مراسم افتتاحیه «سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند»
«پست پلاس» بهزودی به شهر هوشمند میپیوندد
وزیر ارتباطات اتصال شهرداری تهران به زیرساختهای فناوری را بسیار خوب خواند و گفت: پست پلاس بهزودی به شهر هوشمند میپیوندد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد آذری جهرمی امروز در مراسم افتتاح «سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند» که با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، محسن هاشمی رئیس شورایشهر، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و جمعی از فعالان عرصه شهر هوشمند در برج میلاد برگزار شد، با اشاره به اینکه خوشحالم هوای تهران هم امروز پاکیزه است، گفت: سال گذشته تفاهمنامهای با آقای شهردار امضا و در راستای آن تلاش کردیم با هوشمندسازی، تهران را به شهری سالم و پاک تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه از چند منظر میتوان به موضوع شهر هوشمند نگاه کرد، ادامه داد: ضرورتها و الزامات، جایگاه مدیریت هوشمند، هوشمندسازی به عنوان بازار و نحوه انجام و حرکت در این مسیر از جمله موضوعهای مهم در بحث هوشمندسازی است. شاید یکی از فعالترین تفاهمنامههای بیندستگاهی همین بود که سال گذشته با شهرداری امضا کردیم که جا دارد از همکارانم در شهرداری تهران به این خاطر قدردانی کنم.
آذری جهرمی با طرح این سوال که ثمره این تفاهم نامه چه بود، گفت: امروز اگر کسی به سامانههای شهری زنگ بزند اینطور نیست که در دادن نشانی دچار ابهام و گنگی شود یا ممکن نیست که به راحتی ایجاد مزاحمت کند، از طریق ایپیآیها محدوده تقریبی حضور فرد را به سازمان مربوط اعلام میکنیم و این موضوع زمان خدمترسانی به مردم را نیز کاهش داده است.
وزیر ارتباطات افزود: اقدام بسیار ارزندهای درمورد مدل حرکتی خودروها در خیابانها انجام شده که بسیار ارزشمند است. ما امروز درگیر ویز نیستیم و شرکتهایی داریم که با استفاده از دادههای بومیسازیشده فعالیتهای بسیار باکیفیتی دارند.
وی تصریح کرد: امروز ما خودمان در سازمان هم از استارتاپهای داخلی کمک میگیریم. بزرگی ما به جایگاهمان نیست بلکه به کمکی است که برای خدمترسانی به مردم میگیریم. امروز فضای استارتاپ کشور به جایی رسیده است که اشراف و تحلیل آنها از ما قویتر است و ما حتما باید تغییر نگرش داشته باشیم تا بتوانیم از آنها بهره ببریم.
آذری جهرمی با تاکید بر اینکه اتصال شهرداری تهران به زیرساختها بسیار خوب بوده است، با اظهار امیدواری نسبت به اینکه شهرداری تا پایان سال قبوض خدماتیاش را حذف کند، گفت: شهرداری تهران اهدافی را تعیین کنند که تمام درخواستهای شهروندان را در یک بازه زمانی مشخص کوتاه پاسخ دهند.
وی ادامه داد: مدیریت شهری هوشمند از لایه زیرساخت گذشته و به لایه مشارکت بین دستگاهی رسیده است. مدیریت هوشمند کاری نیست که شهرداری به تنهایی انجام دهد و هر دستگاهی در این حوزه مأموریتهایی دارد و بهرهبرداریهایی نیز از آن داریم.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: فناوری میتواند ساختارها را نه تنها متحول بلکه پیشرو کند. تا پیش از این پست ساختار کهنهای بود، اما ما برنامه پستپلاس را پیش بردیم و پست نیز به زودی به فرایند شهر هوشمند خواهد پیوست.
وی گفت: تا پایان امسال ۲۰۰ موتور و ۵۰ دوچرخه برقی به ناوگان پست اضافه میکنیم و در تلاش هستیم برغم محدودیتهای ناجا برای پلاکگذاری، ۱۰ خودروی برقی هم به ناوگان پست اضافه کنیم، اما فعلا به ما اعلام کردهاند به خاطر محدودیتهای پلاکگذاری تعداد کمتری میتوانیم داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه باید نوع نگرشمان را تغییر دهیم تا آلودگی را از شهر پاک کنیم، گفت: شنبه نمایشگاه پستپلاس را خواهیم داشت تا شاهد تحول در این عرصه نیز باشیم.
