به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، دکتر روبرت اشمرلینگ از دانشگاه هاروارد با گردآوری اطلاعاتی از یکصد بیمارستان دریافت صدمات به سر و گردن به علت استفاده از تلفن همراه، در طول بیست سال گذشته، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم را راهی این بیمارستانها کرده است. حدود چهل درصد از این آسیبها در منزل روی داده اند.
یک آسیب مکانیکی مستقیم همچون انفجار باطری گوشی تلفن همراه، ۴۷ درصد موارد را شامل میشد در حالی که جراحات مرتبط با استفاده از گوشی، ۵۷ درصد مابقی را ایجاد کرده بود.
آسیبهای مستقیم به فرد، به طور خاص در افراد نوجوان کمتر از ۱۳ سال مشاهده میشد؛ و حدود ده درصد از آسیب ها، هنگام رانندگی و هفت درصد نیز هنگام راه رفتن و حدود یک درصد هنگام پیام دادن توسط کاربر گوشی ایجاد شده بود.
۹۴ درصد از آسیبها شامل بریدگیها بود و سوختگی نیز در نیمی از موارد روی داده بود که ۱۸ درصد از کل این موارد جدی بودند.
آمار این آسیبهای مرتبط با استفاده از تلفن همراه از سال ۲۰۰۷ به بعد که گوشی آیفون به بازار معرفی شد به شدت افزایش یافته است.
میتوان با تعمیم این آمار نتیجه گیری کرد که ۷۶ هزار نفر به علت استفاده از گوشی تلفن همراه در دو دهه اخیر دچار آسیبهای سر و گردن شده اند.
با این حال، گوشی تلفن همراه جذاب است؛ منبع دردسترس اطلاعات، ارتباطات و مستند سازی است.
برنامههای سلامت قادرند افراد را به داشتن رفتارهای سالم ترغیب کنند.
جی پی اس این گوشیها به سلامت کودکان کمک میکند؛ و البته استفاده از تلفن برای موارد اضطراری، ناجی زندگی بسیاری از مردم است.
خبر خوب اینکه اکنون استفاده از گوشی تلفن همراه حین رانندگی در حال کاهش است.
البته خبرهایی از ارتباط بین دردهای گردن و کمر با استفاده از تلفن همراه به گوش میرسد و نگرانیهایی در این زمینه وجود دارد؛ همچنین ارتباط بین افزایش خطر ابتلا به سرطان و گوشی همراه نیز مورد بحث محافل علمی است.
پیشنهاد محققان به کاربران گوشی همراه این است: هنگام رانندگی، راه رفتن، دویدن یا انجام دادن کاری، گوشی خود را کنار گذارید!
به گزارش پایگاه خبری دانشگاه هاروارد در اینترنت، دکتر اشمرلینگ گفت حدس من این است که با وضع قوانین ساده درباره استفاده از گوشی تلفن همراه در برخی شرایط، میتوان جان بسیاری را نجات داد.