به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، از تمبر یادبود و مستند آیت الله تالهی کاری از صداوسیمای مرکز همدان هم رونمایی شد.
همچنین در پایان کنگره از خانواده آیت الله تالهی قدردانی و از برگزیدگان ۳۵ مقاله برتر هم تجلیل شد.
در آغاز کنگره ملی آیت الله تالهی پیام رهبر معظم انقلاب در جمع دست اندرکاران این کنگره پخش شد که در بخشی از این پیام آیت الله العظمی خامنهای، همدان را شهر عالم پرور کشور معرفی کردند و فرمودند تجلیل از این عالم ربانی تجلیل از معارف و دین است.
ایشان آیت الله تالهی را گوهر ناشناخته جامعه بیان و تاکید کردند: تربیت جوانان بزرگی، چون شهید چیت سازیان برگرفته از نهضت چنین علمایی است.
دبیر این کنگره ملی هم گفت: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب، مبنی بر پرداختن به روحانیت در این برهه تاریخی، موسسه آیت الله مدنی بر آن شد در این امر مهم گام بردارد.
سیدمحمدکاظم حجازی با بیان اینکه حدود ۳۵۰ نفر مستقیم در برگزاری کنگره شرکت داشتند، افزود: برای تحقق این مسیر همت بسیاری از نهادها و ارگانها به یاری مان آمد و با همه توان برای انجام این کار فرهنگی ارزشمند قدم برداشتند.
نماینده، ولی فقیه در استان همدان هم گفت : آیت الله تالهی دنیایی از عرفان و معنویت بود و این کنگره میتواند در معرفی زوایای مختلف زندگی ایشان نقش نتیجه بخشی را ایفا کند
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی با تاکید بر اینکه در برگزاری این کنگرهها باید توجه ویژهای به الگوسازی برای نسل جوان کرد، افزود: باید در معرفی الگوهایی همچون آیتالله تألهی که سابقه عرفانی نیز داشتهاند، تلاش کنیم.
او کنگره آیتالله تالهی را دارای ابعاد ملی دانست و گفت : در این کنگره باید نگاه جامعی داشته باشیم تا بتوانیم مفاخر استانمان را به سراسر کشور معرفی کنیم.
امام جمعه موقت تهران هم عالمان ربانی را، پرچمداران رسالتهای الهی و وارثان انبیا دانست و گفت: روشنی بخشی، حکمتآموزی، تعمیق باورهای دینی و تحکیم روابط میان مؤمنان از خصایص آنهاست.
آیت الله صدیقی با بیان اینکه برگزاری کنگرههای این چنینی گام نخست در معرفی شخصیتهای بزرگ است، افزود: دانشگاهها وحوزههای علمیه باید ادامه دهنده این مسیر پربار باشند.
استاندار همدان هم گفت: آیت الله تالهی دنیایی از عرفان و معنویت بود و این کنگره میتواند در معرفی زوایای مختلف زندگی ایشان نقش نتیجه بخشی را ایفا کند.
آقای شاهرخی افزود: علمای بزرگ و فرزانهای که از همدان برخاسته اند، امروز مایه افتخار استان همدان و کشورمان ایران هستند.
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این کنگره گفت : سرزمین همدان سرزمین مفاخر بزرگی، چون آیت الله تالهی است که نام آنها تا پایان تاریخ باقی خواهد ماند.
آقای صالحی آیتالله شیخ محمدهادی تألهی را در زمره عالمان اندیشور و روشنضمیری بیان کرد که جوانی خود را به شاگردی و مصاحبت استادان بزرگی همچون آیتالله میرزا علی خلخالی، آیتالله سیدعلی عرب و آیتالله شیخ علی گنبدی که از شاگردان آیتالحق ملاحسینقلی همدانی بودهاند، گذراند و از آنها کسب فیض کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم گفت : آیت الله تالهی که عمری با آموزههای قرآن و عترت محشور بود، محیط اجتماعی خود را نور و برکت بخشید و با قول و فعل و قلم، به مردم درس ایمان و عقیده و اخلاق آموخت.
آقای غلامی افزود: کنگره ملی بزرگداشت آیتالله تألهی همدانی، فرصتی است مغتنم برای معرفی این چهره نورانی و تجدید عهدی با ارزشهای ناب دینی و عرفانی است.
شیخ محمد هادی تألّهی همدانی، از فقها و عرفای شیعه، در سال ۱۲۷۹ شمسی در یک خاندان مذهبی در همدان متولد شد و ۲۶ آذر سال ۱۳۷۵ دعوت حق را لبیک گفت.