وی گفت: امیدواریم شهرداری هم در این مسیر با همراه باشد. یادمان باشد ما باید برای نسلهای بعد کره زمین فکر و عمل کنیم. کره زمین را دیگران برای ما به ارث گذاشتند و ما نیز باید آن را به سلامت به نسلهای بعد بسپاریم.
آذری جهرمی با بیان اینکه آماده کمک به شرکتهای داخلی و نیازمند کمک آنها هستیم، خاطرنشان کرد: پنجشنبه یک رویداد بزرگ خواهیم داشت، امسال سالی است که بعد از آمادهسازی زیرساختهای هوشمندسازی شهری که کار بسیار خوبی هم بود، باید بر تعاملهای بیندستگاهی تمرکز شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان گفت: شهرداری باید با مجوز شورایشهر فعالانه در تعامل بین دستگاهی حرکت جدی داشته باشد و باید در این حوزه سیاستگذاری شود. ما به عنوان یکی از لوکوموتیوها و پیگیران شهر هوشمند خودمان با پستپلاس به شهر هوشمند میپیوندیم.
کلایی، شهردار مشهد
امضای تفاهمنامه سازمانهای فناوری اطلاعات و ارتباطات تهران و مشهد
در سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند، تفاهمنامه همکاری در زمینه هوشمندسازی میان شهرداریهای تهران و مشهد امضا شد.
محمدرضا کلایی، شهردار مشهد در سومین همایش تهران هوشمند که صبح امروز در برج میلاد تهران برگزار شد، با اشاره به سرعت فناوری در شهرهای دنیا توصیه کرد که سایر کلانشهرها هم به هوشمندسازی بپیوندند.
وی با بیان اینکه وقتی صحبت از شهر هوشمند میکنیم به نظر میرسد این ترکیب دارای یک حشو قوی است، گفت: چرا که در معنای شهر، هوشمندی نهفته است. اما به عقیده من هوشمندسازی شهر شناختن قواعد حاکم در شهر، هوش شهر و در اختیار گذاشتن این ابزارها است.
آقای کلایی با توضیح اینکه با تکیه بر این سه اصل در شهر مشهد اقدامات برای هوشمندسازی آغاز شده است، اظهار کرد: در شهر مشهد نرم افزار «سیمپ» برای تفکیک زباله از مبدا شکل گرفت در چندین نقطه در کشور امتحان شد.
وی گفت: با این حال ما تاکید داشتیم در وهله نخست مردم مشهد باید علاقهمند به تفکیک زباله باشند تا برنامههای این چنینی قابلیت اجرایی داشته باشد، اگر چنین شد نرم افزار میتواند کمک کند که برخی فرایندهای ما به سمت هوشمندسازی برود.
کلایی تاکید کرد: مسیری که مدیریت شهری در مشهد آغاز کرده متفاوت است و امکان ارایه و انتقال تجارب در حوزه هوشمندسازی به سایر شهرها وجود دارد.
در این همایش همچنین تفاهمنامهای میان دو شهر تهران و مشهد با حضور شهرداران و مدیران عامل فاوای هر دو شهر امضا شد.
علاوه بر این، در سومین همایش تهران هوشمند، از پنج سامانه هوشمند شهری شهرداری تهران رونمایی شد.
حناچی، شهردار تهران
پیشبرد طرح کاهش پسماند شهری با ظرفیت شهر هوشمند
شهردار تهران گفت: استفاده از ظرفیتهای شهر هوشمند با پیشبرد طرح مدیریت پسماند و طرح کاپ (کاهش پسماندهای شهری) پیگیری خواهد شد.
پیروز حناچی امروز در مراسم افتتاح «سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند» گفت: وظیفه ما در شهرداری تهران، علاوه بر ارائه خدماتی که از طریق ایجاد زیرساختها شکل میگیرند، ایجاد محیط کسبوکار امن برای استارتاپها و فعالان این حوزه است.
