حمایت از سوی طلبکاران دو جانبه، چند جانبه و خصوصی، قاره آفریقا با کمبود حدود ۴۴ میلیارد دلار مواجه است.
سیریل رامافورسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی که ریاست اتحادیه آفریقا را برعهده دارد، گفت: «این همه گیری هم اینک نیز تأثیر مخربی بر قاره آفریقا گذاشته است و همزمان که میزان آلودگی به آن بیشتر شود، تأثیرات آن نیز تشدید خواهد شد.»
وی افزود: «این شکستی برای پیشرفتهایی است که ما برای ریشه کن کردن فقر، نابرابری و توسعه کم به دست آوردیم.»
وی در بیانیه مشترکی که صندوق بین المللی پول و بانک جهانی منتشر کردند افزود حمایت قابل توجه تری برای اطمینان یافتن از اینکه کشورهای آفریقایی میتوانند به نحوی مؤثر و کارآمد به این بحران بهداشتی و چالشهای اقتصادی پاسخ دهند، لازم است.
صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در گزارش مشترکی اعلام کردند ضعف بهداشت در آفریقا و وضع سلامتی بخش بزرگی از مردم قاره آفریقا میتواند به گسترش شدیدتر و مرگبارتر همه گیری ویروس کرونا منجر شود.
بر اساس ارزیابی ها، اگر ۱۰ درصد مردم آفریقا به ویروس کرونا آلوده شده باشند، ۳۶ میلیارد دلار برای مراقبت از بیمارانی که از کوووید-۱۹ رنج میبرند، لازم خواهد بود و اگر این بحران بهداشتی ادامه پیدا کند، این هزینه به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
رئیس بانک جهانی اعلام کرد این نهاد در حال حاضر به ۳۰ کشور آفریقایی کمک کرده است و تدابیر دیگری نیز برای کمک به این قاره آغاز خواهد شد.
دیوید مالپاس گفت: «هیچکس نمیتواند خود را کنار بکشد. ما نمیتوانیم اجازه دهیم هیچ کشوری از پاسخ ما محروم بماند.»
وی خاطر نشان کرد از ۱۶۰ میلیارد دلار کمکی که بانک جهانی قرار است در جریان ۱۵ ماه آینده تأمین کند، ۵۵ میلیارد دلار به آفریقا اختصاص خواهد داشت.
پیشتر در همان روز جمعه، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفته بود قاره آفریقا برای مقابله با ویروس کرونا به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار نیاز دارد.
افت دوباره بهای نفت در بازار نیویورک
بهای نفت خام در پایان معاملات جمعه در بازار نیویورک با ۸,۱ درصد کاهش به پایینترین سطح از ژانویه ۲۰۰۲ رسید و این در حالی است که ذخیره نفت خام در آمریکا بیش از پیش دشوار میشود.
در پایان معاملات روز جمعه در بازار نیویورک (نایمکس)، بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدییت (نفت پایه آمریکا) برای تحویل در ماه مه با یک دلار و ۶۰ سنت کاهش نسبت به پایان معاملات روز قبل، به ۱۸ دلار و ۲۷ سنت رسید. بهای نفت پایه آمریکا در کل هفته گذشته ۱۹,۷ درصد کاهش داشت.
کمک صندوق بین المللی پول به ساحل عاج
خبرگزاری فرانسه از واشنگتن نیز از کمک نزدیک به ۹۰۰ میلیون دلاری صندوق بین المللی پول به ساحل عاج برای مبارزه با بیماری کووید ۱۹ خبر داد.
ریاض ماه آوریل روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت به آمریکا میفروشد
پایگاه اینترنتی بلومبرگ روز جمعه به نقل از یک منبع آگاه سعودی اعلام کرد عربستان سعودی قرار است ماه آوریل روزانه حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام به آمریکا بفروشد که بالاترین میزان طی یک سال خواهد بود.
این گزارش در حالی منتشر میشود که بهای نفت خام از زمان کاهش تقاضای جهانی در پی شیوع ویروس کرونا روند نزولی پیدا کرده است.
تولیدکنندگان نفت در جهان به تازگی توافق کرده اند تولید نفت را ۲۰ میلیون بشکه در روز کاهش دهند که این رقم تاکنون بی سابقه بوده است.
ورزش در جهان کرونایی
بارسلونا پول برگرداندن نیمار را ندارد
باشگاه فوتبال بارسلونا اعلام کرد قصد ندارد در تابستان ستاره برزیلی و سابق خود را به نیوکمپ بازگرداند.
به گزارش آمنی اسپرت، رادیو کاتالونیا گزارش داد مسئولان بارسلونا تصمیمی برای خرید نیمار مهاجم برزیلی پاری سن ژرمن ندارند.
نیمار در سال ۲۰۱۷ در ازای رکورد جهانی نقل و انتقالات و در حدود ۲۲۲ میلیون یورو به تیم پاری سن ژرمن پیوست، اما اخیرا شایعات فراوانی درباره بازگشت او شنیده میشد و حتی لیونل مسی و برخی از بازیکنان تیم از بازگشت او استقبال کرده بودند.
گزارشها حاکیست پاندمی کرونا و مشکلات اقتصادی ناشی از تعطیلی مسابقات گربیانگیر بارسا نیز شده است، به طوری که از نظر مالی در موقعیتی نیست که بتواند این تابستان را نیمار را بازگرداند.
برتری گل ترابیان در رقابت نزدیک
به گزارشای اف سی، در پایان نظرسنجی بهترین گل با شوت از راه دور در تاریخ لیگ قهرمانان آسیا گل هافبک هجومی تیم پرسپولیس تهران در رقابتی نزدیک بهترین گل لقب گرفت.
بر این اساس پایگاه کنفدراسیون فوتبال آسیا ۵ گل را نامزد انتخاب زیباترین گلی که با شوت از راه دور به ثمر رسیده است کرد. این گلها به ترتیب گل آندرانیک تیموریان هافبک سابق تیم استقلال تهران (۱۸ سپتامبر ۲۰۱۳ در دیدار با بوریرام یونایتد تایلند)، اکرم جون علیبایف از تیم لوکوموتیو تاشکند ازبکستان (در دیدار با الوحده امارات در ۱۲ فوریه ۲۰۱۸)، لی چانگ مین از تیم ججویونایتد کره جنوبی (اول مارس ۲۰۱۷ در دیدار با گامبا اوزاکا ژاپن)، مهدی ترابی هافبک تیم پرسپولیس تهران (۲۰ مه ۲۰۱۹ در دیدار با السد قطر) و عبدالکریم حسن از تیم السد قطر (۱۷ مارس ۲۰۱۵ در دیدار با لوکوموتیو تاشکند ازبکستان) به عنوان نامزدها انتخاب شدند تا کاربران پایگاهای اف سی به گل منتخب خود رای دهند.
بر اساس اعلام پایگاهای اف سی رای گیری تا ظهر دیروز (جمعه ۲۹ فروردین) ادامه یافت و از ۴ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۳۴۲ رای، گل مهدی ترابی با ۵۱ درصد بهترین گل شناخته شد. گل آندرانیک تیموریان که حتی تا یک روز قبل از پایان رای گیری در صدر قرار گرفته بود، در نهایت با ۴۹ درصد آرا دوم شد. جالب اینکه گلهای منتخب دیگر رای قابل توجهی کسب نکردند!