وی گفت: باید خودمان به عنوان یکی از اصلیترین شتاب دهندگان تهران شناخته شویم، ایجاد محیط مناسب برای افرادی که خدمات بهتری به مردم ارایه میکنند، وظیفه ماست؛ این امر در درجه اول باید در خود شهرداری و در مرحله بعد در بخش خصوصی صورت بگیرد.
حناچی گفت: لایحهای را نیز به زودی به شورایشهر خواهیم برد که در قالب آن فضای مناسبی را برای شرکتهای نوپا فراهم میکنیم.
شهردار تهران با تقدیر از همکاران خود که در عرصه هوشمندسازی پایتخت فعالیت میکنند، افزود: یکی از مهمترین تحولهای سه دهه اخیر، در حال حاضر در مجلس در حال رقم خوردن است و امیدواریم به نتیجه نیز برسد؛ لایحه منابع مالی پایدار برای شهرداریها و دهیاریهای کشور که به آخرین بندهای تصویبی خود نزدیک شده است، نقطه عطف خواهد بود.
وی اظهار کرد: در شهرداری برنامه مفصلی پیشبینی کردیم تا در جهت هوشمندسازی حرکت کنیم، یکی اصلیترین کارها، تشکیل شورای راهبردی تهران هوشمند است که از اشخاص حقیقی و حقوقی تاثیرگذار در این زمینه تشکیل شده است و برنامههای مهمی در آن تصویب میشود.
حناچی با اشاره به اینکه در همایش شهر هوشمند ۲۰۱۹، شهرداری تهران یکی از نامزدهای ششگانه بخش جایزه شهرها شد، گفت: البته جایزه اول را دریافت نکردیم، اما جزو ۶ شهر نهایی تقدیر شدیم و باید تلاش کنیم در عرصههای بینالمللی اتفاقهای خوب شهرمان را به درستی منعکس کنیم تا در رده بندیهای مناسب قرار بگیریم.
حناچی گفت: فعال سازی پویشهای مردمی برای ارائه ایدهها، مشارکت در نظرسنجیهای الکترونیکی و پایش این نظرسنجیها را در دستور کار داریم؛ البته هفته پیش در برخی میادین مردم با خدماتی که در این حوزه ارائه میشود، آشنا شدند.
وی تصریح کرد: بحث بهرهبرداری باز و اشتراکی از دادههای شهری موضوع بسیار مهمی به شمار میرود که در ابتدا همیشه با مقاومتهایی مواجه است، اما با به وجود آمدن این فضای استثنایی که در قالب آن بردارهای تمام سطوح حاکمیت همجهت شدهاند، باید از حداکثر فرصت و ظرفیت استفاده کنیم تا فضا به یک فضای کسبوکار فعال تبدیل شود و فرصتی نیز برای کشور به وجود آید.
وی اعلام کرد: در ادامه سیاستهای کاهش پسماند، بیش از ۷ هزار تن زباله که به آرادکوه حمل میشد، به ۶ هزار تن در این دوره کاهش یافته است که موفقیت بزرگی به شمار میرود. امیدوارم درنهایت تلاشهایمان به وضع ایدهآلی منتهی شود که در آن دیگر هیچ پسماندی دفن نشود.
هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران
اجرای هوشمندسازی تهران بر مبنای نقشه راه
رئیس شورای شهر تهران: برای اینکه بتوانیم در هوشمندسازی تهران موفق عمل کنیم، نیاز به نقشه راه داریم.
محسن هاشمی رفسنجانی در مراسم افتتاح «سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند» که صبح امروز با حضور شهردار تهران، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در برج میلاد برگزار شد، با بیان اینکه نقش شهرهوشمند، مدیریت هوشمند و تهران هوشمند در افزایش اثربخشی و کارآمدی مدیریت شهری تهران بسیار مطرح شده است، گفت: در ایران موضوع بسیار مهمی که باید توجه شود بحث دادههای (دیتا) باز است.
رئیس شورای شهر تهران موضوع دادههای باز را در هوشمندسازی شهر تهران موثر دانست و توضیح داد: نمیتوان گفت نسخه واحدی برای هر شهر در این زمینه نوشته شده چرا که هر شهر چالش خود را در امر هوشمندسازی دارد. درواقع دستورالعمل جامعی برای ورود به هوشمندسازی شهرها وجود ندارد.
به گفته وی؛ موضوعی که باید به آن توجه کرد روابط بوروکراتیک است و همین امر سبب شده است برخی شهرها خوب عمل کنند و در مقابل وضعیت برخی چندان مساعد نباشد.
محسن هاشمی با بیان اینکه برای اینکه بتوانیم در هوشمندسازی تهران موفق عمل کنیم نیاز به نقشه راه داریم، اظهار کرد: این کار هم اکنون در شهرداری تهران انجام میشود و جای تبریک دارد. خوشبختانه فعالیتهایی که در این زمینه در تهران انجام شده بر مبنای نقشه راه بوده است.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: آنچه که اکنون نیاز به حمایت دارد مسئله تامین سرمایه و بعد از آن جلب نظر و فعالیت ذینفعان است که با مشارکت هم بتوانند فعالیتها را به نتیجه برسانند.
هاشمی، افزایش بهره وری در این حوزه را در گرو جمع آوری دادههای صحیح عنوان کرد و گفت: نباید هوشمندسازی تهران را شبیه به یک ژست و ویترین زیبا دربیاوریم و به حل مشکلهای مردم در آن بی توجه باشیم. آنچه مهم است فقدان دادههای صحیح است به طوری که در این زمینه ناهماهنگی جدی بین دستگاهها داریم.
وی ادامه داد: این امر سبب شده است نتوانیم مسئله مان را حل کنیم و قطعا همین ناهماهنگی مانند فقر مدیریت یکپارچه شهری مشکل ساز میشود و نمیتوانیم موفق عمل کنیم.
رئیس شورای شهر تهران به کمبود داده در حوزه حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: اساس حمل و نقل ما بر مبنای مبدا و مقصد است و این حوزه از کمبود داده رنج میبرد چراکه بخشی از اطلاعات در اختیار پلیس است و اطلاع دقیقی از رفت و آمد مردم نداریم و به همین دلیل نمیتوانیم راهگذرهای مناسب حمل و نقل عمومی را وضع کنیم.
وی افزود: حتی بر روی نرم افزارهای داخلی نمیتوانیم مشخص کنیم مردم چگونه در همه مسیرهای انتخابی، از تمام گزینههای حمل و نقل عمومی استفاده کنند؛ اما نرم افزار ویز این کار را درباره حرکت خودروها انجام میدهد. این در حالی است که ما در شهر تهران نمیتوانیم طرح جامع حمل و نقل را ایجاد کنیم.
هاشمی درباره چرایی این رخداد هم توضیح داد: دلیل این امر آن است که دادههای کارشناسان ما درست نیست و کمبودی در این زمینه وجود دارد، در واقع، متاسفانه اطلاعات در صندوقچهها قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه حتما باید از دولت درخواست ارایه دادهها را کنیم، گفت: در امر شهرسازی هم همین مشکل را داریم؛ اگر اطلاعات موردنیاز را همه دستگاهها در اختیار ما بگذارند، میتوانیم ۵۰ تا ۷۰ روزه پروانه ساخت را صادر کنیم. درباره مجوز پایان کار هم همین طور است، اما حتی زمان صدور مجوز افزایش هم پیدا کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در طرح جامع پسماند هم به صورت پراکنده در برخی مناطق چند نرم افزار فعال شده که هدف آنان جمع آوری پول از زبالههای خشک است و حل طرح جامع پسماند مدنظر نیست. شاید به همین دلیل است که ۶۳ هزار مخزن زباله یا پدیده زباله گردی را نتوانستیم حذف کنیم.
هاشمی این را هم گفت که از طرف اعضای شورا شهر تهران میگویم که مدیریت هوشمند شهری جدا از یک تبلیغات و ژست است و نیاز به صحت و دقت و روزآمدی دادهها و صحت و سرعت نرم افزارها دارد.
ستاری، معاون رئيس جمهور اقدامات جدی در حوزه هوشمندسازی تهران معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: اتفاقهای خوبی در زمینه هوشمندسازی تهران در راه است.
سورنا ستاری صبح امروز در مراسم افتتاحیه «سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند» که با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورایشهر و فعالان عرصه فناوری و شهر هوشمند در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد، گفت: خرسندم که شهرداری تهران حرکت جدی را در حوزه هوشمندسازی شروع کرده است. باید با هم در این مورد صریح صحبت کنیم تا ببینیم چه آیندهای برای این حوزه متصور هستیم.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: از نظر ما شهر هوشمند یک سیستم عامل است که بر روی سختافزار شهر نصب میشود و کل هویت سختافزار را نیز تغییر میدهد، ما میخواهیم خودمان این موضوع را پیش ببریم و به معنای واقعی آن را بومیسازی کنیم.
ستاری افزود: شهر هوشمند این قدرت را به شهرداری خواهد داد که صاحب واقعی شهر شود؛ شهرداری الان صاحب آنچیزی نیست که در شهر اتفاق میافتد. صحبتهایی که در حال حاضر درمورد شهر هوشمند شکل میگیرد، شبیه مباحثی است که درمورد تاکسیهای اینترنتی شکل گرفته بود؛ همان موقع به مخالفان این مسیر میگفتم واقعا فکر میکنید میتوانید جلوی این جنبش را بگیرید؟
ستاری در ادامه به اهمیت موضوع آموزش پرداخت و گفت: در آینده با آموزش تا لحظه مرگ مواجه خواهیم بود و پلتفرم این آموزش نیز شهرها هستند. در آینده این شهرها هستند که سرنوشت زندگی مردم را تعیین میکنند و شهرها در آینده پلتفرمهای آموزش هستند.
ستاری تصریح کرد: دانشگاهها باید بدانند اگر بخواهند با همین دستفرمان حرکت کنند، مشکل ایجاد میشود؛ اینکه عدهای هر روز صبح وارد یک مرکز شوند و چیزهایی بخوانند که ربطی به جامعه و آینده ندارد، محکوم به شکست است. ما راجع به نواحی نوآوری شهری و کارخانههای نوآوری شهری صحبت میکنیم. در کنار اینها امثال تاکسیهای اینترنتی و ... به وجود میآید.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: ما میخواهیم شهرداری به جای کسب درآمد از محل فروش تراکم، از طریق شهر هوشمند منابعش را تامین کند. در کمتر جای دنیا شهری را با ویژگیهای تهران پیدا میکنید که این طور دارای ظرفیتهای بزرگ باشد.
ستاری افزود: کسانی که با این روند همراه نباشند، شکست خواهند خورد. در این ۶ سال هیچوقت از تاکید بر این واقعیت کوتاه نیامدم که هر کسبوکاری که بخواهد با جوانان درافتد، شکست خواهد خورد. بازیگران عرصه کسبوکار در آینده بیشتر هم تغییر میکنند و اشتغال نیز به واسطه حرکت در همین مسیر است که بیشتر خواهد شد؛ کسبوکارهای سنتی نیز راهی ندارند جز خریدن استارتاپها و همراهی با آنها.
وی تصریح کرد: با این حرکت جدی که آقای حناچی در شهر شروع کردند مطمئنم اتفاقات خوبی در آینده میافتد چرا که تفاهم خوبی با شهرداری تهران داریم و همیشه در هیئت دولت درمورد این موضوعات با هم صحبت میکنیم.
معاون علمی ریاست جمهوری گفت: حرکت نواحی نوآوری که تحت ضوابط شهرداری در سطح شهر تعریف شده به دنبال بستری است برای حضور استارتاپها و شتاب دهندهها. برای توسعه این سیستم احتیاج به زیستبوم داریم. اگر برای جوانان این زیست بوم را فراهم کنیم، خواهیم برد در غیر اینصورت بازنده خواهیم بود.
ستاری گفت: وقتی شرایط الان با چند سال پیش مقایسه شود، متوجه میشویم که در گذشته شرکتهای دانشبنیان بازوهای نفوذ شناخته میشدند، اما الان همه میدانند که سرمایههای یک کشور جوانان هستند، این نکته مهم است که باید همیشه در ذهنمان نگه داریم.
معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در پایان خاطرنشان کرد: تهران طی ۲ سال گذشته جزو ۵۰ شهر نوآور جهان بوده است. این پتانسیل نشان میدهد که تهران میتواند جزو شهرهای پیشرو در این حوزه باشد. امکانات ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به طور کامل در اختیار شهرداری قرار دارد و میتوانیم هماهنگیهای لازم را انجام دهیم تا یک اکوسیستم خوب برای پیشرفت در این مسیر بسازیم.
فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران
فعالیت سراسری سامانه هوشمند پارک حاشیهای از هفته آینده
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران از فعالیت سراسری سامانه هوشمند پارک حاشیهای از هفته آینده خبر داد.
محمد فرجود در مراسم افتتاحیه «سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند» که امروز با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام شده در یک سال گذشته در زمینه هوشمندسازی پایتخت گفت: در نخستین قدم برنامهای منجسم برای تهران هوشمند در پنج سرفصل تدوین و ذیل آن کلان پروژههایی تعریف شد که مهمترین سرفصل در حوزه ارائه خدمات دیجیتال هوشمند به شهروندان و شفاف سازی پلتفرمهای یکپارچه مشارکت شهروندان و مدیریت شهروندان است.
به گفته وی؛ حوزه دوم نوآوری است که در آن به استارتاپها و راه اندازی مراکز نوآوری توجه ویژه شده است، سومین حوزه حمل و نقل هوشمند است که با توسعه دوچرخه در شهر و حمل و نقل پاک انجام میشود.
فرجود با بیان اینکه ایمنی، محیط زیست و انرژی حوزه چهارم است که بخش مهمی از فعالیتهای شهرداری در این حوزه جای میگیرد، گفت: زیرساخت تمام این چهار مورد حذف فرایندهای دستی و کاغذی و استفاده از فناوریهای نو است.
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند؛ برگزاری انتخابات تمام الکترونیک شورایاریها، راه اندازی سامانه جامع معاملات، سامانه هوشمند ناوگان خودرویی، سامانه نام گذاری اماکن و معابر، توسعه سامانه ۱۳۷ و توسعه و امکان بارگذاری عکس و فیلم در سامانه «تهران من» را بخشی از اقدامات انجام شده در این حوزه عنوان کرد.
فرجود با بیان اینکه مرحله نخست هوشمندسازی سازی از امسال در حال اجراست گفت: در این راستا تاکنون به ۱۶ هزار استعلام الکترونیکی شهرسازی پاسخ داده شده است، همچنین سامانه هوشمند پارک حاشیهای که به صورت آزمایشی در منطقه ۲ اجرا میشد، از هفته آینده وارد مرحله اجرایی در سایر مناطق و در ۱۲ هزار فضای پارک میشود.
به گفته مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ طراحی و پیاده سازی نرم افزار دوچرخه سواری، نقشه آنلاین تهران به عنوان پر بازدیدترین برنامه شهرداری، سامانه «تهران بلیت» که برای تجمیع بلیتهای اماکن تفریحی و فرهنگی شهرداری تهران است و راه اندازه پرتال ای پی ای که بیش از ۵۰ API را در اختیار استارتاپها قرار داده و بیش از ۳۰ میلیارد تومان تراکنش برای استارتاپها ایجاد کرده است، بخش دیگری از اقدامات انجام شده محسوب میشود.
فرجود همچنین درباره سامانه «تهران من» توضیح داد: درگاه واحد خدمات شهر تهران به نام سامانه «تهران من» است که از سال گذشته کاربران آن پنج برابر شده است و ۳۶ هزار درخواست پرونده عوارض خودرو غیر حضوری در آن وجود دارد.
وی نتیجه این اقدامات را نشانه ظرفیت بالای الکترونیکی شدن شهروندان در شهر تهران و خدمات دانست که همین امر سبب شده است دامنه tehra.ir بالاترین رتبه را در میان شهرهای دنیا داشته باشد.
فرجود با بیان اینکه واقعیت این است که در سال اول تمرکزمان روی برنامهریزی بود و در سال ۹۸ وارد گام اجرایی شدیم و برخی از اقدامات هم در سال ۹۹ رونمایی میشوند، گفت: بیشتر طرحهای اجرا شده مشارکتی و با مشارکت بخش خصوصی صورت گرفته است، از طرف دیگر در دو سال آینده هم تمرکزمان بر یکپارچه سازی خدمات و توسعه آنها خواهد بود.
به گفته مدیر عامل سازمان فاوا؛ سال آینده برنامه جدی روی موضوع بلاک چین و هوش مصنوعی متمرکز خواهد بود.